Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po tomto článku si konečně nepřipadám, že jsem ve svých 45 letech mimo realitu. Je sice každého věc, jak se stará o svoje děti, ale pokud můžu radit, děvčata, nespěchejte do práce, pracovat budete až do smrti, ale děti máte jen v mládí, a tak strašně rychle vyrostou! S mladší dcerou jsem byla doma do čtyř let, a ten čtvrtý rok byl nejkrásnější v mém životě. Takovou pohodu už nikdy nezažiju. Chápu, že z finančních důvodů si to každý nemůže dovolit, ale pokud je úplná rodina, tak se to zvládnout dá. Taky si nemyslím, že by mateřskou nezvládl i muž, ale upřímně, já bych mu to strašně záviděla ;-)

1 0
možnosti
Foto

J92a32n24a 64M61a55j92o55v60á

10. 3. 2016 12:19

Vidíte, já byla s mladší taky čtyři - nebylo zbytí. Ty druhé dva roky už jsem byla dost nespokojená. Každý to má jinak a nic není špatně. Jsem o dva roky starší než vy a ani s odstupem času to nevidím jinak.

4 0
možnosti
AJ

No, clanek dobry to jo. Jenom si rikam, ze pani Sichtarova prozrela po te co se stala matkou. Konecne vidi svet i jinak. Ten princip je ovsem takovy, ze k tomuto vsemu co pani Sichtarova kritizuje nas tlaci system, ve kterem zijeme - kapitalismus. Ten si hleda (prostednictvim nas vsech) cesticku k maximalizaci vykonu a zisku. Tak jsme si to prece nastavili za potlesku i pani Sichtarove, toho casu jeste mlade nekriticke oslavenkyne kapitalismu v nejryzejsi podobe. A zisk se akumuluje u maleho procenta lidi zatimco ten zbytek je stale nucen vice a vice ustupovat dalsim napadum jak se zefektivnit. Jednouduchy priklad - podivejte se jak se zvysila produktivita prace za poslednich 20 let. Ale presto porad musite pracovat 8 a vice hodin denne, dovolenou minimalni, na duchody neni (viz clanek), na deti v podstate taky neni a porad to nestaci a musi zacit pracovat i matky na materske atd.....

Takze neco je asi spatne. Myslim, ze to by byl zajimavy rozbor od pani Sichtarove, kdyby se pokusila rozebrat co je tedy spatne.

3 0
možnosti
AT

A to se díváte jenom k nám, nebo hodnotíte i země, které fungovaly několik desetiletí v tom hnusném kapitalistickém systému a dle mého názoru jsou hospodářsky, politicky i morálně někde úplně jinde?

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že mužům malinko křivdíte. Ne, že by nebyli mezi nimi tací floutkové, jak píšete, ale není to hlavní proud.

Rovněž značně opomíjíte i u žen velmi populární "single" variantu života, což se do vztahů, náhledu na dítě i rodinu silně promítá.

2 0
možnosti
MT

Tento styl "singles" je nejvíc rozšířen v Praze a podobně velkých velkoměstech - a tam se i akumulují; tím nechci popichovat obyvatele Prahy, jen to pokládám za jakýsi fakt. Ve městech velikosti Brna a menších už to není hlavní proud, není tam tak "úžasné" vyžití, aby se člověk realizoval jako single, a na vesnicích už vůbec ne - nemyslím jen samoty na Šumavě, myslím tím i příměstské vesnice, kde je do krajského města do 30km, občas nějaké to kino či divadlo či hory není nic nereálného (pokud nežijete na hranici chudoby, máte slušný příjem a rodiče či přátelé na pohlídání nejsou 200km daleko).

0 0
možnosti
VS

Parádní článek!! Bohužel, lidi jsou hloupí, drtivá většina dnes fakticky nevidí žádný problém způsobený státními zásahy, natož tento problém. Socialismus s povoleným podnikáním (současný režim) způsobuje neskutečné společenské škody, lidské tragédie atd., ale ovce stále jen spokojeně mečí a mečí!!!!!!

1 0
možnosti
JS

vy tu kritizujete socialismus, přitom ten článek je o socialistické délce mateřské, která snad nemá na světě obdoby..

4 0
možnosti
EP

Vážená paní, nechápu proč by si rodiče nemohli vybrat, jak dlouho budou nebo nebudou na rodičovské. Každý si zvolí podle toho, co preferuje a co mu umožní jeho ekonomická situace. S návrhem ministryně plně souhlasím a podporuji ho a je nás jistě víc.

8 6
možnosti
VS

Prostě se prober, co víc na to říct.

2 7
možnosti
JP

V USA je mateřská dovolená 6 týdnů, v případě porodu císařským řezem 8 týdnů. Po tu dobu platí mateřskou zaměstnavatel i matce drží pracovní místo. Po této době závisí vše na rozhodnutí matky. Může dát dítě do prestižních jeslí, platit si paní na hlídání atd. "Státní" důchod, t.j. sociální důchod na základě dosaženého věku a odpracovaných let (podle článku rovný důchod pro všechny) je tak nízký, že by posloužil pouze na žití v zemích východní Evropy nebo Afriky. Proto si každý platí sám důchodové pojištění a ženy nastupují zpět do zaměstnání v nejkratším možném termínu. (Pokud nemají za manžela Donalda Trumpa a manželskou smlouvu zaručující tak vysoký příjem bez práce, že se jim pracovat nevyplatí).

5 1
možnosti
MS

Prave proto jsou US fajn na dovolenou, ale zit bych tam nechtel. Bez penez je tam clovek vyrizeny a protoze logicky plno lidi penize nema je tak hodne chudych.

Duchodove pojisteni nemaji v US vsichni a diky drahym lekum, zdravotnictvi nebo krachu penz.fondu neni neobvykle, ze lide prijdou ve stari o dum nad hlavou.

Vetsina zen z vyssiho a stredniho managementu zustava po porodu v domacnosti.

0 0
možnosti

Paní Markétko,

několik zlobivých připomínek:

1. Zase příliš hezká fotografie.

2. Ten rovný důchod pro všechny, pouze závislý na odpracování potřebných let, bude to nejlepší řešení. Odpadne příšerná administrace a ušetřené peníze půjdou na zvýšení rovného důchodu. Ti kteří mají vysoké platy si jistě zajistí další příjmy mimo rovný důchod u nestátních institucí. Z druhé strany ti, kteří mají podstatný vliv, se budou snažit, aby ten rovný důchod byl co největší, protože to bude také jejich příjem, až budou odpočívat v penzi. Není důvod, aby někdo za to odpočívání dostal od státu víc. Kdyby se do důchodů počítala zásluhovost, jak chce pan Kalousek, tak by pan Kalousek měl odpočívat zcela jinde, ale rád bych mu ten rovný důchod dopřál i když bych o nějaké peníze tím rovným důchodem jistě přišel.

3. Vzhledem k tomu, že jsem zatím novelu Zákona o státní sociální podpoře nečetl, mohu jen říci, že na mě působí paní ministryně Marksová velmi dobře a některé její návrhy plně podporuji.

4. Podporuji všechny návrhy, které podpoří růst počtu dětí, které zvýší příjem pro maminky, zejména pro samoživitelky, ale zároveň souhlasím s tím, že o ty prťata by se měly starat především maminky i když ti muži po ukončení kojení, nejsou zcela k zahození, když se to hodí.;-)

1 4
možnosti
Foto

Podpora samoživitelek je FAKT "dobrý" nápad. Jakoby jich už teď nebylo dost.

3 1
možnosti
MM

Tento clanok by mal byt prelozeny do vsetkych oficialnych jazykov EU a zverejneny v kazdom clenskom state.

Super napisane!

6 6
možnosti
TH

Ti by se divili. ;-D

VSUDE JINDE maji totiz daleko kratsi materskou a rodicovskou. ;-D

4 0
možnosti
RS

Kult dítěte je určitě úsměvný až tragikomický, ale antikult mi přijde vysloveně tragický. Spousta lidí dnes děti nemá a nechce mít. Nebo tvrdí, že by chtěli, ale nemají s kým atd. Rodičovství je často bráno jako nějaká choroba, přátelé se od rodičů odvrací, neznámí hází pohrdavými pohledy, cizí obrací oči v sloup, že si děti dovolí zabrečet nebo že se šourají a zdržují v tlačenici. Toto mi přijde opravdu tragické, kdy když se někdo rozhodne být rodičem a má děti, je ve společnosti v podstatě znemožněn. Žijeme v takové sobecké společnosti, zvyklé si užívat, že mít děti je prostě faux pais. V Německu si mnohdy ani nepronajmete s dětmi byt, protože v domě třeba nikdo jiný děti nemá a nájemníci chtějí mít klid... jako kdyby oni sami dětmi nebyli! Ano, přehnaný kult dětiček a jejich kakánků, lopatiček atd. je divný, ale více divné je, že si dospělí lidé nepřejí děti a chtějí si jen užívat těžce vydřené peníze a místo investic do dětí si jezdit po světě, užívat si, utrácet. Líbí se mi třeba italský styl výchovy dětí, kdy děti jsou opravdu brány jako DAR. A jsou právě hlavně darem - sice je to s nimi těžké, někdy i extrémně náročné, ale ta zkušenost se nedá nahradit a vnitřně rodičovství člověka hodně, hodně obohatí. Bez dětí je člověk, ať chce nebo nechce, sobec, poloviční člověk. Teprve s rodičovstvím opravdu vyzraje, protože péče o dítě není, jak jsem také již četl, "podobná charitě" ! - to není jednou měsíčně poslat někomu pár korun nebo se podepsat pod petici, to vše je fajn, ale rodičovství je víc - staráte se o dítě 24hodin denně. To dítě má vás, vy máte jeho. Možná to tak jiní rodiče necítí a dětem se tak nevěnují, možná i podle toho naše společnost tak vypadá, nejvyšší rozvodovost a počet nekompletních rodin v Evropě. Možná se všichni jen honíme za tím, být na co nejvíce místech světa, užít si co nejvíce, utratit co nejvíc.. a přitom vyrazit s dětmi do přírody, udělat si ohýnek, objevit zříceninu, přespat ve stanu, vidět hvězdičky může být mnohem více obohacující.

23 0
možnosti

Souhlasím,ale naříkat nad tím jak ,,oni ́ ́ bezdětní, jsou zlí a sobečtí,zatímco my, rodiče,my jsme ti jediní spravedliví a osvícení... no nevím nevím kdo je tu sobec. Také jste býval bezdětný ne??Také jste měl rád svůj klid. To co tu popisujete se týká spíš osobní vyrovnanosti a správného nastavení životních hodnot u každého z nás a také vzájemného pochopení,které musí ale přicházet z ! obou ! stran,každý den. Podle mě máte hodnoty nastavené správně. Mějte soucit i s těmi, kteří k tomuto teprve dozrávají, a třeba jim pomocí laskavého přístupu dokážete jít příkladem ;-)

6 0
možnosti
JN

Ach, ti feministky, oni nás přesvědčili ;-O

0 1
možnosti

Ach ta shoda podmětu s přísudkem, to je tragédie.

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,33
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články