Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za prvé o tom zda je LZPaS součástí ́ústavy se vedou spory, za druhé tu Listinu musel psát nějaký marxista s cílem rozvalit prohnilý společenský řád a za třetí bych autorce přál, aby si za 4 miliony koupila byt 1+2 někde v Praze a pak se ji do sousedství nastěhovali hluční spoluobčané.

8 0
možnosti
Foto

Možná by to vyřešil malý zázrak v podobě doplnění NOZ o § 127 ze zákona č.40/1964, bývalého Občanského zákoníku. Nebylo to náročné na čas , peníze a účinnost z mé praxe byla velmi rychlá a působící. Možná by to vyžadovalo i dodatek do zákona o obcích, a mohlo by to být ku prospěchu věci, tak, jako to bylo prospěšné dříve.

0 0
možnosti

P57a29v76e48l 56Š73i58m73e58k

16. 3. 2016 17:36

Ale paní ministryně to myslí dobře. Přesně na ni sedí rčení "Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly."

1 0
možnosti
DB

Je to možná trochu jinak....jde o soužití ve společnosti....jestliže mám tedy absolutní právo majitele...pak tedy také mohu na svém pozemku skladovat toxické materiály..a vám to musí být jedno....NENÍ VÁM TO JEDNO? Existují zákony, které to omezují? Opravdu a proč? Proti takovýmto zákonům nebrojíte? A co kdybych skladoval v bytě na stejném patře, kde bydlíte i vy, radioaktivní materiál...jen tak volně ložený...nebo jinou specialitku...antrax volně ložený v krabici od bot na prahu mých vstupních dveří...TAKÉ NEMŮŽETE NIC DĚLAT..,JE TO TIŽ MŮJ PRÁH a ne váš...

Tak a teď mi řekněte , kde je chyba ve vaší úvaze.....jde o to, že existují jisté zákony...které dokonce vy sama ve druhé půli svého článku uvádíte....jenže je teď otázka, co je víc....mé právo majitele nebo vaše právo majitele...??? a takovou otázku vám nikdo nezodpoví na základě jen a jen práva majitele....jde o ty další zákony, které zde jsou...

Takže lidé z okolí vámi uvedené fabriky se neodvolávají na právo majitele ale na právo čistého vzduchu, čisté spodní vody a tak dále....

chce to trochu více logika a znalosti a méně volně ložených slov

A ještě jeden dotaz....Co byste doporučila paní ministryni, když sama víte, že ani policie a ani soudy nefungují...?????? jak to udělat??? Máte nějaké řešení?

9 1
možnosti
PK

Třeba já bych paní ministryni doporučil, aby nevymýšlela hlouposti, ale zasadila se o to, aby policie, soudy a další instituce fungovaly.

8 1
možnosti
DV

Víte, zkuste se vžít do role těch sousedů. Sama bydlím v domě, kde si všichni majitelé bytů tyto byty koupili. Postupem času se někteří odstěhovali a byty začali pronajímat. Je dost nemilé, když vedle vás v bytě bydlí banda stále opilých dělníků, kteří jen mlsně koukají, dělají čurbes a to že ráno vstáváte do práce je nezajímá. Nehledě na to, tento byt koupil člověk, který takto vykoupil už několik bytů a pronajímá je. Myslím, že by lidé měli mít možnost, rozhodnout, kdo bude v jejich domě bydlet, obzvlášť pokud si ty byty koupili.

6 1
možnosti
JR

Jedné věci nerozumím. Mohu si rozhodnout, kdo bude bydlet v mém bytě? Mohu diskriminovat? Jak vidíte, tak nemohu. Nesmím diskriminovat kvůli víře, rase, pohlaví a dalším parametrům.

Proč? Protože to zákon zakazuje. Ale logika tam není. Cituji Dfense: Prakticky celý lidský život počínaje ranním probuzením a konče spánkem je diskriminací. Každá svobodná volba přechází v diskriminaci.

0 0
možnosti

Jednoduché řešení je přestat poskytovat dávky na bydlení. To v nejvyšší míře zrodilo ony spekulanty s nájemními byty.

20 0
možnosti
Foto

Vůbec nevíte o čem mluviíte, na sockách nějaké pokuty či bezmocná policie nezmůže nic. Asociál si je vědom své nedoknutelnosti a právníci a soudy jsou velmi drahé a často to je nekonečný boj.Rv

3 0
možnosti

Ano, souhlas. Asociál nemůže být nedotknutelný, právě naopak, za veškeré své nepřijatelné jednání má být patřičně potrestán. Jak toho sakra ale docílit?

Jedině změnou režimu!

3 0
možnosti
VZ

Třetí odstavec od konce je skutečně perla hodná tesání do kamene.

"Řešení problémových sousedů je tak prosté, až to jednoho zarazí. Jmenuje se funkční policie, funkční soudy a důsledné hlídání si vlastního majetku. Zničený výtah? Zavoláme policii. Police provede šetření a napaří pokuty. Odpadky z okna na mém trávníku? Opět policie, další pokuty a důrazná výstraha. Rušení nočního klidu? Je to snadné, od toho tu je policie. Napotřetí nebude už nájemníkovi domlouvat, nýbrž jej na základě rychlého rozhodnutí soudu vystěhuje."

Co k tomu dodat? Je autorka skutečně tak naivní nebo je za tím něco jiného? Může se optat celé řady policistů nebo obecních zastupitelů anebo jen v článku zmíněných obyčejných sousedů, jak "jednoduché" je řešení takových problémových nájemníků. Není ani jednoduché ani rychlé. Zde lze bez nadsázky říci, že autorka si to představuje jak Hurvajs válku. Jestli podobnou logiku vykazuje ve finančnictví, tak už vím, které firmě se vyhnout velkým obloukem.

Jak to bude probíhat v reálu? Zničený výtah? Zavoláme policii. Police provede šetření a napaří pokuty. Výsledek bude, že se vám dotyční vysmějí do ksichtu, protože si na nich nic nevemete a nic z nich nevymůžete. S odpadky z okna a rušením nočního klidu to bude nemlich to samé. Oni se vám vážená dámo budou smát a pojedou si dál po svém. A když už budete chtít být hodně tvrdá, tak na vás nastoupí aktivisté ze všemožných začleňovacích neziskovek, nakydají na vás špínu po všech stranách a budou se vehementně brát za práva těch problémových. S tím počítejte zejména v případě, kdy půjde o příslušníky jisté poněkud problémové minority.

Tisíce a tisíce lidí v této republice by mohli vyprávět a věřte, že veselé by to nebylo. Ze života mají peklo, ve kterém kolikrát nechybí ani fyzické napadání ze strany těch problémových. Jejich byty jsou fakticky neprodejné anebo značně ztratily na hodnotě. Takže velmi opatrně s obhajobou práva jednoho majitele znehodnocovat majetky všem v okolí. Oni mají také svá práva.

24 0
možnosti
PK

Kdyby, jak píše paní, policie, soudy a další instituce využívaly všechna práva a nástroje, které mají, tak by se tyto problémy daly skutečně řešit a vyřešit. A fungovalo by to stejně jako to funguje v jiných zemích.

Jenže tady si (policie, soudy, ...) zjednodušují práci - nejde s tím nic dělat, dáme jen pokutu, kterou stejně nikdo nevymůže apod.

Prostě důsledně vymáhat dodržování práva a jeho porušování trestat.

2 0
možnosti
JH

Doslovná citace z FB pani Marksové: "Redaktorovi Pavlu Cechlovi z Týdne jsem osobně asi 10 minut vysvětlovala, že souhlas sousedů s pronájmem bytů nenavrhuji. Bylo to ovšem zcela marné (viz odkaz níže) a některá další média informaci bez ověření převzala. Nic takového totiž ani navrhnout nemohu - vůbec to není v mé kompetenci."

Ale paní Šichtařové to nedá a musí o tom vyplodit celý článek ;-D;-D

7 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články