Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J17a36n 68K75r21á10s22a

16. 3. 2016 8:21

Ono je to těžké. Představte si, že jste majitel hospody, v klidu podnikáte, a jednou přijde skupina cikánů a roztříská vám lokál. Vy ho opravíte... a za týden opět přijde skupina cikánů a lokál vám zdemoluje znovu. Opravíte to.... a co uděláte za týden, až skupina cikánů zase přijde? Pustíte je dovnitř? Takže otázka autorky "Jak vůbec někoho, nota bene z vlády, může napadnout podsouvat lidem dopředu, preventivně, že nebudou dodržovat pravidla?" má odpověď. Může. Říká se tomu zkušenost.

9 1
možnosti
Foto

Zatím rozhoduje majitel bytu- nemovitosti sám o tom, koho z uchazečů o byt si vybere.

Barva kůže bude asi to poslední, co by rozhodovalo, ale nechat si byt zdemolovat a vybydlet asi nechce nikdo, kdo za ten byt vydal takové peníze.

Třeba v Praze žije i dost opravdu černých bankéřů, právníků, diplomatů a o těch jsem neslyšel, že by měli problém, najít si (ovšem ne levný) byt.

V paneláku to ovšem bude složitější, již bydlící sousedi nebudou komukoliv po chuti, takže o byt se budou ucházet i sociálně slabí. Ti mají tu výhodu, že za ně nájemné platí sociálka.

Nechme to na vlastníkovi!

0 0
možnosti
Foto

M.Š. je kočka se správnými názoryR^.

0 2
možnosti
MC

R^ Plně souhlasím. Opět falešní altruisté vrací prapor socialismu, závisti a morálky zpět před rok 89.

3 0
možnosti
PR

Ono by úplně stačilo, kdyby úřady neproplácely mnohdy neúměrně vysoké příspěvky na pronájem přímo majitelům nemovitostí. Slýchám to dost často. "koupím byt, nastěhuju tam nepřizpůsobivé a od úřadu mi chodí nájemné, které mi zaplatí hypotéku", Kdyby to tak nebylo a úřady vyplácely peníze těm nepřizpůsobivým, tak by jim nikdo byt nepronajal, protože by za něj nedostal zaplaceno. Předpokládám, že daný nepřizpůsobivý by peníze raději propil, než by za ně bydlel, zvláště v létě. A bylo by po problému. Ale to je tak s dotační politikou vždy. Dá se velice dobře zneužít.

A ti sousedé? Co mají chudáci dělat? Do sousedního bytu se jim nastěhují lidé, kteří žijí spíše v noci než přes den a mají rádi hlučné návštěvy. Do čtrnácti dnů jsou na psychiatrii a jejich byt je neprodejný, i kdyby se chtěli odstěhovat.

6 0
možnosti
MN

Soudružka Marx-Engelsová patří do Bohnic a ne na ministerstvo.

3 0
možnosti
RP

Čtu to tady a nestačím se divit. Řešení je opravdu jednoduché. Jeli někdo závislý na dávkách, musí taky za ně oddělat nějaké penzum práce. Jinak si získaných peněz neváží!!!Dávky jsou z peněz těch co vydělávají a platí daně. Proto názor lidí co prosazují dávky za práci pro společnost je správný. Existuje skupina spoluobyvatel co dávky v jakkékoliv formě jsou, pouze zneužívají - přímo si je vynucují. A morálka??? Ta jim nic neříká. Něco jako falešný student práv a je ministrem a tvrdíl mi do očí , že je to Ok, neb titul neužívá. To je teda morálka!!!!!

4 0
možnosti
JD

J18i81r44i 12D87o54b92r48ý

15. 3. 2016 10:26

"sociální dávky mají mít v sobě prvek žebroty" : Margaret Thatcher

Duvod je jednoduchy, je treba aby se neskryval fakt, ze ti lide ziji za cizi penize, ktere navic byli odebrany nedobrovolne.

11 0
možnosti
MV

krasny dlouhy vlasy...

3 0
možnosti
EH

Na jednu stranu není dobré dávat sousedům takovou moc, na druhou stranu nevhodný soused může devalvovat váš majetek. To s voláním policie je akorát hezká utopie. Náš soused dělá v městské policii a není schopen se ani vypořádat se sousedem, co je pravidelně vytopuje. Jedině se soudit, což je časově a finančně náročné.

2 0
možnosti
JN

On asi nejpodstatnější důvod je, že každý byt je technicky koncipován pro určitý maximální počet obyvatel.

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články