Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Krize je předvídatelný a přirozený jev tržního hospodářství. Hloubka krize je dána výší důvěry v "lídra" ekonomiky, který krizi spustí. Ale také souhrnným postupem významných ekonomik v období mezi krizemi. Z toho mi vychází, že neumím určit, kdy ta další přijde, ale že bude masivnější. A dalším hráčem na hřišti jsou v současnosti především asijské ekonomiky, pokoušející se od té "severoatlantické" odpoutat. Nejsem schopen posoudit, zda a do jaké míry se jim to daří a bude dařit. Vím jen to, že pokud se jim to povede, bude pro nás nadcházející krize fatální.

1 0
možnosti
AG

Obávám se, že tu nejhorší krizi budeme řešit spolehlivou a po staletí ověřenou metodou a tou je bohužel masivní celosvětový válečný konflikt.

4 0
možnosti
Foto

Z vlastní zkušenosti mohu říci jen to, že dluhopisy se mi změnily na dluho(vno)pisy.

Každá získaná koruna, která není vyvážena odpovídajícím hmotným výstupem, je cestou ke krizi.

4 0
možnosti
JN

J37a48n 72N38o24v52á68k

29. 2. 2016 1:36

jj na Islandu měli místo toaletního papíru také dluhopisy.

0 0
možnosti
MC

Viníci jsou levičáci. Dnes samozřejmě socialisté, neboť vždy se jejich moc opírá o "lid". Karma.R^

2 2
možnosti
AK

Na krizi nic dobrého nevidím už proto, že každá má obrovské sociální dopady.

A že nás čeká další a třeba větší než v roce 2008?

Ano, protože jsme se z ní nijak nepoučili a opakujeme pořád stejné postupy v nafukování bublin.

A že začne v USA? Jistě, je to přece kolébka kapitalismu a tak se jeho problémy projevují v první řadě tam.

A stejně tak tam musí najít řešení. Ale nějaké lepší než v roce 2008 - nalít peníze poplatníků do bank a nechat je dělat zase co je napadne .

My jsme tady na světové periférii - i myšlenkové - takže tady bych recepty na řešení celosvětových problémů nehledal, ale jsme součástí celosvětové ekonomiky a není možné, aby se nám příští krize vyhnula.

4 1
možnosti
RK

Asi pěkný rozbor jenže já tomu nerozumím. To nás kdysi na Strojárně neučili. Takže rozumím strojírenské výrobě, ale o ekonomii nemám šajnu...co má takový trotl jako já dělat, když to nevědí ani Ti, co se tomu věnují?...Lze věřit nějakým prognózám, když se asi vše chová nestandardně? No nic, právě se nám rozbila automatická balící linka, jdu zkusit improvizovat a přeplánovat výrobu, aby všichni zákazníci dostali svoje výrobky včas, jinak bude mazec.

9 0
možnosti

Co máme dělat? Odstěhovat se na venkov, koupit si prase, králíky, slepičky a chovat užitečnou zvířenu a pěstovat si svoji zeleninu a svoje ovoce. A spoléhat na Pána Boha bude asi účinnější než spoléhat na člověka...

0 0
možnosti
MR

Nejsem ekonom, ale z pohledu logistika, který se zabývá eliminací vzniku odpadu a plýtvání, musím říci, že v bankovním sektoru tak dlouho docházelo k nadvýrobě, až se zjistilo, že není pro koho, či pro co vyrábět a peníze (kdysi nebývalé hodnoty) nejsou hodny ani papíru na který se tisknou. Myslím, že je třeba opět začít dělat z mincí knoflíky, to totiž bude jediná možnost jak z pětikoruny udělat dvoj až desetinásobek a efektivně ji využít. Bohužel u jedniček a nul virtuálního bohatství to nelze.

10 0
možnosti
JP

Jak ktere mince. Sto let stare zlate mince si hodnotu drzi, i kdyz trh se zlatem prilis stabilni neni. Za sto let starou desetikorunu dostanete dneska kolem 6000 Kc.

0 0
možnosti
PH

P72a25v74e27l 76H18e44k

26. 2. 2016 9:07

roubini v sukni ;-D

0 0
možnosti
VJ

Myslel jste asi Houdini.

0 0
možnosti
JJ

R^Paní Šichtařová,skvělé jako vždy.Teď nastává otázka,co bude s investičními fondy a jaký dopad bude mít nastávající situace na penzisty a jejich připojištění. Aby nebylo lepší už tady nezaclánět,neboť nebude z čeho vyžít.Omlouvám se za můj pesimismus,leč všichni jednou zastárnou.Jinak karma a obdiv.R^V:-)

11 0
možnosti
PH

P94a64v88e10l 29H65e35k

26. 2. 2016 9:51

Stávající penziste či skoro penziste by měli mít svoje nasporene peníze alokovane na terminovanych účtech apod. Ergo by se jich nastávající krize neměla příliš dotknout, ale bezta většina důchodců spoléhá na průběžný systém a do toho budou Husákovi děti ještě pár let sypat.

0 2
možnosti
Foto

Pochopil jsem dobře, že všechny indicie ukazují ke krizi?

Není tedy otázkou zda přijde, ale kdy a jaký bude mít průběh.

Jsem rád, že se nemusím ekonomikou zabývat, sice jsme ji měly v rámci ZSV, ale je to poměrně obtížný humanitní obor. :-)

0 0
možnosti
Foto

pochopitelně ne ekonomikou, ale ekonomií - tak to mělo být napsáno... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články