Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J74a65k44u33b 47M18a17c18h

5. 2. 2016 12:57

Krásný a výstižný popis naší domoviny a jejího dnešního života.

Jako domů se navrátivší emigrant mohu jen dodat, že je i spousta" vlastenců" mezi Čechy žijícími v emigraci. Nějak jsem se dodnes nevyrovnal s rozdělením Československa. Možná to vidím špatně, ale to hašteření mezi Čechy a Slováky mi prostě schází. Schází mi pondělní večery ve slovenštině, vadí mi, že nová generace tak nějak už slovenštině nerozumí.

Jinak podle českého hesla: Podívat se k sousedům je nutné, co kdyby ten chleba u nich chutnal jako dort.

5 0
možnosti
JC

Skvělé.

Moc jste mne při pátku potěšil, pane.

Vážně moc.

R^V

0 0
možnosti
JB

Vidím to podobně neřku-li stejně kromě tohoto tvrzení "Tak jsme jako jedni z posledních zavedli druhý pilíř důchodové reformy a vzápětí jsme ho zase zrušili, takže ani nestačil napáchat moc škod" Já si naopak myslím, že to byla dobrá myšlenka, kterou se nepodařilo realizovat především z politických důvodů...

1 0
možnosti
Foto

I61v89o 89P73a96t37t87a

6. 2. 2016 10:42

To Jiří Beránek.

Tzv. II. důchodový pilíř byl jen bankovní produkt. Jeho jediným účelem bylo vysávat z I. důchodového pilíře 10,7 % (3 % z 28 %) za každého klienta penzijních fondů, z financí určených na důchody našich rodičů. Nebo si snad ještě myslíte, že odvodem sociálního pojištění spoříte na svůj důchod? Více k II. důchodovému pilíři na adrese:

http://sociologie.netstranky.cz/3-cast-bankeri-a-dite.html

0 0
možnosti

Líp bych to nenapsal. Tu naši zemičku mám taky rád i přes všechny nedostatky uvedené, i neuvedené v článku...

5 1
možnosti

A ten, kdo nemá rád svou zem, nadává svým spolubočanům do "čecháčků" a usiluje o "evropský lid" (jako pan "kníže"), nemá rád ani sám sebe.

3 1
možnosti
JT

R^hezká úvaha, humor, nadhled, moudrost a laskavost v jednom. Helejte, postrčte svého muže na prezidenta, on Vás pak jmenuje premiérkou a Vy už si ten správný tým vyberete;-D a bude líp! Minimálně pohled na nejvyšší činitele bude mnohem krásnější než je dnes.

6 0
možnosti
JJ

To je moc krásný pohled na naši zemi,paní Šichtařová. Jen je škoda,že mnoho lidí to nevidí tak (víceméně pozitivně) jako Vy.Děkuji pěkně za pohodový začátek dalšího dne v naší krásné vlasti.R^R^R^:-)[>-]

14 1
možnosti
JC

Češi (včetně počeštěných Moravanů, Slezanů, Slováků, Maďarů, Němců i Poláků) jsou nejkvalitnějí národ na planetě a Česko-Slovensko nejkrásnější místo k žití.

Jsem nejen patriot, jsem přímo nacionalista.

4 1
možnosti
ZB

Češi jsou nejkvalitnější národ na planetě a proto tak aktivně spolupracovali s nacisty jako udavači a potom si sami zvolili komunisty a jejich totalitu...náš národ má jako každý jiný spoustu chyb a minulost na kterou nemůže být hrdý.Počeštěný Moravan?Vy asi nebudete z Moravy.;-)Tady by Vám za takovou formulaci dal klidně někdo přes hubu...

0 11
možnosti
ZB

Karma.Jak je vidět,dá se napsat i normální vlastenecký blog.Vláda ani Sobotka nejsou nazýváni vlastizrádci,Zeman s Konvičkou nejsou velebeni jako spasitelé a "zachránci národa před islámem",žádný protiamerický výpad,ani výzva k vystoupení z NATO.Adorace Putina a nadšené vzhlížení k Ruska také chybí...Doufám,že ti "vlastenci" co tu sepisují svoje "vlastenecké" bláboly si z Vás vezmou příklad....

2 5
možnosti
RE

Krásná úvahaR^ Taky mě trvalo, než jsem si vybudoval k této zemi vztah. Dnes to srovnávám právě s tím Skotskem, Norskem, Švédskem(příroda a lidé, fyziognomicky) Jen škoda, že jsme přišli o naše tradiční odvětví průmyslu a zemědělství, jednak znárodněním za socialismu a následným totálním ,,rozprodejem" po ,,sametu." Největším našim bohatstvím naštěstí zůstává, že Češi berou život s nadhledem a tak nepropadají tolik konzumním trendům. Je co vylepšovat a věřím v mladou generaci:-)

4 1
možnosti
JN

Karma!!

František Ringo Čech: Proč tu zůstanu. (osobně to považuju za jedno z nejhezčích vyznání) :-)

http://www.ireporter.cz/2015/09/28/frantisek-ringo-cech-opet-boduje/

8 0
možnosti
Foto

vyznání je krásné, akorát, že je z pera někoho jiného - zde je odkaz na původní zdroj:

http://www.zeitung.cz/peefko/

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články