Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Moje kamarádky bydlí v domě a jeden byt se pronajímá černé rodině. Po příchodu této rodiny od 1 dne po nastěhování začali krádeže v celém domě . Dnes už nikdo nemůže nechat před bytem ani boty.

8 1
možnosti
PM

Na druhou stranu, když zástupce realitky oznámí provokatérce, najaté ombudsmankou "soused majitele si to nepřeje" místo "majitel si to nepřeje", rázem nepůjde o žádnou diskriminaci. Souhlas majitele s vlastním nájemníkem totiž není nutný, jak nám ukázala nedávná minulost.

2 0
možnosti
VC

V93a18s59i87l 90C72e93r18a39l

13. 3. 2016 13:46

Není čistotný, i mezi majoritou je takových 20% špinavců a lůzy jež by každému znepříjemnila bydlení. Policie se na Vás vykašle, přijede když Vy je budete chtít usměrnit aby už po půlnoci byl v domě klid. To Vám můžou ,,Pomáhat a chránit" napařit v nejmenším pokutu a v horším že Vás budou soudit jako rasistu. A příště budete držet krok.

0 0
možnosti

Ale o tom ten článek je. Je přesně o tom, že nemáme chtít nový zákon na výběr nájemníků, ale opravu policie, aby chránila ty, kteří ochranu nejen potřebují, ale i si ji tak nějak "zaslouží".

4 0
možnosti
JK

Good point.

Jaká bude další úroveň této šikany? Budou muset sousedi u soudu prokazovat, že se nerozhodovali na základě rasové nesnášenlivosti? Budou agenti provokatéři?

2 0
možnosti
VV

Souhlas, až na jednu NEmaličkost. U zmiňované feministky bych nikdy nepoužil slovo paní nýbrž výhradně soudružka. Soudružka Marksová ....(která se nenaučila psát "x").

16 0
možnosti
VM

A proč se tedy jako majitel domu musím ptát sousedů na pomalu na každou maličkost? Mám jinou formu osobního vlastnictví?

0 0
možnosti
VV

Jáblká hrůšký jáááblkááá hrůůšky na prodeééj

3 0
možnosti
VJ

Problém s nepřizpůsobivými občany vznikl tím, že mohou pobírat sociální dávky bez jakékoliv protihodnoty. A znásobil se tím, že někdo zavedl zrůdné doplatky na bydlení, které umožňují převážně asociálům dosáhnout na stejné byty, za které jiní platí tržní nájemné a musí si na ně vydělat svou prací.

Prostě je potřeba, aby dlouhodobí pobírači sociálních dávek museli každý pracovní den na úřad a tam 8 hodin přehazovat písek zprava doleva (muži) nebo navlékat korále (ženy a fyzicky omezení). Pak by si uvědomili hodnotu peněz a navíc v noci by spali, protože by byli utahaní z práce jako ostatní.

41 0
možnosti
TH

Nesouhlasím v řešení. Dle mého na sociální dávky má nárok pouze člověk, který je průměrně daňově kladný a to pro konečný čas. Sociální dávky mají řešit pouze to, že se člověk na přechodnou dobu dostal do úzkých (nepočítaje v to lidi trvale zdravotně postižené). Možná to zní krutě, ale pokud se zdravý člověk o sebe neumí/nechce postarat, tak tady (na světě) nemá co dělat a nemám problém s tím, když umře hladem. Nebudu se cítit vinen.

14 0
možnosti
Foto

Víte, vážení, my ale dnes máme Nový občanský zákoník.... A podle toho můžete vypovědět s nájemníkem nájemní smlouvu, pokud se např. chová nevhodně, neplatí nájem, ničí společné prostory, využívá pronajatý prostor k jiným účelům než ke kterým bylo určeno... Jistě je problém, když máte souseda, který se chová jak dobytek a majiteli, který byt pronajmul je to jedno. A v takových případech máme všichni jedinou možnost: sousedská petice + právník + soud. Ale představte si život takových norem v praxi: vlastním byt, ale nebydlím tam. Jak soused získá můj souhlas, pokud se v takové nemovitosti prakticky ani nezdržuji? Bude důležitější souhlas majitelů nemovitostí nebo lidí, kteří zde bydlí? A co podílové vlastnictví nemovitosti? Jak budete zjišťovat a ověřovat, že ten, kdo vám ten souhlas dal je skutečným majitelem? Nebo nájemcem? Už vidím, jak zaklepete na dveře u sousedů a poníženě budete žádat, jestlipak by nemohli zítra dovalit na poštu kvůli ověření podpisu... A jak takhle budete tahat na czech point všechny sousedy v nejbližším okolí vašeho bytu... Až si budete sedat za volant, laskavě si lízněte papírek, dýchněte do testru a pro jistotu si ještě zaplaťte odběr krve a jeďte s tím na fízlárnu, že jste jako čistý a že teda jedete do práce.

3 0
možnosti
VN

Právě proto tvrdím , že na toto je nejvhodnější družstevní forma bydlení. Je pravda , že když má panelákový byt vlastníka a vlastník má nájemce a že vlastník může nájemníka vyhodit...jenže vlastníka nevyhodí nikdo. Takže jsme na nule..

0 1
možnosti
VN

Po mých zkušenostech jsem došel k závěru , že nejideálnější forma bydlení je bytové družstvo. Každý je povinen dodržovat stanovy , usnesení schůzí a pokud to dodržovat nebude , může se s ním družstvo rozloučit.

Nyní mám na mysli nová bytová družstva , kde se nijak neangažuje stát . Nikoliv ta stará , kde si pomalu člověk ani nemohl vyvrtat díru do zdi.

1 2
možnosti
PA
PH

P44e47t55r 95H72á30l89a

11. 3. 2016 17:00

Tak paní Marksová-Engelsová se od svého jmenovce liší patrně hlavně tím, že neumí napsat X.

11 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články