Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M84a32r83e13k 45K14r35á62l

15. 2. 2016 15:54

Ono pořád není jasné, jak to vlastně je. I když to samozřejmě nikomu nebrání mít hotový názor. Ať ten či ten. :-) http://www.simindr.cz/prima-ma-pravdu-ostatni-smulu/

0 0
možnosti

Jak to je?

Jakýsi spolek se rozhodl živit se dovozem osob, o které tu nikdo ale vůbec nestojí a které sem ani zas až tak moc nechtějí.

17 2
možnosti
AP

Vítám názor oblíbené a soudné blogerky, která jako vždy přináší střízlivou analýzu.R^ Je mi líto, že NFG21 teď může vypadat jako jedna z davu pijavicových neziskovek, i když je financována křesťany sdílejícími stejné hodnoty - na základě důvěry. Křesťané důvěřují (pochopitelně) a věří, že logicky se nabízející otazníky (interní fungování, finance, aktivity v oněch zemích) budou ze strany NFG21 vysvětleny. Mnozí mohou být opravdu zklamáni, že místo chudých potřebných přijeli sebevědomí dobře situovaní lidé...

Na druhou stranu vykazuje první příspěvek Primy typické znaky tendenční zaujatosti od samého začátku: "Tablety v rukou dětí, značkové oblečení (sama bych si toho nevšimla), dioptrické brýle (copak člověk nemá právo na korekci zraku???)..." Ta slova nejsou vyslovena jen tak, mají svůj úkol. Proto jsem reportáž vnímala od začátku jako nevěrohodnou (nojo, TV). Bez ohledu na dojem ze vstupu pana imigranta. Průměrně zručný novinář si dokáže i z neutrálního materiálu vybrat a vystříhat tak, aby výsledek byl kdekolivv intervalu (-∞, +∞). O nezaujatosti ani řeč. Ale to dnes víme a proto musíme informace filtrovat. S jakým záměrem tam vlastně Prima jela a co bylo impulsem? Kdo má čisté úmysly, nebojí se ukázat své materiály.

Ovšem pokud jsou pozvaní financováni čistě z darů přispívajících (jsou?), odpovídá NFG21 za svůj výběr pouze těmto donátorům, ostatní veřejnost tak trochu nemá co mluvit do toho, kdo je jejich hostem (až na tu účast státu). Více transparentnosti by neškodilo. (Např. ohledně případné spoluúčasti, která by taky nebyla od věci.)

3 14
možnosti
JF

J16a66n 90F97r58o48l70í77k

15. 2. 2016 14:27

Nicméně padla jedna pohádka, že pomáháme uprchlým křesťanům před ruskými bombami a střelbou z AK 47. Nadační fond Generace 21 se tímto stává naprosto nedůvěryhodný a postavil bych ho na roveň těch obchodníků z Turecka s lidským očekáváním růžového západního života.

33 0
možnosti
Foto

"V sobotu 13. 2. totiž Prima odvysílala znovu skoro celý hrubý záznam přímo v arabštině." A to jako vážně? To jsme se asi dívali na dvě odlišné Primy - já viděl 20 vteřin záznamu oné problematické odpovědi, toť vše. Navíc bez položené otázky, tedy zcela vytržený z kontextu. Takže když byste byla tak hodná a mohla sem hodit link na ten SKORO CELÝ HRUBÝ ZÁZNAM, byl bych vám moc vděčen.

5 0
možnosti
JH

J64a29n 40H30a12v50r24d46a

15. 2. 2016 19:10

Bojuj Jendo, bojuj?R^

1 1
možnosti
Foto

O10t44a 90V71á69l91e88k

15. 2. 2016 12:58

Vybraní migranti prý náleží k vyšší střední třídě; bydleli ve velkých domech. Mají patrně značné úspory. Je možné, že si ubytování platí sami, či se na něm podílejí? Pokud by tomu tak bylo, byla by stížnost na kvalitu ubytování pochopitelná.

2 0
možnosti
JC

Nevěřím, že si to hradí sami. Byty poskytlo město Jihlava.

A když jsou tak bohatí, proč se nepřestěhovali do nějaké jiné části u nich, kde se nebojuje? Anebo třeba do USA, Německa, ...?

Ne ne, oni si tady nechají vše, včetně cesty, zaplatit od nás a ještě jsou arogantní, povýšení ...Rv

10 0
možnosti
AK

Myslím, že je to složitější, než se na první pohled zdá. Generace21 je nestátní neziskovka, není podporovaná státními penězi, ale penězi českých a zahraničních křesťanských dárců. Problém, který se snaží pomoci řešit je poměrně rychlá likvidace křesťanské menšiny na blízkém východě za posledních několik desetiletí, která se akcelerovala občanskými válkami v Iráku a Sýrii.

V globálu - křesťanů v těchto kolébkách křesťanské víry za poslední desetiletí ubývá a to hlavně emigrací v důsledku tlaku jejich zfanatizovaných muslimských spoluobčanů. V době vzniku IS se toto posílilo a začalo jít o životy doopravdy - život - nebo daň za život. To neznamená, že každý nutně počkal ve svém městě, až tam IS dojde. Řada z nich měla dostatek rozumu a vzala svůj movitý majetek a odjela do bezpečnějších oblastí, jako je Kurdistán.

Nicméně tam jsou trpění, ale nikoli nějak vítaní. Kurdové jsou převážně též muslimové, ale jejich kmenový a národní svazek je silnější, a tak si nenechají okolními národy moc diktovat. V tomto si opravdu zaslouží nesmírnou podporu západu a jasné odsouzení přístupu Erdogana. Jenže - ač na svém území strpí uprchlíky - tak tito uprchlíci jim nejsou blízcí ani etnicky, ani jazykově, ani nábožensky. A navíc ani ve vlastním Kurdistánu není situace moc stabilní, kvůli korupci tam hrozí převrat, hlavně z řad místních islamistů.

V případě bohatší rodiny zřejmě zafungoval několikerý efekt: Měli statut mezinárodního uprchlíka uznaný UNHCR. Vnitřní uprchlictví do Kurdistánu tento status automaticky nezakládá. Libanonu jsme nadto slíbili jako ČR pomoc. Možná i představa místních, že je třeba preferovat místní elitu (podobně jako kdysi Židé). V těchto komunitách je nadto zřejmě silné vůdcovství a elitářství a tak se to odrazilo i ve výběru (jakkoli je to smutné - s obdobnými problémy se potýkají i kř. sociální misie). A k tomu považují komunity svoje "vůdce" automaticky za mluvčí. Vedle toho, při takovémto stěhování zafungují často emoce.

5 0
možnosti
PK

Další věc je, že jsou krátce po přesunu do hodně odlišného prostředí, což taky nepřidá.

Ale k té konkrétní události. Pán je něco přes 50 let. Jeho paní je podobně stará, při přesunu se poranila a nemůže pořádně chodit. Kdo nezná domy na náměstí v JIhlavě, tak mají vysoké stropy a byt je v prvním patře. Což odpovídá zhruba 2 patrům schodů v paneláku. Další lahůdka je, že v mnoha domech je schodový oblouk místo podesty. A to je pro paní v jejím stavu nepřekonatelná překážka. A vyšlo z toho co vyšlo.

Obecně je to hloupé, ale, na rozdíl od různých znásilnění ala Vídeň, je to řešitelné. Pán se omluvil a myslím, že se naučí místní komunikaci. Přeci jen ten kulturní rozdíl tu je. A semitské jazyky jsou hodně metaforické což je problém. On řekne dům pro zvířata, ale znamená to nevyhovující. Arab to vezme bez mrknutí oka. My to bereme doslovně. Koneckonců anglické fráze také nepřekládáme doslovně...

2 2
možnosti
KN

Presne tak. Proti ekonomickym migrantum, kteri sem prijedou pracovat (a vyridi si prislusna viza, povoleni, plati si ubytovani ze sveho, atd.) nemam vybec nic - koneckoncu v praci mam takovych kolegu (nejen ze Slovenska) spoustu.

Co me stve, je, kdyz se ekonomicky migrant vydava za uprchlika, chce aby mu stat zaridil a platil ubytovani, nebo nedejboze mu jeste daval nejake kapesne jentak.

Co me ale primo desi, je to, jak novinari ocividne manipuluji s fakty, jak mlzi a zatajuji dulezite informace, jak se neobtezuji vubec o vyvazene zpravodajstvi, overovani faktu, nebo jen tech, co se jim hodi, a obecne jak se snazi manipulovat verejnym minenim ve prospech imigrantu. Vlastne je to presne tak, jak se psalo v tech Sobotkovych mailech, jen ten "imigrantsky vecernicek se Sverakem chybi".

Docela me prekvapilo, ze redakce iDnes o tehle kauze informala jeste relativne vyvazene, vzhledem k tomu, jake propagandisticke a manipulativni clanky chrli Palata s Manertem...

25 0
možnosti
OU
Foto

Paní Šichtařová, proč považujete za nezbytné umístit do článku svůj umělecký portrét? Doufám, že to nemá nic společného s exhibicionismem.

4 10
možnosti
MB
LL

Nezlobte se, ale Prima tvrdila, že ten Iráčan označil byty města Jihlava za přemalované kraviny což se nestalo, on to neřekl. Hovořil o jiných věcech. Proč asi Prima odmítá zveřejnit celý rozhovor i s otázkami a ne jen pár sekund z jedné odpovědi? Protože asi Prima ví, že by se ukázalo jak manipulovala se záznamem a vlastně i lhala .... Zde to popisuji do podrobností v čem je ta manipulace, není v překladu, ale v tom jak byla prvni reportáž sestříhaná a sestavena http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/495385/televize-prima-sebe-samu-usvedcila-ze-lzi-v-kauze-krestanskych-uprchliku.html

5 15
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články