Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pani Sichatrova rychly pohled na oficialni data http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php vam ukaze, ze v roce 2015 prislo do Evropy cca 1 milion neevropskych uprchliku z nich 49% jsou Syrane. Nevim jestli jste si vsimla, ze v Syrii zuri brutalni obcanska valka ktera vyhnala vice nez polovinu naroda ze svych domovu, kazdopadne pokud se domnivate, ze Syrane kteri tvori polovinu vsech neevropskych lonskych uprchliku utikaji do Evropy ciste z ekonomickych duvodu pak se ptam z jakych duvodu utikali treba statisice Cechoslovaku na Zapad (od druhe svetove do roku 1989) kdyz v Ceskoslovensku nezurila vubec zadna valka? Mrknete se na fotky znicenych syrskych mest a porovnejte to s fotkami Nemecka po skonceni 2. svetove valky, zarazejici podoba, ze? Jestli Syrane neutikaji pred valkou tak pak uz nevim kdo na svete kdy utikal pred valkou.

5 24
možnosti
MM

Pane Krejčí lžete. Mezinárodní organizace, jež se problematice migrace věnují stejně, jako zahraniční zpravodajské služby jasně konstatovaly, že Syřanů je mezi migranty maximálně 15%, několikanásobně více se za ně vydává prostřednictvím falešných pasů, aby měli větší šanci na azyl. Tytéž organizace jasně konstatovaly, že cca 80% uprchlíků nejsou uprchlíci, ale ekonomičtí migranti.

Srovnávat emigraci z tehdejší ČSSR s dnešní migrační vlnou co do příčin je opravdu mimo mísu.

Jinak opomíjíte fakt, že obrovská část "syrských" migrantů necestuje do Německa ze Sýrie, ale zejména z Turecka a pak z Řecka, kde nějakou dobu žili. Neutíkají tedy před válkou, ale za lepším.

20 2
možnosti
JM

Nevím proč se bránit pojmu kolektivní vina. Pokud se ona společnost viditelně nebo vnitřně nedistancuje od zla, které pochází z jejího středu je nutno na ni pohlížet jako nebezpečnou.

9 3
možnosti
MM

Není třeba "chodit" do Německa či Švédska, stačí se podívat na naše media a zejména veřejnoprávní ČT. Pohádky pro děti, jak je třeba vítat uprchlíky z jiné planety, či o tom, jak má proncezna "špatnou" barvu kůže - tedy bílou a tak jí na sluníčku naskáčí pihy. Stačí napsat ve světových mediích zveřejněné informace o migrantech, o jejich chování a přestože tyto informace odzdrojujete, jste zablokování.

Vnímám, že media jsou prakticky všechna soukromá a majitel "určuje" pravidla. takový pocit mám ostatně již delší dobu z ČT. Nicméně, pkud nejde o úzce zájmové medium, ale o medium které je v pozici zpravodajského a informačního portálu, tedy je otevřeno všem, pak by mělo respektovat "svobodu slova".

Rozhlédněte se po českém mediálním protoru - informaci o tom, že Rusové vybombardovali s Sýrii školu najdete všeude na titulních stranách. Když nedávno Američané vybombardovali (přes opakovaná upozornění) v Sýrii školu, naše media to cudně přiznala až časem, na "zadních" stranách a zdůrazňovala, že se tak stalo "omylem".

Stejně tak je to s informacemi o migrantech - pokud se někde něco stane, tak pachateli byli "mladící.". Nebo terorista byl sice muslim, ale byl pomatený a frustrovaný z toho, že se mu nepodařilo integrovat a tak jeho hrůzný čin nemá nic společného s Islámem, neb je činem pomatence.

Tím, co jste v blogu popsala, tedy zatajováním informací právě dochází k odsuzování migrantů (a nejen jich) na základě kolektivní viny. Všude ve světě se uvádí v mediích, že 80 - 85% z celku jsou ekonimičtí migranti a ne uprchlíci před válkou. Uvádí se, že do Evropy pronikdlo více než 10 000 radikálů, či "spících bojovníků" IS. Těm 15% uprchlíků před válkou je nutno pomoci za jasně daných pravidel. Těch 85% může zůstat jen za podmínky, že budou respektovat zákony a zvyky Evropy, její kulruru a náboženství a budou pracovat.

Jak jsem napsal, cenzura není jen v Německu, ale i u nás a možná tvrdší. A to včetně ČT. Jen některá media se tváří, že se právě probudila.....

18 0
možnosti
JH

J74a97n 85H65a43v80r63d32a

12. 1. 2016 17:02

100% souhlasím s Vaším názorem na svobodu slova.

Nesouhlasím ale (i když vás chápu, jakož i mnohé další působící ve veřejném prostoru a životně na něm závislí) s vaším názorem na IVČRN. Sympatizanti nejsou labilní, frustrovaní jedinci. Jsou to lidé, kteří si s plnou vahou uvědomují, že nebezpečí islamizace Evropy reálně hrozí (a ČR je v Evropě) a tato hrozba je bagatelizovaná ze strany politického vedení EU i jednotlivých států. Toto vedení zatím nabízí pouze kosmetická řešení - neřešení problému a proto hnutí IVČRN poukazuje na jediný možný způsob řešení migrantské krize. A to je naprostá změna přístupu k řešení krize ze strany polit. vedení. To se samozřejmě nelíbí establishmentu a proto se snaží toto hnutí umlčet jak může.

Kontrolní otázka: Chcete islamizaci Evropy?

11 1
možnosti
JR

J11a78r81a 22R11a45n80k

13. 1. 2016 2:06

IVCRN jeste CR zamota hlavu a soudy budou mit praci a lid bude platit. Nic moc se nezmeni, budeme mit jen vetsi problemy s ISIL, takze nejake vesty s bombami budou castejsi....

0 5
možnosti
KK

On je snad někdo, kdo islám v ČR chce?

Pakliže ano, asi mu chybí nedostatek informací.

11 1
možnosti
JR

J74a39r11a 67R68a48n66k

13. 1. 2016 2:08

On nikdo z islamu nadseny neni, ale pokud nic nedela, jako v Kanade, je respektovan, jako kazda jina vira. Musite mit lepsi imigracni zakony, pak nepotrebujete tlachaly, kteri siri strach a nenavist.

0 6
možnosti
JR

Pro ty co tvrdí, že FB je soukromá firma a je to její rozhodnutí. Když je zatlačí do kouta vlády západních zemí, tak se FB začne bát o svoji existenci, že dostane obrovské pokuty nebo, že bude zakázán. Bojí se proto kývne na smazání tzv. politicky závadných stránek, když o to západní vlády požádali. A to nemám hnutí IVČRN vůbec rád............aale je to hrubé omezení svobody slova a cenzura.

12 2
možnosti
VH

FB je sice soukromá firma, ale tlak na "xenofobní" stránky a jejich blokace na FB začala společnou akcí některých zemí EU včera pod dohodě s FB, Twitterem a dalšími sítěmi viz. vyjádření německého ministra spravedlnosti Heiko Masse, k této akci se připojili pouze některé země EU, pochybuju, že se něco podobného stalo v Maďarsku, Polsku nebo na Slovensku

19 0
možnosti
JB

Přesně! Naši ustrašení politici jen čekali, co udělá jejich "vzor" Německo -a jako poslušní vazalové udělali ihned to samé!!

11 0
možnosti
AK

V "Cechach" je 10 milionu Cechu???

0 0
možnosti
MP

Píše se o kolektivní vině, ale poukázal bych na to, že také záleží na tom, jakou má ta případná kolektivní vina konsekvence. Pokud dotyčné kolektivně identifikujeme a následně povraždíme, je to špatné (jako to dělali nacisté). Ale kolektivní vina s méně vážnými následky je celkem běžná a nikdo proti ní neprotestuje. Např. když naši Romové migrovali do Kanady kvůli sociálním dávkám, uvalila Kanada vízovou povinnost pro celou ČR, tedy i pro lidi, kteří s ekonomickou migrací neměli nic společného. Nebo doprava - omezování rychlosti se někde řeší položením retardérů na vozovku, takže kvůli pár blbům, kteří nedodržují rychlost, musí preventivně drncat úplně všichni, místo aby byli odchytáváni skuteční viníci. A našla by se i spousta dalších příkladů. Prostě kolektivní vina existuje a je běžně aplikována v řadě oblastí.

Úplně stejně jako není apriori špatný rasismus. Prostě různé rasy objektivně existují, lidé různých ras jsou objektivně různí, a lze je podle těchto různých znaků třídit. A záleží jen na tom, co potom s takovýmto tříděním uděláme. Pokud dáme bělochům a černochům různé léky na nemoc, protože mají různou citlivost na účinnou látku, je to v pořádku, pokud uspořádáme fotbalové utkání běloši proti černochům, také to nemusí nikomu vadit. Pokud příslušníky některé rasy pošleme do plynu, to je už špatné...

9 0
možnosti
JR

J71a71r21a 49R81a39n85k

13. 1. 2016 2:14

Problem, ktery predchazel povinnemu vizovemu styku s Kanadou byl ten, ze prileteli na ceske pasy a potrebovali rumunske tlumocniky, navic tvrdili, ze ziji v nesmirnem nebezpeci, ze jim Cesi pali domy nad hlavou a vrazdi je, pochopitelne imigracni urednici vedeli, ze to neni pravda a azyl jim nedali, vratli je s tim, ze si muzou zazadat legalne na body a landed immigrant status, jako treba lide za praci nebo snatkem a podobne.

0 2
možnosti
RS

Se svobodou slova maji problemy media taky v Nemecku. Teprve nyni vychazi cast pravdy o migrantech na jevo. Dlouho se tutlalo co delaji Arabi v Nemecku. Lze se o tom docist v policejni zprave "Casablanca". Arabske gangy existuji v Nemecku uz dlouho. Clenove jsou integrovani. Umi dobre nemecky. Zivi se prodejem drog, loupezemi a zlodejnou. Policie nezvlada situaci Ted dostally tyto gangy mohutne posileni a podporu pani Merkel. V techto kriminelnich organizacich budou migranti velmi rychle integrovani.

7 0
možnosti
JR

J79a44r91a 74R85a71n57k

13. 1. 2016 2:17

Prodejem drog se zivi po celem svete i ruske, cinske, mexicke, indicke a vietnamske gangy, nejtvrdsi jsou ty ruske, kam se pry hrabe italska mafie.....tady jich mame zatim malo, vetsinou se sem premistuji novozbohatlici.

0 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,77
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články