Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

asi jsem to pochopil spatně. Myslel jsem, ze navrh pocita s tim, ze rodicum umozňuji zkratit si rodicovskou dovolenou a diky tomu mit vyssi rodicovsky prispevek. Oproti pani Sichtarove bych rekl, ze to muze mit pozitivni efekt. Copak se da opravdu utahnout dite a domacnost z rodivcovskeho prispevku cerpaneho po dobu 4 let? Kdyz mate nasporeno, nebo mate jako domacnost dostatecne prijmy, je to ok, ale v tom pripade nebude mit novela na vase rozhodovani domacnosti zadny vliv. Pokud by domacnost porizeni ditete prilis financne zatizilo, muze mit novela naopak pozitivni vliv a primet takove rodice, pro ktere je financni stranka dulezita deti mit. Chodil jsem do jesli a nemyslim si ze by to me, nebo muj vztah k rodicum nejak narusilo.

18 0
možnosti
PD

Musim se smat, kdyz v Cesku resite podobne ptakoviny.

Proste roupama uz nevite, co delat.

Pral bych vam mit dite v USA.

Zadne porodne, zadna materska, zadne jistoty, nic.

Mas dite?

Je to jen tvuj problem, ne statu, tak se starej.

15 3
možnosti
VM

Když to shrnu:

- zkázou této společnosti jsou zlé ženy, které nezůstávají s dětmi doma tak dlouho, jak to jen jde. Tyto ženy chodí do práce dílem proto, že je do toho nutí ministerští úředníci, dílem proto, že chtějí vyšší důchod. Ve všech případech jsou to odporné kariéristky a skončí v LDN.

- ideálem je Róm (ani ne Romka, zajímavé) s deseti dětmi, který se všemi byl doma do začátku školní docházky, tedy nejspíše podstatnou část svého života. Ten děti nevnímal jako přítěž, a proto neskončí v LDN, ale čeká jej "nádherné a smysluplné stáří".

- společnost brání miminkům brečet, čímž z nich dělá budoucí teroristy (ti reální se sice převážně rekrutují ze zemí a kruhů s tzv. tradičním modelem rodiny, ale kdo by se takovým detailem zdržoval).

- současná generace nestojí za nic, ženy jsou singles, muži infantilní trotlové s předraženým kolem (autorka k této generaci taky patří, ale zřejmě kolo nemá).

Závěr je tedy jasné: cesta k obnově společnosti spočívá v tom, že si všichni pořídíme co nejvíce dětí (třeba deset podle vzoru nahoře), s nimi budeme co nejdéle - ideálně celý život - doma, a necháme je brečet, popř. budeme brečet spolu s nimi. A, samozřejmě, prodáme všechna kola.

Opravdu podnětný článek.

8 11
možnosti
IK

I36v19o 93K55u17b58e16š

5. 3. 2016 21:29

Na rozdíl od vás jsem si z článku udělal úplně jiný závěr. Rodinu ať si udělá každý tak velkou, jak chce. Moc se do toho dnes nikomu nechce, protože " užívání si života" má přednost. A politikům s jejich rádoby prorodinnou politikou do toho už vůbec nic není. Kdykoliv otevřou pusu, tak jen proto, aby nám lhali nebo se hádali, dodávám sám.:-)

5 0
možnosti
DV

D88a80n 92V56l28k

5. 3. 2016 20:57

Jako obvykle - naprostý souhlas.

Máme v oblibě kritizovat Norsko (resp. Švédsko), ale s takovou se k nim blížíme mílovými kroky. Úředníci začínají mít pocit, že všechno znají lépe než normální občan a podle toho ta státní drezúra vypadá.

Mimochodem - na bandu floutků v tzv. Klinice nemají - ééé - varlata, ale na normálního občana mají ne že bič, ale přímo bejkovec. Chtělo by to defenestraci MPSV. A nejen MPSV.

Rv;-€!!

3 0
možnosti
IK

I90v83o 68K49u85b62e50š

5. 3. 2016 20:46

Trefné zhodnocení dnešní doby a sociální inženýrky Marksové, jak dodává senátor Kubera - Engelsové;-);-)R^

1 0
možnosti
SP

Tak v tomto případě bych si ráda přečetla osobní informace, jak konkrétně to má s dětmi paní Šichtářová - kolik jich má, jak dlouho s nimi byla doma, kdy šla do práce atd.

2 0
možnosti
Foto

J19a69n 87K11r26o79p54á37č

5. 3. 2016 18:34

Je s podivem reakce většiny publika, když někdo pojmenuje problém jeho pravým jménem a narazí na dřeň, odkud se vyvalí hnis...

Obávám se, drtivá většina zde vůbec nepochopila co chtěla paní Šichtářová říci. Společnost (ta takzvaně civilizovaná) ve své většině nabrala naprosto neomylně směr, aby sama sebe zahubila. Dokonce si svými pravidly ještě k tomu dláždí chodníček, který se spolehlivě mění v regulérní dálnici. A vůbec nejlepší je, když mnozí, a to nejen zde, tomu ještě tleskají....

2 1
možnosti
JF

J42a45n 16F38r89o98l65í13k

5. 3. 2016 18:29

Nelze než podepsat. Jen s těmi důchody bych v budoucím čase nemluvil. Dnešních cca 10 -11 tis. průměrného důchodu je k platům, které se pomalu ale jistě pohybují v řádech 40-60 tis. ta příslovečná almužna pro přežití.

0 2
možnosti
Foto

Dostávat dnes 10-11 táců důchod, tak si pískám a libuji.

0 0
možnosti
JH

J80a83n 16H34r24u57š88k76a

5. 3. 2016 17:35

Sry, ale tohle je pouze Váš názor. Jestli to je na dobrovolnosti tak OK, jestli nařízení tak zastřelit tu pi.u. Otcové jsou po staletí jako matky dobří i špatní, někteří lidé chtějí pracovat někteří ne. Není to od toho, že si nemůžu dovolit rodičovskou a já jako otec tří dětí, jsem si poslední užil, podnikám myslím úspěšně a rodičosvská k tomu to byl dar.

Ale jedna věc je totálně neodpustitelná a to je, jak se tenhle za...nej stát montuje do lidí. Nařizovat, úředníci poje..ný, čím máš topit, jak žít život, jak vychovávat děti.

Zakázali zpívat......

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,41
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články