Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

K86a48r53e13l 74J36a23n95í86k

13. 2. 2016 14:15

ačkoliv bych Marksovou viděl raději v teplácích než na ministerstvu, pro korektnost je třeba dodat, že v dopise zmiňuje TŘI alternativy zajištění ve stáří:

1) především můžete zvýšit pojistné placené správě sociálního

zabezpečení a tím dosáhnout vyššího průměrného základu pro výpočet

důchodu (roky s placením nižšího pojistného budou vyváženy budoucími

roky s placením vyššího pojistného),

2) můžete využít zapojení do systému doplňkového penzijního spoření

(tzv. III. pilíř), kde je spoření podporováno státním příspěvkem a daňovým

zvýhodněním,

3) můžete využít jiných forem úspor.

2 0
možnosti
RH

R35a51d87e19k 64H92o58d80a18ň

15. 2. 2016 18:26

1 či 2) se ovšem naprosto jednoznačně nevyplatí. Zkuste si prokalkulovat kolikrát se zvýší důchod člověku, který začne odvádět násobky nejnižšího možného pojištění. Pokud neplánujete dožít se tak 130ti let, jasně a naprosto citelně proděláte, nemluvě o tom že je lepší vrazit dnes peníze do splacení hypotéky nebo do dětí, než doufat za 40 let ve vyšší důchod - ale až do té doby splácet tu hypo.

0 0
možnosti
Foto

I54v63o 49P11a16t64t77a

13. 2. 2016 11:44

Paní ministryni Marksovou nemusím, sám jsem o ní publikoval, že neví kým je ona sama a doložil jsem to na jejím "feminismu": http://sociologie.netstranky.cz/12-cast-ministryne-a-dite.html

Bohužel musím kritizovat i paní Šichtařovou. V jejím článku se projevili všechny slabiny ekonomů: krátce řečeno, neví jak je I. důchodový pilíř financován a ani vzdáleně netuší, co z toho plyne. Na zmatený obsah článku následně stejně zmateně reagují i čtenáři. Takže za prvé: II. důchodový pilíř je pouhý bankovní produkt, jehož jediným skutečným úkolem bylo vysát z I. důchodového pilíře 10,7 % (3 % z 28 %), za každého klienta. Kdyby bankéři prosadili povinný druhý pilíř, vysávali by ročně z I. důchodového pilíře 10,7 %, tj. 40 miliard Kč. Klíčová otázka je: Jak je to s průběžným důchodovým systémem? Problém systému spočívá v jeho špatném nastavení. I. důchodový pilíř je financován průběžně, ale důchod vám ČSSZ vypočítává jako by šlo o systém fondový! To znamená, jako byste si odvodem SP uspořili na svůj důchod. Tuto lež ještě podporovali ekonomové z NERV-u požadavkem, cituji: "Zlepšeme vztah mezi tím, co člověk celoživotně do povinného důchodového systému zaplatí a co ze systému celoživotně získá". Přitom správná definice zní: STAROBNÍ DŮCHODY (z I. důchodového pilíře) JSOU DIVIDENDY Z INVESTIC DO VÝCHOVY DĚTÍ. Pokud z toho vyjdeme, není problém upravit postupně věk odchodu do důchodu na 56 - 65 let podle počtu vychovaných dětí, postupně snížit odvod SP a zlepšovat poměr mezi průměrným důchodem a průměrnou mzdou. Tím se nejen vyřeší trvalá udržitelnost I. důchodového pilíře, ale také jeden zásadní problém, nedostatek dětí v ekonomicky aktivních rodinách.

5 1
možnosti
Foto

Podle vašeho modelu je tedy spásou pro důchodový systém, co možná nejvíc cikánů makajícími za minimální mzdu a rodících děti jako na běžícím pásu. ;-D;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

Jenže vládní mafie si ukrojí i z nemovitostí a pozemků a to každý rok ...

3 0
možnosti
VC

Sranda je, že ten dopis dostal i známý, který ročně přiznává příjem několik milionů. ;-D;-D;-D

O inteligenci státní správy si udělejte úsudek sami. ;-)

9 1
možnosti
Foto

S tím zlatem už lidi zaváhali. Pokud ho koupí až teď, bude muset prodejce uvést jejich adresu do části A3 Kontrolního Hlášení k DPH. Má se tím podle Babiše zabránit karuselům, i když investiční zlato jde mimo DPH. Ale teď se to vyjasňuje: Marksová bude mít databázi těch, co ji neposlechli, a bude vědět, kam jít konfiskovat, až nebude mít na důchody. Akorát tam zapomněli dát kolonku na kombinaci k sejfu.

11 0
možnosti
KK

??? To jako chcete říct, že když učitel nakoupí zlato bude kvůli tomu muset podat kontrolní hlášení. ;-D;-D;-D

Nechte toho, každý žvanění má mít svoje meze.

0 0
možnosti
PN

Zapoměla jste ještě na jednu možnost - prohlásit důchod za sociální dávku a vyplácet jej jenom těm, kteří prokážou, že jsou nemajetní. Stylem - celý život jsi platil hypotéku? Tak žádný důchod nedostaneš, dům prodej, zaplať daň z převodu nemovitosti, nastěhuj se do podnájmu a žij z kapitálu za dům. Až nebudeš mít nic tak přijď a potom nějaký minimální důchod možná přidělíme.

Takto nějak si myslím, že to dopadne.

6 1
možnosti
MT

Si musel spadnout z višně... Rv

1 1
možnosti
LU

Autorka je naozaj taká hlúpa, alebo je klamárka?8-o8-o8-o

.RvRvRv

"Najväčší dôchodkový fond na Slovensku – dlhopisový od Allianz – SP d.s.s. zarobil vlani 3,3 percenta. Na druhej strane z pohľadu objemu malý indexový fond od Aegon d.s.s, dosiahol najväčší výnos na trhu – 16, 5 percenta. Záujem investorov oň však tvorí len jednu desatinu percenta celkového majetku v uloženého vo fondoch.

Zárobok všetkých piatich indexových fondov dosiahol vlani 11 percent, no naproti tomu dlhopisové fondy zhodnotili vklady o 3,3 percenta. I tak v nich zostáva 88 percent celkového spravovaného majetku.

Akciové fondy si podobne ako indexové neviedli zle. Zarobili 9,4 percenta. Zmiešané fondy si pripísali plus osem percent."

http://www.investujeme.sk/v-indexovych-dochodkovych-fondoch-sa-dalo-vlani-zarobit-i-16/

0 2
možnosti
Foto

No jo, ale vy nepíšete odpověď, ale děláte reklamu. A v té je lhaní povolené.

0 0
možnosti
RM

"Důchodové fondy v průměru loni vygenerovaly svým ovečkám ztrátu – ve fondech je méně, než do nich lidé vložili." Průměr je dost ošemetná věc - průměrně mají všichni slušný plat a průměrně si každý v tramvaji může sednout... Nedalo mi to, a mrkla jsem na výnosy důchodových fondů za 2015 - většinou však byly více (dynamické) čí méně (konzervativní) v plusu...

1 0
možnosti
JJ

Paní Marxová není komička. Komik svojí činností lidi rozesmává záměrně.

to, co provádí paní Marxová je buď nedostatek inteligence, nebo přebytek arogance. Samozřejmě, že celá ta hloupá kampaň není zadarmo, ale to je jí samozřejmě fuk.

Mezi námi, jelikož se dávno nejedná o nějaké sociální "pojištění", ale prakticky o daň, vidím jediné řešení v tom, že se budou vyplácet stejné důchody všem. O zbytek se musí člověk postarat sám.

3 0
možnosti
PŠ-6

Zas tak drahá nebude, já její dopis našel v datové schránce s výpisem ze sociálky. Tak nula nula skoro nic.

1 0
možnosti
JR

J27a93n 57R58á60ž

12. 2. 2016 13:03

Na dluh nelze žít donekonečna. A průběžný penzijní systém je dotován že státních výpůjček (dluhopisů). Bude to "letadlo" sice ještě nějaký čas fungovat, ale jednou padne. Komu čtyřicet pět a méně, by měl přispívat minimum a volné peníze investovat konzervativně, tedy do něčeho, co není závislé na výkyvech burz, neb např válka mezi Íránem a Saudy, která není vůbec nereálná, udělá z mnoha akcií cáry papíru. Byty, nemovitostíi, stříbro, například, tedy něco, co neztratí hodnotu ani inflací, ani poklesem čínské ekonomiky, co se dá prodat a mít z čeho ve stáří žít. Ze státního důchodu to žádný relativni komfort dnešních důchodců nebude.

0 2
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,07
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články