Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M77i24l67a16n 47K28e98s11l

14. 2. 2016 17:01

V dnešní partii na Primě se pan Zaorálek divil,že se něčemu takovému divíme.Podle něj migranti,kteří jsou ve Finsku se chtějí vrátit domů.Proč?Ve Finsku je jím jednak zima a jednak je tam prý málo žen,které s nimi chtějí mít nějaké techtle mechtle.Proč by se prý potom nechtěl, na životě ohrožovaný irácký křesťan, vrátit zpět do své rodné země.Zvláště, když mu u nás ani neposkytnou bydlení na jaké byl doma zvyklý,nehledě na jen asi pětinový výdělek,co jej čeká u nás,proti výdělku co bral tam.Co nám však vláda slibovala : z Iráku přijdou běženci,kteří jsou v jejich zemi ohrožováni na životě z náboženských důvodů,každý z nich bude důkladně prověřen,prokádrován,prolustrován.Co tam ti kádrovači dělali?Vždyť člověk i s velkou rodinou,kterému v Iráku hrozilo to nejhorší se chce vrátit zpět do rukou katů.Stala se asi chyba - křesťané se domlouvají a nikdo je nekontroluje.

63 0
možnosti
AE

Techtle možná ... ale mechtle ? Mechtle rozhodně ne ! Jinak máte svatou pravdu R^

0 0
možnosti
Foto

Nebojte se, kolegyně, na fotce vám to opravdu sluší... mně vaše fotografie u článku nevadí.

15 0
možnosti
Foto

P27e54t16r 23O66m50e53l69k69a

14. 2. 2016 18:41

Konečně !!!! Přesně tohle chtěla slyšet, proto ji tam dala ;-D;-D;-D

Stupeň inteligence není třeba rozebírat.:-)

0 13
možnosti
JL

Já bych řekl, že naše kultury jsou si dost vzdálené a nezapomeňme, že žijeme v postkomunistické zemi, kde se o nic nesmlouvalo a když člověk něco od státu dostal, tak sklapl podpatky a vzal si to. Pan Iráčan prostě je z jiné země a má víc sebevědomí, je upřímný - když stáj tak stáj - byt si představuje jinak asi jako dům, nejlépe jednopatrový s terasou na střeše. Multikulti v praxi: u každého takového mediálního vystoupení muslimů, by měl být nějaký expert, který by nám vysvětlil, proč ti lidi říkají to, co říkají. Jak známo, nelíbí se jim ani ve Finsku, což je podstatně bohatší země než zoufalé Česko, které nemá téměř žádné zlaté rezervy, zato má 1,6 bilionu státního dluhu - a to ještě nejsme ani ve válce, naopak pořád prosperujeme, jak říkají čeští politici 25 let.

0 1
možnosti
PK

Spíš chybí schopnost transponovat metafory v překladu. Tam je to běžné, tady těžká exotika. A snadno to vezmou lidi doslova.

0 0
možnosti
HM

Nechápu proč na konci článku se předvádíte a vnucujete svou fotku , myslím k závažnosti případu je to nevhodné a a nevkusné se takto předvádět - Jinak k případu souhlasím s názorem s panem Igorem Indruchem v článku pode mnou .. Prima opravdu vynechala větší část rozhovoru a odvysílala jen tu část aby uprchlíky poškodila ..

antikarmaRv

3 49
možnosti
LN

...víte...já s paní autorkou většinou společnou řeč nenacházím...možná i proto že jaksi nemám ekonomického vzdělání...jsem ještě oběť technologické blbosti...ale musím uznat že je to fešná ženská...tak proč by někomu měla vadit její fotka...???...že není zahalená...??,

29 0
možnosti
TN

Asi takto, hlavním mediálním partnerem HateFree je ČT. Takže ČT či její redaktoři se neomluví, protože by dokázali, že lhala HateFree, která bleskově přispěchala s tím, že je to všechno hoax, tím to vyřešila a na další fakta a vývoj událostí nebere ohled a lže (ostatně jako skoro vždy).

Otázka je, jestli ti lidi v ČT jsou opravdu prodejní, že prostě papouškují to, co jim HF, Diensbier a spol. řeknou nebo tomu fakt věří. Mimochodem, dodatek na konci "článku" od Hate Free, že se tomu budou nějak věnovat se serverem Romea, myslím mluví naprosto za vše...

46 0
možnosti
TN

Mimochodem, za co se ziskovka Generace 21 pořád omlouvá na svém webu, když podle ní je vše v pořádku a lhala Prima?

13 0
možnosti
BM

Ona ta pravda bude někde uprostřed. Pan Batto určitě něco v tomto myslu řekl (zřejmě je zvyklý na jiný stantard, tudíž nemůže být ekonomickým uprchlíkem, proč by šel do horšího), a jelikož je Prima komerční televize, které jde o sledovanost a tudíž o senzaci, tak to "vypíchla"...

A na druhé straně ta nadace si krásně naběhla sluníčkářskou rétorikou a zřejmě i ona "vypíchla" to co se jí hodí....

Prostě pan Batto měl jiné představy.... Je však známo, že i naši emigranti (to skutečně byli, přiznejme si to, většinou ti ekonomičtí) byli rozčarováni, kdy museli být dlouhé měsíce v utečeneckých táborech...

3 8
možnosti
BM

Jenže většina z nich se později dokonale přizpůsobila tamním poměrům,respektovala zákony a snažila se uplatnit. Což o současných imigrantech bohužel nelze říci....

12 0
možnosti
Foto

Za chvíli budeme přemalovaní všichni a nakonec tím kravínem nepohrdneme.

17 0
možnosti
II

Ta velká barevná fotografie pod článkem má jaký vztah k textu? To je ilustrační foto stran toho přemalovaného kravina? :)

Jinak ten záznam jsem viděl. Nejprve pan Batto říká něco o tom, že jeho děti už začínají chytat první česká slova, čemuž se reportéři směji. Potom pan Batto mluví o tom, že u nás chce pracovat a že je pro něj důležité dobře bydlet. Že pokud by bylo bydlení nevyhovující, tak by se raději vrátil. Nemluví tam o žádném konkrétním bytě. Následně se ho reportér ptá: vraťme se k češtině... a pan Batto mluví o tom, že děti mají ještě čistou hlavu, takže se jazyk naučí rychleji než dospělí.

Je tedy naprosto nepochybné, že Prima se dopustila obrovské manipulace, když si z poměrně dlouhého rozhovoru s řadou témat vybrala pouze to, z čeho větřila senzaci.

Zrovna tak vy, paní Šichtařová, jste bezcharakterní člověk vezoucí se po momentální vlně xenofobie a závisti. A taky tak trošku narcistní osobnost, že?

Mimochodem: i kdyby ten člověk byl opravdu nespokojený s nabízeným ubytováním, nic to nevypovídá o tom, zda má nebo nemá právo na získání azylu. Naopak - spíš lze věřit, že skutečně utekl z Iráku, protože se bál o život svůj a/nebo své rodiny, pokud se tam měl po materiální stránce dobře. Protože pokud se někdo někde má dobře, tak asi jenom tak z plezíru nebude celou rodinu stěhovat někam, kde neví, co ho čeká, a kde bude odkázán na něčí pomoc. Dále je celkem pochopitelné, že takové stěhování je pro člověka značně stresující záležitostí spojené s obrovskou nejistotou a obavami. Tudíž není nic nepochopitelného, když člověk někdy neudrží své emoce na uzdě. Kór, když se na něj sesype parta novinářů.

Konečně, i kdyby pan Batto byl trochu méně sympatický člověk, nic to nevypovídá od dalších členech jeho rodiny ani o dalších uprchlících.

U některých Čechů lze ve vztahu k uprchlíkům pozorovat až určitý sadismus - když už jim pomůžeme a přijmeme je, nechť tedy uprchlíci zůstanou hezky ponížení a pokorní a vzhlížejí k nám jako k pánům tvorstva.

5 43
možnosti
Foto

Plete si pojmy, nejde o ponížení hosta, ale o pokoru k hostiteli, což je ve slušné společnosti běžné, to jste vážně nevěděl?;-)

24 1
možnosti
MR

M48a68r18e94k 32R40a61i71d39a

14. 2. 2016 12:19

Generace 21 předvedla ukázkovou mediální manipulaci, kterou zbaštily všechny mediální hvězdy a teď se za to stydí. Proto takové ticho po pěšině.

42 0
možnosti
Foto

Jak to myslíte? (otázka je bez ironie, nerozumím vám)

1 0
možnosti
Foto

Autorko fond Generace 21 není aktvita multikulturalistů. V rámci toho projektu mělo být pomoženo specificky Křesťanům.

Tento fond naopak minimálně medialně podporovaly extremistické hnutí jako je IVČRN a BPI (např zde příspěvek člena BPI http://jaroslavptacek.blog.idnes.cz/c/492599/jaky-mam-nazor-na-dnesni-prilet-syranu-jakozto-clen-bpi.html?ref=rss)

Takže teze, že na pilu tlačí multikulturlisté je poněkud mimo.:-/

Naopak výroky toho člověka potvrzují, že není rozdíl mezi různými náboženstvími.

Nevím jestli konkrétně ti lidé co přišli do Jihlavy byli v ohrožení, ale o tom, že specificky z Iráku chodí mnoho lidí co nejsou uprchlíky svědčí např. http://www.novinky.cz/zahranicni/394710-tisice-migrantu-opousteji-finsko-kvuli-zime-a-zklamani.html

Je pak otázkou jaký kontext měly údajné výroky toho Iráčana, ale nijak bych nepřeceňoval výroky jednoho člověka, který nejsíš měl poněkud jiné představy. Ať tak či tak pokud se mu nabízené podmínky nelíbí může se vrátit nebo si zajistit lepší bydlení.

Je zvláštní i to, že TV prima se brání poskytnout originální záznam a minimálně kontroverzní osobou je i autor reportáže.

Souhlasím s vámi, že nemám ni proti ekonomickým migrantům pokud jsou schopni se u nás uživit a že by to mělo být řečeno na Férovku.

6 25
možnosti
Foto

Opět mimo.

TV Prima originální záznam zveřejnila.

Zkuste si nejdřív zjistit relevantní informace, než něco napíšete.

14 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články