Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímalo by mě kolik se strhává na důchod zaměstnanci a kolik si platí OSVČ.

0 2
možnosti
TZ

T37o86m11á97š 51Z70m85e29k

16. 2. 2016 12:46

zajímalo by mě, kolik dostane zaměstnanec na dovolenou tím, že dva týdny není v práci a přesto dostane stejný, plat a kolik OSVČ . Zajímalo by mě, kolik dostane zaměstnanec za to, že je nemocen a kolik OSVČ, zajímalo by mě, jestli zaměstnanec si práci musí pravidelně vyhledávat, aby mohl mít stejný plat každý měsíc, zajímalo by mě.... Prostě mě zajímá, co se těm OSVČ vlastně závidí?

8 2
možnosti
AV

Já naopak hodnotím dopis paní ministryně jako dobrou osvětu. Bohužel plno živnostníků žije v omylu, že když si platí minimální důchodové pojištění, dostanou stejný důchod, jako zaměstnanec s minimální mzdou. Nikdo samozřejmě nenutí živnostníky, že musí cpát peníze státu – měli by se ale zamyslet nad tím, jak si zajistit slušný životní standard i v důchodu.

Mimochodem, štve mě, že já ze svého zisku jako živnostník odvádím velké částky na důchod svým zaměstnancům. Když už jednou jsem povinen ty peníze státu odvádět, tak by měly jít na můj důchod a zaměstnanec, ať se postará a má důchod jen z částek, které mu strhávám z jeho mzdy. Kdyby ty částky, které platím ze svého za svoje zaměstnance šly na můj důchod, nemusela by paní ministryně žádný dopis posílat...

6 0
možnosti
AV

Ještě malou poznámku – znám několik živnostníků, kteří si v bláhové nevědomosti platili minimální pojistné, a když dostali důchodový výměr, tak se rozhodně za břicho nepopadali, jako paní Šichtařová. Ten dopis budiž varováním pro všechny, kdo si myslí, že se stát o živnostníky postará stejně jako o zaměstnance.

3 0
možnosti
RC

Jen takova drobna otazka? To opravdu pise Marxova? Pokud ano, tak je to prikladne zneuziti osobnich informaci a mel by se tim zabyvat UOOU. Adresa OSVC v registrech neni urcena k tomu, aby si na ni kdejakej jouda posilal nevyzadanou postu.

1 1
možnosti
JT

Cetl jsem to spravne ? "Dobrovolne si zvysit danovy zaklad" ? To prece znamena automaticky dobrovolne odevzdat cast toho zvyseni statu ve forme dani, ne nejakemu fondu, kde je alespon nejaka sance, ze se to vrati. Primo statu a to nenavratne.

2 0
možnosti
PR

No jo. Paní Marksová potřebuje naplnit státní pokladnu. Nic jiného. Jak říká paní Šichtařová, kdo jí na to skočí, je blázen. Ale pozor. Ty peníze, o které byste měli navýšit odvody, je třeba někam posílat. Ideálně do otevřených podílových fondů světových správců. Zkuste jakbytbohaty (tečka) cz a třeba narazíte na něco zajímavého.

0 0
možnosti
DB

Vše OK, jen bych rád podotkl, že když vláda chce, obere vás i o pozemek, byt, a i o zlato. Takovéto obírání obyvatelstva mají vlády natrénováno již několik tisíc let.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
PK

Níže probíhá větší diskuse o zdravotním "zajištění" stát versus privát. Což není sociální důchodové zabezpečení, v tom souhlas. Jen bych si "přisolil" že i ti nejzarytější pravicoví odborníci říkají, že v Evropských podmínkách není financování zdravotnictví jen přes komerční pojišťovny + cash možné. Řada lidí by ho neuplatila, bez "solidarity" přes zdravotní daň se neobejdeme. Můžeme jen vylepšovat, aktualizovat stávající systém.

1 1
možnosti
RH

R82a86d16e62k 58H28o64d59a58ň

15. 2. 2016 18:22

a) samozřejmě že to JE možné, fakt že vůbec nějaké zdravotnictví mít můžeme ukazuje, že to jít musí (protože jinak bychom ho mít nemohli...)

b) stávající systém je naprosto zoufalý, a argument "jak to pěkně funguje" může mít jen člověk, co nemá žádný problém. Ti ostatní totiž zjistí že v stávajícím systému existuje jediná jistota: že budete platit. Pokud vás postihne nemoc, na spoustu vyšetření pokud nemáte známé se čeká měsíce, a právě na ty měsíce čekání spousta lidí co nemocná nebyla a platila roky zařve.

c) nemluvě o tom, že spousta lidí dobře ví, jakým způsobem se běžně chovají doktoři/sestřičky ve státním: totiž tak, že váš čas má pro ně nulovou cenu.

1 0
možnosti
Foto

O28t17a78k24a70r 69S68e67k62l

14. 2. 2016 13:34

V podstatě souhlas - státu bych moc nevěřil. Současnému vůbec a tomu , co tu bude za 20 - 30 let ??

Na druhé straně - malý či střední , průměrně prosperující a utrácející živnostník si může dovolit dávat stranou měsíčně řádově stovky či první tisíce Kč.

Kolik asi zlata , bytů či polností může na stáří pořídit ? Mne se tyto starosti už netýkají. Syn třicátník , sice ne OSV , ale nadprůměrně vydělávající inženýr ( + manželka dtto) se mně na radu táže a já mohu jen říci : nevím .:-/

3 0
možnosti
PK

Ono těch bytů a domečků ani tolik není aby je masově OSVČ nakupovali. A pořídit si ho ve Španělsku (plánovaném chalífátu:-(), Řecku či Turecku, nevím nevím.

1 0
možnosti

Ano, spořit si sám a rovný důchod, to je řešení. Jenže, kdo dokáže na peníze nesáhnout? drtivá většina lidí je rozhazovačná. U mladých se tomu nedivím, chtějí žít.

1 1
možnosti

Na okraj, Marksová je nebezpečná hloupá husa.

3 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,07
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články