Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J38a46n 48N14o87v65á75k

28. 2. 2016 17:46

Rada ohledně krize pro běžný lidi : Kupte si trezor do něj si kupte zlato, diamanty, drahé kovy. Všechny akcie, dluhopisy a další cenné papíry prodejte. Eura i dolary vyměňte na měny Asie vyjma Japonce a jestli se chcete stěhovat vemte to směr Asie - Shanghai, Peking, Singapore, Cuala Lumpur. Pro ty co jsou šťastlivci na burze je krize dalším zdrojem slušnejch příjmů. Ty se připravujou na další hyper shortování a hezky si to na tom serfařským prkně sjedou dolu a ještě vydělaj. Život není spravedlivý :-)

4 0
možnosti

V podstatě správně, jen bych doporučil si nechat i nějaký koruny. Koruna je silně podhodnocená.

1 0
možnosti
JN

J46a21n 86N31o37v48á90k

28. 2. 2016 17:24

Ano CB jsou ve spolupráci s vládami strůjci problémů a jsou plně odpovědní. Místo standardních korekcí trhu, kterých by si běžný člověk ani nevšiml, oni vytvářejí opravdové krize. Svojí činností CB i vlády systémově likvidují největší "tlumič" krizí a "motor" každé ekonomiky což je střední třída. Místo rychlého ozdravení v posteli se dnes preferuje pacienta nadopovat a doufat, že si do té postele prostě lehnout nemusí. Jak bláhový postoj. Tohle opravdu může skončit smrtí pacienta nebo dlouhou rekonvalescencí. Pak se doktoři budou ptát jak je to možné a zase vysypou celou haldu nesmyslných regulací, které lidem budou říkat v jaké ruce se drží vidlička a nůž. No je na čase, aby se lidem začalo říkat jak se s tím mají vyrovnat a na co být připraveni. Toto p. Šichtařová nezmiňuje a měla by.

8 0
možnosti

S tím německem bych si nebyl tak jist. Jedna věc je ekonomika a druhá politika. Pokud německo obratem nevyřeší problém uprchlíků, stane se z něj politicky nestabilní země. A německo obratem uprchlickou krizi nevyřeší, to mi věřte.

8 1
možnosti

Jestli k té krizi skutečně dojde, vsadím poslední boty na to, že za ni bude moci Kalousek.

2 1
možnosti
PM

Babiš to na něj určitě svede a kobliháři mu to budou žrát.

4 0
možnosti
TB

Rád bych všechny ekonomické "pavědce" upozornil, že v podstatě není žádný rozumný důvod k nějaké krizi. Kromě poplašných zpráv, které hlupáci šíří a způsobí tím strach lidí z utrácení, který nakonec tu krizi vyvolá. Klesá cena akcií? NO A CO??? Je to jen problém toho, kdo je má. Krize je blbost a kdo ji přivolává, ten ji vyvolává. Nic víc, nic míň.

2 1
možnosti
JN

J42a48n 75N57o93v79á10k

28. 2. 2016 17:36

Narážíte na masáž médií a blogerů apod. Souhlasím média to zásadně přiživují a blogeři jakožot vykladačí grafu a zpráv si honí triko na tom jak vědí co se děje nebo bude dít. Faktem je to, že jak CB tak i vlády se chovají naprosto mimo zdravý rozum a tam je ten problém. Plašení lidí to je věc druhá. Stojí za povšimnutí, že nikdo nenabízí řešení. Nebavíme se o tom jak by se lidi měli chovat co dělat, to je chyba. To je totiž způsob jak tvořit prevenci a udržet lidi při rozumu a imunní vůči různým poplašným zprávám.

2 0
možnosti
JV

Lidi uklidnete se. Sichtarove zatim zadne predpovedi nevysly, podobne jako Klausovi nevysly prepovedi pocasi. V soucasnosti mame rekordne nizke ceny energii a surovin a rekordne nizke ceny uveru. . . Co lepsiho by si podnikatel mohl prat?

1 4
možnosti

Rekordně nízké ceny energie = rekordně zpoplatníme instalované jističe.

1 0
možnosti

Dík!

Ano mám strach, že přijdu o pracně uškudlené peníze, jak se již opakovaně stalo mým předkům. Státu a politikům ohledně budoucnosti nevěřím. Politici nemají vizi budoucnosti. Peníze v bankách jsou také hrubě nejisté. Jsem jen rád, že žiji na vesnici, kde se dá snáze přežít jakákoliv ekonomická krize. Není to jednoduché. Strach z konce světa se šíří jako mor. Jeden píše o Třetí světové válce, druhý o náboženské válce a konci Evropy převálcováním muslimy, třetí píše o selhání politiků a nyní i bankéřů. Asi bude nejefektivnější stát se sluhou nejbližších a sluhou přírody. A preferovat konzervativní hodnoty. A pak Pán Bůh s námi a zlý pryč!

12 0
možnosti
VB

Máme se všichni čeho bát.

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/457099/cekejme-krach-soucasny-statni-dluh-nejde-splatit.html

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/457943/menove-manipulace-cnb-nepovedou-k-prosperite.html

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/489456/nositel-nobelovy-ceny-za-ekonomii-navrhuje-znehodnotit-penize.html

Pokud někdo volá po návodu co dělat. Zbavujme se papírových peněz výměnou za nemovitosti, zlato a diamanty. Neinvestujme do státních dluhopisů ani produktů, které jsou na nich založeny. Udržujme zásoby konzervovaného jídla, pití a dalších základních životních potřeb. Připravme se na přerušení dodávek plynu, vody a elektřiny. Zpevněme sklep, okna, vstupní dveře domu, nakupme ostnatý drát a pořiďme si zbrojní pas i zbraně. Pro případ útěku za hranice mějme připravený cestovní pas, listiny pro případ budoucích restitucí, pohodlné boty a batoh. Pokud někdo chce tvrdit, že jde o panikaření, ať odpoví na otázku: „Jak se zaplatí dnešní dluhy?“

0 0
možnosti
VC

Co to je 28% propad evropských akcií oproti propadu čínských akcií dokonce o 7%. !!

1 0
možnosti
Foto

J94a77n 90E58l69i31á66š

27. 2. 2016 6:07

Ekonómovia to, čo nás čaká, vidia, tak prečo ich vlády nepočúvajú?

0 0
možnosti
Foto

I28v48o 89P23a24t94t61a

27. 2. 2016 20:05

Mluvíte o ekonomech, přitom se jedná jen o účetní s obchodní akademií. Jsou to odborníci na peníze. Mimo finanční sféru jsou na nic. Jakmile se dostanou k ovlivňování řízení státu, nebo přímo k jeho řízení, tak nám extrémně škodí, viz A. Babiš s jeho řízením státu jako podniku: http://slideplayer.cz/slide/2825793/

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články