Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dluhopisy dnes světovou ekonomiku zachraňují, ale později ji potopí. Potom již nezbyde nic jiného, než vyhlásit válečný stav-nové zákony pro boj dnes s iluzorním nepřítelem. A po válce začneme znova od počátku, jak to dělali mocnáři ve Vídni. Oni se vždy obrátili na rodiny Židů (Morgan, Rockefeller, Wartburg, Rotschild a ostatní z břečťanové ligy), kteří věděli, že se jim půjčené vrátí!

0 0
možnosti

Nelíbí se mi výraz "krize". Je to narovnání tržních podmínek. Kdybychom mluvili o krizi, museli bychom přeci věřit, že centrální banky dokážou "vylepšit" trh. Nedokážou!! Centrální banky dokážou akorát vypustit kouřovou clonu a to je to období mezi krizemi. Ta "krize" je zkrátka stav ekonomiky, na který nám vlády dovolily si vydělat. To je celé.

0 0
možnosti
Foto

Mám tři poznámky:

1) Paní Šichtářová má evidentně ráda všechno velké. Blahopřeji ji k panu Pikorovi.

2) je placená ruskou nebo americkou lobby? Nedokážu se rozhodnout. Ve středu její kritiky stojíme každopádně my, Evropané.

3) Zajímalo by mě, do jakých aktiv si šetří na důchod (kromě dětí samozřejmě), když jsou všechna tak špatná? Kupuje si pronajímatelné nemovitosti? Stačí jí státní renta? Uplatňuje jako OSVČ paušál?

1 1
možnosti

Tak pan Pikora bude jistě velký duchem, na rozdíl od Vás ;-D.

0 0
možnosti

Díky za článek, už také cítíme bouřku v kostech, koncem minulého roku jsme si ve firmě stanovili strategii, že končíme s mimořádnými splátkami investičních úvěrů a s dalšími většími investicemi na úvěr a spíše tu hotovost budeme kumulovat příp. investovat jen na co bude hotově abychom nebyli zranitelní.

A taky doufáme, že v případě poklesu cen pak budeme kupovat za nižší ceny.

1 0
možnosti
Foto

M52a62r60t15i15n 29Š19i63k

1. 3. 2016 16:28

V rámci žánru, t.j.pop-ekonomie, jako obvykle úspěšné, nadšené davy plácají ploutvemi. Pokud se za úspěch považuje karma, nebo počet diskusních příspěvků na blogu. Chtěl bych dělat analytika. Ten když řekne "přicházející krize", nemůže se nikdy, ale opravdu NIKDY splést. Krize přicházejí a zase odcházejí. Pak ovšem nechápu, proč mě mají trápit viníci krizí. I sama autorka se nakonec rozvrkočila nad očistnou funkcí krizí. A i kdybych viníky nakonec našel, co s nimi mám dělat? Vy nehodní viníci krize! (zašeptám na ulici, nebo nad blogem). Teď jsem vám to natřel, promiňte, že jsem byl tak ostrý. A chci být analytikem! Chci a chci a chci! Protože vím, že přicházejí krize a protože vím, že ty krize mají viníky. To je super, jsem respektovaný odborník, mohu i do TV. Prostě jenom obyčejná popina.

8 0
možnosti

Hm, jenže ta krize nebude o nějakém drobném zadrhnutí, ale o rozpadu společnosti na úrovni Řecka, Argentiny i hůř.

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/467815/co-se-musi-zmenit-aby-nase-spolecnost-prezila.html

1 0
možnosti

Tak Češi mohou být v klidu. Mzdy na úrovni Číny a Indie, takže není kam spadnout. Když už budou v Německu padat na ústa, stačí přesunout i zbytek outsourcingu nach Osten - do ekonomického protektorátu a jede se dál. To by bylo, aby Češi nevydělali pár set euro! ;-)

1 0
možnosti

|Přál bych Vám aspoň týden práce za čínskou mzdu. Asi byste mluvil jinak.

0 0
možnosti

si říkám, proč si při každé Vaší nové teorii nepřečtete to, co jste psala kdysi...ale čtenáře máte, o tom žádná. jen ty nové a nové teorie nekomentujete zpětně. škoda. rád bych přečetl vysvětlení výsledků předpovědí, které Vám prostě nevyšly - to by mě zajímalo víc než další a další strašení.

4 0
možnosti

Kdyby lidé pochopili jak fungují peníze, byla by revoluce druhý den. Je to tak jednoduché, že odmítnou tuto variantu připustit aby nebyli za pitomce a raději v tom hledají něco složitého. Základ je ale velmi, velmi jednoduchý.

1 0
možnosti

OK, není to dobré. Mě by zajímalo, co mám jako živitel rodiny s ženou na mateřské, dvěma dětmi a hypotékou dělat? Máme pár úspor, nějaké investice a pod mostem skončit nechceme...

0 0
možnosti

J83a40n 32H54a26v58r36d72a

29. 2. 2016 14:29

To, co dosud.

2 0
možnosti

Souhlasím. Celá tato společnost jede na víře mimo jiné v hodnotu peněz, přitom to jsou papírky, kterých si natisknou CB kolik chtějí (resp. připíší v bilanci pár kliky na klávesnici). Blíže zde:

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/457099/cekejme-krach-soucasny-statni-dluh-nejde-splatit.html

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/457943/menove-manipulace-cnb-nepovedou-k-prosperite.html

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/489456/nositel-nobelovy-ceny-za-ekonomii-navrhuje-znehodnotit-penize.html

Pokud někdo volá po návodu co dělat. Zbavujme se papírových peněz výměnou za nemovitosti, zlato a diamanty. Neinvestujme do státních dluhopisů ani produktů, které jsou na nich založeny. Udržujme zásoby konzervovaného jídla, pití a dalších základních životních potřeb. Připravme se na přerušení dodávek plynu, vody a elektřiny. Zpevněme sklep, okna, vstupní dveře domu, nakupme ostnatý drát a pořiďme si zbrojní pas i zbraně. Pro případ útěku za hranice mějme připravený cestovní pas, listiny pro případ budoucích restitucí, pohodlné boty a batoh. Pokud někdo chce tvrdit, že jde o panikaření, ať odpoví na otázku: „Jak se zaplatí dnešní dluhy?“

2 0
možnosti

R39o62m97a57n 68J19u97r87e15k

29. 2. 2016 14:37

To vše je ohrané: nemovitosti budou pořádně zdaněny a když si nebudete moci z bank vybrat(Řecko),tak stejně o ně přijdete a ještě s nesplatitelným dluhem,se zlatem n. diamanty je to jak z toho filmu z koncentráku,kde handlujete zlato za něco k jídlu - tudy cesta nevede,ale alespoň to máte u sebe (stejně Vás ale okradou).Udržovat zásoby je finančně i časově dost náročné,jde jen ve větší komunitě někde na třeba na zem. výhodné lokalitě,ale při válečném konfliktu Vám vše ukradnou,stejně jako doklady(migranti),díky té Vaší zbrani Vás rovnou zastřelí,ta je jen pro dobrý pocit v době míru,jedině že by jste zprovoznil a vycvičil osádků bunkrů z 2.sv.v.,tam v izolovaném módu možná vydržíte,ale spíše jen když si Vás nikdo na povrchu nevšimne. Ještě máte chuť se nějak na vše připravit?

1 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,22
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články