Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Článek zajímavý, jen škoda toho blábolení na začátku. Jinak souhlas.

1 0
možnosti
TM

T21o34m36á90š 72M39a74c33h

26. 2. 2016 19:18

Krize není ani dobrá, ani špatná. Je to pouze součást cyklu, který se opakuje. V podstatě není krize nic jiného, než přesun bohatství od lidí, kteří nemají informace k lidem, kteří je mají.

A ohledně těch penzijních programů a investic, jak se zde lidé ptají, existují i možnosti, jak peníze nechat bezpečně pracovat pro Vás i během krize. (nemyslím tím ani fondy, zlato, burzu a podobné "klasické možnosti")

Stačí vědět, kde vzít ty správné informace.

0 0
možnosti
PP

Ale naše vláda se chová, jako by žádná krize nikdy neměla přijít, a pokud přijde , bude to mít větší důsledky.

0 0
možnosti
ŠŠ

Svatá pravda. Paní Šichtářová je takový náš Peter Schiff. Prostě to, co náš čeká bude mnohem horší než co by bylo před 6 lety, kdyby se nechal trh fungovat tak, jak sám má...

0 0
možnosti

Bohužel svobodný trh, který nám tu Václav Klaus sliboval, tu nevidím. Samé sociální inženýrství. A co je obzvláště zhoubné, je to, že ani ODS a TOP 09 se bez sociálního inženýrství neobejdou a že jim nechybí pravicový přístup, nemají úctu k přirozeným vztahům a k občanské svobodě. Samé levičácké běsnění... A místo služby občanům jen hrabání pod sebe!

3 1
možnosti
KL

vzdyt krize neskoncila, stale v ni jsme, jen se udrzujeme na anabolikach. ale to nejde donekonecna, ze.

fotka OK, ale namlsala jste nas i na lepsi :-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasim s Vami, ze za prichazejici - pravdepodobne velkou - financni a hospodarskou krizi mohou predevsim centralni banky, tim jak tisknou penize a jak s nimi zachazeji.

Mimochodem na vsech fotkach Vam to velmi slusi. Stale mene se na nich vesele smejete, na dnesni jen trochu usmivate. Jiste to nevesti nic dobreho. :-) Az vyjde Vas clanek s fotkou, kde se ani neusmivate, tak koupim na burze par puts. Doufam, ze uz nebude pozde. :-)

2 0
možnosti
Foto

V Nizozemsku centralní banky, ECB a niz. centr. banka, z natištěných peněz skoupily od komerčních bank státní dluhopisy. Tyto banky pak měly půjčovat více podnikům a obyvatelstvu a tím se měla zvýšit spotřeba a produkce. To se však nestalo.

0 0
možnosti
JM

Vy jste paní Šichtařová postižená vzděláním. Já osobně to vidím trošku jinak. Kriz epřijde, bude hluboká, všeobecná, zasáhne všechny nebo většinu podstatných součástí života. Lišíme se v hodnocení těch předešlých i té současné. Ty předešlé byly všechny naplánované, zinscenované. Krize neslouží, jak jste to tak pěkně školometsky řekla k odstranění zastaralých neefektivních firem a jejich nahrazení novými. Slouží k zvýšení stupně monopolizace. Insideři (režiséři krizí) jimi likvidují outsidery za účelem levného skoupení jejich kapacit a trhů. Tahle krize bude jiná v tom, že se její režiséři pokusí definitivně převzít moc.

Doporučuji si najít slova jednoho z režisérů Davida Rockefellera myslím že z roku 1994 (parafrázuji): Nyní již potřebujeme jen jednu velkou všeobecnou krizi a lidé budou souhlasit s Novým světovým řádem. Nutno dodat, že lidé budou nejen souhlasit, oni budou prosit podle staré posloupnosti krize-reakce-řešení o to, aby to už někdo vyřešil. A tak dostanou NWO.

Nový světový pořádek bude totalitní společnost řízená otevřeně právě úzkou skupinou globálních finančníků, kteří sami sebe považují za vyvolené řídit tento svět.

11 3
možnosti

Nesýčkujte. Žádná krize nebude. X

0 1
možnosti
Foto

Marketo, tisteni penez? Fuj! ;-D Dnes se tomu rika kvantitativni uvolnovani, to aby tomu rozumelo co nejmene lidi. Ale zpet. Zacal s tim FED nekdy zacatkem 90. let. Pamatujeme? Dolar tehdy za skoro 50 CZK, dnes o polovinu mene, ale uz byl taky za 15 CZK. Rotacky mezitim roztocila i ECB v reakci na "krizi" po roce 2009. Uprimne receno, to zadna opravdova krize nebyla, ta teprve prijde. Ale koreny vidim v bezbrehem hledani vychodiska ve fiskalni "politice" a v de facto nastoleni socialismu, kde penize ztraceji vsechny sve historicke funkce, presne jak Marketa popisuje. To uz tady jednou bylo! Nefunguje to, nefunguje, a z podstaty ani nemuze. Proti tomu ovsem stoji daleko silnejsi hrac: politicky system, ktery stimuluje politickou reprezentaci k neustalemu zvysovani fiskalnich vydaju, aby bud byli zvoleni nebo svoji moc udrzeli. Nefunguje tak ani keynesiansky model, protoze v dobe rustu nedochazi ke tvorbe prebytku, jak jsme svedky.

V dobe budovani svetlych zitrku ale byl problem neexistence penezniho trhu problemem vychodniho bloku - dnes je ale problemem celosvetovym. Tim hur... Ale neumim si predstavit, jak z toho ven. Hleda se kandidat Nobelovy ceny :-)

10 0
možnosti
DB

tištění peněz je jen naplnění rovnice, že se množství výrobků má rovnat množství peněz....jen jejich distribuce není ta správná....95% majetku a peněz drží 5% lidí, a 5% majetku si pak musí rozdělit 95% lidí...a v tom je ten zakopaný pes

4 1
možnosti
OK

Já spíše větřím krizi s velkým V.

0 0
možnosti
RK

Na vině jsou jednoznačně ekonomové, které přestalo zajímat že za těmi všemi čísly jsou lidé. Krize nejsou evolucí, neboť dost často nepřežijí ti lepší, ale naopak ti horší. Mnohdy je to krokem zpět. A to dost velkým.

10 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články