Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LE

Pravda ze sluneční strany.;-D

10 5
možnosti
IH

Nevím co jsou ti iráčani za lidi. A je mi to fuk. Stejně tak je mi fuk, co ten chlap řekl nebo neřekl. Ale co mi není fuk je postoj mých spoluobčanů. Řeší se tady kraviny, co a jak kdo řekl. Kolikrát jste vy řekli něco, co jste tak úplně nemysleli? A opravdu by jste chtěli, aby na základě této jedné věci, si ostatní na vás udělali názor?

Podle mě pokud něco dělám, měl bych to dělat pořádně. Pokud chci někomu pomoci, měl bych to udělat pořádně. Pokud například nastoupím do nové firmy a součástí dohody bude, že mi zajistí bydlení a to se ukáže, jako zablešená noclehárna, tak ji taky kopnu do zadku. Proč? Protože mi dává najevo, že si mě neváží.

Vážně si myslíte, že je život těch iráčanů, taková sranda, že jen tak z nudy se rozhodli, odjet tisíce kilometrů od domova? Do úplně neznámé země, kde nikoho neznají? Mají se podle vás chovat jako psi, co jsou vděční za kůrku shozenou ze stolu? Nebo mají být svéprávní svobodní lidé?

8 4
možnosti
LE

Co se týče prvního odstavce, mohu s vámi jedině souhlasit.

Ovšem odstavec druhý už je o něčem úplně jiném. Váš příklad s nástupem do nové firmy je naprosto od věci. Oni nežádali o nové zaměstnání. Oni se prezentují jako na životě ohrožení uprchlíci, hledající bezpečné místo pro život. A v tom případě je o ně postaráno přímo královsky.

S tím souvisí třetí odstavec. Pokud se opravdu rozhodli změnit od základu svůj život, proč se chovají dotčeně a povýšeně a kladou si podmínky?

(Možná proto, že si myslí, že zdůrazňování vlastní minulosti a svého postavení ve společnosti jim zajistí větší úctu v novém domově. Skromnost a vděk se v orientu nenosí.)

13 1
možnosti
Foto

Ta medialni manipulace ve prospech bezencu neni nic noveho.

Napada me jeden zdokumentovany pripad, na ktery si jiste vsichni moc dobre pamatuji.

Jedna se o video bezence, ktery byl udajne podrazen Madarskou kameramankou.

Opravdu to tak na prvni pohled vypadalo...ale jen do te doby, nez nekdo zverejnil dalsi video natocene z trochu jineho uhlu, ze ktereho je nad slunce jasne, ze ten bezenec upadl protoze se vytrhl policistovi, ktery ho zezadu drzel za bundu a on pritom ztratil balanc.

Z videa tez vyplyva, ze k tomu aby ho kameramanka podrazila ji chybel asi tak metr.

Presto se ale stale nasli vypatlanci a fanatici typu Rank (jedna totalne propagandou vyplachnuta osoba, ktera se na techto diskusich casto vyskytuje), kteri se i dal do krve hadali ze to neni pravda....ale ostatne posudte sami:

https://www.youtube.com/watch?v=_4TTBYP7lFk&feature=youtu.be

Hlavni je ale skutecnost, ze vsechny ty slunickova media, ktere se nad tim "podrazem" tak pohorsovala v sobe nenasla tu zakladni slusnost, aby se za sve lzi o tom podrazu alespon omluvili.

Naopak, nektere z nich i nadale predstiraji, ze to podrazeni je pravdive a tu druhou verzi z jineho uhlu (o ktere bezpochyby vedi) se rozhodli dale ignorovat.

A tomuhle se rika propaganda, za kterou by se nemusel stydet ani Goebbels..

19 0
možnosti
KS

Polemiku kolem překladu už znalci potvrdili. Media ale opět proSobotkovsky manipulovala. Řešila v překladech "přemalované kravíny" a jakoby přehlédli, že Syřan říká, že ve školství bral plat, kterým by u nás v pohodě uživil 5 rodin. Hádky kolem přemalovaných kravínů měly zakrýt porovnání s možnostmi našich učitelů? Dříve narození si vzpomenou, jak byly za totality snahy jezdit na práci do arabsky mluvících zemí (Lybie, Sýrie, Irák, Irán a další..), kde se třeba stavěly silnice - práce, které místní považovali za podřadné, přesto československým gasarbajtrům rok až tři práce pomohly finančně k postavení domu a autu k tomu, pochpitelně z tuzexu za bony. (..a to se nezapočítávalo, kolik z jejich mzdy šlo bolševikům do kapsy.. )

1 0
možnosti
Foto

Jenže Prima se manipulace dopustila :)

Sice takové té nijak výjimečné, jaké se média dopouštějí zcela standardně, když chtějí ohnout skutečnost směrem k senzaci...ale zkrátka dopustila :)

4 2
možnosti
EH

Paní Šichtařová je bezesporu pěkná paní, ale k čemu ten stalinský portrét přes půl blogu? ;-D;-D;-D

Chlapi by asi uvítali jiné partie, aby klikali na karmu bez čtení blogu. ;-)

6 3
možnosti
IK

Vypadat na fotografiích takhle, věším je na každém sloupu.

10 1
možnosti
Foto

To, že se jednalo o hypotetickou otázku na hypotetickou odpověď (a byl při ní použit podmiňovací způsob – nemohlo se tedy jednat o popis aktuálního stavu) dnes emailem potvrdil také Adam Homsi, tlumočník, který v sobotní reportáži větu z arabštiny do češtiny na kameru převáděl. Sám uvádí, že na to FTV Prima upozornil. Jeho vyjádření emailem citujeme v původním znění:

V TV Prima v rámci kontrolního tlumočení jsem udělal svou práci, tzn. tlumočil jsem to, co říká tlumočník i uprchlík v arabštině do češtiny. Z toho jasně vyplynulo, že uprchlík zdůraznil jednou či dvakrát, že mu skutečně jde o hlavně o kvalitu bydlení než se usadí a zapojí do normálního života. Konkrétně říkal následující: "bydlení, které vypadá nebo by vypadalo jako přetřený kravín či stáj, by nebylo vyhovující, a v takovém případě by se určitě odstěhovali pryč...", dokonce se mě Prima na to ptala výslovně zda to bylo v podmiňoacím způsobu myšleno nebo šlo o popis skutečného stavu, a já odpověděl, že jde o obecnou řeč míněnou v podmiňovacím způsobu. Tlumočník při rozhovoru otázku bydlení několikrát zdůrazňoval přestože uprchlík to v některých případech ani nezmínil, a na toto se mě v Prima TV také ptali a já to potvrdil, že si v podstatě trochu přidával od sebe, ale že nicméně tlumočil dobře v rámci kontextu.

Z výše uvedené výpovědi tlumočníka je zřejmé, že si FTV Prima byla manipulace vědoma, přesto na to v reportáži neupozornila.

http://www.hatefree.cz/blo/clanky/1420-slova-o-kravine-tlumocnik-prima

3 6
možnosti
IK

Tak nebo tak, lidé, kteří se prezentují jako potřební pomoci, si kladou podmínky a vyhrazují si právo určit, jaká pomoc jim bude dost dobrá. Připomíná mi to žebráky, kteří prosí o peníze na trochu jídla, ale když jim nabídnete jídlo, v lepším případě se s vámi nebaví, v horším vám sprostě nadávají, protože oni chtějí výhradně hotovost, o jinou pomoc nestojí.

Pokud se lidem, kteří se nechávají označovat za uprchlíky, nabídnuté bydlení nelíbí, mohou pracovat a pořídit si lepší. Ale dopředu si poroučet, že pomoc musí vyhovovat jejich představám a požadavkům, to jenom podporuje mínění, které o migrantech má nemalá část veřejnosti, která je považuje prostě za vyžírky.

21 0
možnosti
JN

J52a30n 38N55e26b15e37s84k62ý

15. 2. 2016 22:30

Slova o kravíně se netýkala jihlavského bytu, potvrdil tlumočník Primy

http://www.hatefree.cz/blo/clanky/1420-slova-o-kravine-tlumocnik-prima

Jak říká moje oblíbená postava: "Lžou všichni!"

2 4
možnosti
ZK

Celý problém rozdmýchala především slavná Hatefree, která z toho musela za každou cenu udělat obří kauzu a upozornit tak hlavně na sebe. Ano, nevděčnost není úplně to, co měl pán takto v televizi prezentovat, na druhou stranu nebýt těch scén, co kolem toho dělali paraziti z Hatefree, celá tahle reportáž by po týdnu zapadla a téměř nikdo by si na ni nevzpomněl. Jsou tu totiž mnohem palčivější problémy, než ten, že jedna uprchlická rodina není zrovna nadšená z bydlení, které dostali. Ale snaha Hatefree za každou cenu to celé překroutit a udělat z nich ublížené strašlivě trpící chudáky, kteří projevili kolosální vděčnost, se slzami v očích děkovali celému českému národu a ten neonacistický národ je za to ještě bičuje, zkrátka způsobila, že se o tom začalo diskutovat mnohem více a lidi jsou přirozeně mnohem mnohem vytočenější, než by je dokázala vytočit jakákoliv hláška o kravínu. A Hatefree, místo omluvy, že zcela nepokrytě lhali a manipulovali, vydává prohlášení za prohlášením, že to stejně bylo všechno úplně jinak a oni nelhali a jsou čistí jak lilium

32 2
možnosti
LE

Jo, jo... Stará pravda je, že čím víc se v lejnu šlape, tím víc smrdí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články