Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proc bych mela byt špatna matka když chci jít do prace? Proc když se člověk snaží rozctvrtit aby zvládl práci, dite i domácnost, je pranyrovan za to, že se o dite vlastně nestará a ze za trest skonci na LDN? Jak můžete dávat do poměru například svobodnou mámu, ktera třeba nezustala sama svým přičiněním a snaží se makat o sto šest aby mohla dopřát diteti a sobe vse, co potřebují, s nějakym milujicim romskym otcem deseti děti? ! Vaše rada je naflakat děti, byt s nimi dvacet let na mateřske a tim jim dát nějake hodnoty?! Co to tu blabolite? ! Proc porad někdo útočí na pracující matky?! Proc to v jiných státech funguje a jen tady je zvykem byt s jedním dítětem čtyři roky doma?! Tak jestli si myslíte, že všechny ty maminky na materske travi 12 hodin denne kvalitní s tim dítětem, jste na omylu. Pulku času má pustenou tv připadne musí pomáhat s dalšími nasekanými sourozenci! Naopak když se pracující máma urve z prace, myslím že si ten čas s ditkem uživatele trochu jinak. A co je špatného na svobodných bezdětnych lidech? Proc by si holka nemohla zvolit kariéru před rodinou? To má dane, že musí otěhotnět? To je nenavistny článek a hned jsem se z rána vytočila!

9 9
možnosti

pročetla jsem diskusi a mám dojem, že ve večerních hodinách sem byla nadirigovaná nějaká feministická úderka;-D. První dvě stránky diskuse - téměř storpocentní souhlas s článkem, karma... a nejdnou jen a jen kritika

Takže za mě karmaR^

0 0
možnosti
RP

Nojo, jenže hodiny naší společnosti tikají.

Po spoustu desetiletí trvající systém takzvaně podporující porodnost způsobuje to, že pro rodiny z nízkých sociálních vrstev, kdy rodiče obvykle vykazují nižší úroveň inteligence, je dělání dětí zábava, která jim pomocí všelijakých přídavků a podpor na děti výrazně zvyšuje příjem.

Zatímco pro rodiny z vyšších sociálních vrstev, kde rodiče vykazují nadprůměrnou míru inteligence, znamená dítě výrazný propad příjmů takové rodiny.

Přímý výsledek je ten, že po desetiletí rodiny z nižších sociálních vrstev mívají mnoho dětí, zatímco rodiny z vysokých sociálních vrstev často nemají žádné.

A dlouhodobý výsledek je ten, že v součtu naše společnost hloupne, protože inteligence vykazuje výrazný koeficient dědičnosti.

Což je v kontrastu s probíhající robotizací a automatizací Průmyslu 4,0 velký problém, protože po těchto reformách ekonomiky budou klíčová pracovní místa, která budou určovat celkový výkon ekonomiky pouze ta pro lidi s nadprůměrnou vysokou inteligencí. Ta většina obyvatel s průměrnou a mírně nadprůměrnou inteligencí bude spíš přítěž, protože skutečně produktivní pracovní místa budou jen pro malý zlomek z nich. většina bude buďto nezaměstnaná nebo bude zaměstnána na uměle vytvořených a neproduktivních pracovních místech.

Prostě státy, kde bude v populaci výrazně menší množství lidí s nadprůměrnou inteligencí, budou ve výrazné nevýhodě proti státům, kde ve stejné populaci bude lidí s nadprůměrnou inteligencí výrazně víc.

0 1
možnosti
ES

Ten Váš poslední odstavec - nebylo to takhle vždycky? :-) Jinak souhlasím, cpaní peněz v hotovosti za každé dítě (porodné) a různé dávky nemá žádný vliv na motivaci vzdělaných a zodpovědných lidí mít děti, naopak působí to skvěle na ty ostatní...upřímně nevím, k čemu je to dobé. Ani ty slevy na dani toho moc neudělají. Ze zkušenosti i ze svého okolí můžu říct, že nejvíc udělá dobrá školka v okolí s delší otevírací dobou, možnost různých druhů hlídání (agentura, studentky, vlastní babičky), firemní školky, možnost práce z domova a v neposlední řadě přístup okolí..

3 0
možnosti
VJ

Krásně jste rýpla do té takzvané genderové rovnosti. Já nevidím žádný přínos v povinně zkracené rodičovské, respektive dnes matky mají možnost se vrátit do práce, tak to mohou využít a já zase využiji toho, být s dětmi doma, protože věřím tomu, že v prvních letech se malý človíček formuje a já chci být u toho. To mi nebrání v tom tvořit si i na mateřské svoje projekty a dál se vzdělávat. To, že jsou matky (nebo rodiče samoživitelé) na trhu práce znevýhodnění, to podepíšu, ale v tom nepomůže, že poběžím v roce svého dítka zpátky do pracovního procesu, protože mimo jiné malé děti mají často různé rýmičky, což se velmi rychle šíří v uzavřeném prostoru třídy a nemocné dítě stejně do školky/jeslí dát nemůžete. Podle mne by hodně pomohla pobídka pro firmy, aby vytvořily pracovní místa na zkrácený úvazek nebo umožnily ženám/rodičům pracovat z domova. Taky jsem 100% za to, aby byla platová rovnost, aby muži i ženy měli stejné platy za stejnou práci, což dnes není. A to je i o nás ženách, prostě si o ten vyšší plat říct a trochu zabojovat.

2 0
možnosti
JH

No, jenom žasnu, jak přibývá asociálních idiotů a feministek v tak rozhodujících funkcích, jako je ministerstvo sociálních věcí, nebo experti, kteří nemají ani děti. Takový lidi nemají ani praktický předpoklady proto, aby určovali a systémově nutili rodiče, jak mají vychovávat své děti, ikdyž se tak už dávno děje. Autorka tohoto článku má pravdu, jaké jsou důsledky toho, když se rodiče nevěnují dětem, nebo ani jim situace nedovoluje, protože by jinak chcíply hlady.

1 2
možnosti
KK

Bože to je slátanina tento článek, než se čtenář naděje, tak z možnosti čerpat rodičovský příspěvek MIMO JINÉ i jeden rok a tím pádem až do výše peněžité pomoci v mateřství tu autorka udělá bránu do pekel pro krkavčí matky, které by si snad dovolily tuto cestu zvolit, a neopomene do toho přimíchat Romy, důchod, muže na mateřské a genderovou nerovnost. Až z toho oči přecházejí. Vyjádřím se toliko k tomu, co dle nadpisu mělo být předmětem článku - novela udává pouze možnost, nikoli povinnost, jestli chce autorka s dítětem tlít doma 4 roky a kojit ho třeba až do hrobu, tak klidně může. Jiné matky naopak mohou, budou-li chtít, své dítě třeba svěřit na pár hodin denně prarodičům a vrátit se do práce, což si myslím je dobrá alternativa, kterou beztak zvolí jen minimum rodin. Z komára se tu dělá velbloud.

12 4
možnosti
Foto

I93v98o 58P86a36t30t45a

5. 3. 2016 0:12

Paní Šichtařová jako matce říkám: Máte pravdu, když se rozhořčujete nad "rodinnou politikou" paní ministryně Marksové. Vyšla z prostředí Gender Studies, navíc o sobě říká, že je feministka, což na druhé straně svým životem v úplné rodině a se dvěma dcerami, v praxi popírá. Viz: http://sociologie.netstranky.cz/12-cast-ministryne-a-dite.html

Paní Šichtařové jako ekonomce mohu jen říci společně s Petrem Hamplem: Zakažme ekonomům mluvit do penzijní reformy! Zde: http://hampl.blog.ihned.cz/c1-51087050-zakazme-ekonomum-mluvit-do-penzijni-reformy

3 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že to tak musí platit vždy. Nerad ukazuji na sebe, ale většinu dětství jsem strávil buď o samotě, nebo o hladu. Často obé najednou. Táta chodil z práce do hospody, máma pro z měnu chodila do hospody z domu. I když jsem byl nemocný, bylo mi zle, mohl jsem si vyřvat hlasivky po celou noc. Ve dne táta opět v práci, mamina v posteli. Jakmile jsem něco chtěl, křikla na mě, abych držel hubu. Bezva dětství, ne? Přesto cítím za svou rodinu zodpovědnost, protože chci být mnohem lepším rodičem, než byli ti mí a ve vztahu\manželství to je stejné.

0 0
možnosti
Foto

I12v51o 53P13a87t22t15a

5. 3. 2016 0:35

Po jedné přednášce jsem zase slyšel, jak na vnuka byli zlí prarodiče. Ten člověk byl plnoštíhlý a tak jsem si jen pomyslel, při tom jeho drastickém líčení chování dědečka a babičky, že zůstal na živu jen z toho důvodu, že dvířka u pece byla v té jejich perníkové chaloupce příliš malá. K takovým excesům v chování mohu jen poznamenat, že výjimky potvrzují pravidlo.

0 0
možnosti
VM

Návrh nikoho nenutí, aby rodičovskou čerpal rychleji. Je to jen možnost, ne povinnost. Jeden správný model naopak razí autorka článku - navíc samozřejmě jen pro ženy.

3 1
možnosti
VM

Jinak zajímavé je, že největším stoupencem dlouhých mateřských a rodičovských (u žen) jsou zde muži.

2 0
možnosti
MH

Pochopila jsem ten návrh tak, že je rozšířena možnost volby pro rodiče dítěte. Nemyslím, že to má znamenat nemožnost čerpat dávku v delším období a déle se věnovat svým dětem pro všechny ty, kteří to tak chtějí. Osobně si nemyslím, že touto změnou se bude rodičům dít nějaká křivda, proti které je třeba se razantně ohrazovat.

7 0
možnosti
Foto

I46v80o 76P31a51t22t10a

5. 3. 2016 0:54

Paní Horáková, pracujícím rodičům vychovávajícím děti se děje dokonce několik křivd, které na sebe v průběhu života navazují. 1. Jde o zdanění rodičů v takovém rozsahu, že rodiny s běžnými příjmy se již při druhém dítěti v rodině ocitají v sociální síti. Jejich příjmy jsou totiž hluboko pod příjmy průměrného důchodce. 2. Matkám dětí se sice započítají náhradní doby, ale nemohly dělat kariéru jako bezdětné ženy a jejich důchod je následně k pláči. 3. Do prvního PRŮBĚŽNĚ FINANCOVANÉHO důchodového pilíře se dá investovat jen jediným způsobem: Řádnou výchovou dětí, které budou financovat důchody svým rodičům a bohužel také daleko bohatěji nerodičům. Více zde: http://slideplayer.cz/slide/2825793/

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články