Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jak je napsáno, stránku zrušil facebook. Soukromá firma. Abych řekl pravdu, nelíbí se mi to, protože svoboda jakéhokoliv slova, ač nenávistného je velmi důležitá. Ono se to v tomto ohledu dá přirovnat k hákovým křížů. Jedná se o svobodné vyjádření, ale je to zakázané kvůli zřejmě symbolice. Jako liberál jsem ale proto aby si každý nosil co chce, to platí i pro IVČRN. Problém jest, že pro mnohé "sluničkáře" jsou prostě trnem v oku, a nahlašování bylo časté, a IVČRN muselo překročit hranici legálnosti a práv na facebooku, je mi líto.

Naopak na české scéně je poskytován této skupině velký prostor, protože se opravdu jen tak nevidí, když se naproti sobě sejde vyučený arabista, a vyučený...zoolog? A mají vážnou diskuzi. Takže cenzura? Ano, na facebooku. V ČR dost dlouho nikoliv.

1 1
možnosti
Foto

Jen doplnim neco co se zda vetsina lidi nechape: Facebook je soukroma firma a jako takova si muze zrusit libovolnou skupinu z libovolneho duvodu a nemusi komukoliv cokoliv vysvetlovat. [>-]EU

4 5
možnosti
Foto

Potud naprosto v pořádku. Je ale velmi v nepořádku, když se soukromá firma nechá ovlivnit, neřkuli zastrašit – a k tomu podle mě došlo. Nemyslím si, že by FB sám od sebe z vnitřního přesvědčení rušil konvičkovcům účet.

17 1
možnosti
JV

Svoboda slova má své hranice. Dokud nemanipuluje s veřejným míněním tak, že lidi nabádá k asociálnímu chování, pak je vše v pořádku. Např. Hitler byl též legálně zvolen, ale víme, jak to dopadlo.

1 15
možnosti
EP

Jak "nemanipuluje"? Prakticky každý veřejný projev názoru je svým způsobem manipulací.

9 0
možnosti
VK

Díky za super článek.

Jinak hlavní hypotézu mohu potvrdit na základě vlastních pohnutek. Doteď jsem byl k aktivitě IVČRN hodně rezervovaný, ale s "like" na nové stránky na Facebooku jsem už neváhal.

7 1
možnosti
Foto

Jako vždy, tesat do kamene. Vyjádřit tak precizně a přesně to, co vnímá velká většina rozumně uvažujících lidí, je umění a já před autorkou smekám.

9 0
možnosti
MN

Nastěhuju vám do bytu bezdomovce a až ho vyhodíte, budu řvát: "Každý máme právo bydlet!!" "Šichtařová potlačuje svobodu bydlení!!".

Nějaký Marek Cukrberg si založil stránku a na té své vlastní stránce se rozhodl nezveřejňovat Konvičkovy texty. A pro vás je to konec svobody 8-o

Co byste dělala, kdyby Marek vypnul své servery a odvezl je do šrotu? On na to má totiž právo - říká se tomu soukromé vlastnictví... ale na to jste ve svém honu za popularitou úplně zapomněla.

2 13
možnosti
EP

A teď si zkuste otevřít restauraci a ze stejných důvodů zakázat "soukromě" vstup muslimům (nebo třeba komunistům apod.). Schválně, zda vám to projde.

15 0
možnosti
JR

J29a53r47a 13R14a80n12k

13. 1. 2016 1:51

Co by si asi myslel pan A. Lustig nad Vasim uvodem: "Nepatřím mezi nadšené vítače imigrantů. Domnívám se, že většina (ne všichni) z nich jsou ekonomičtí zlatokopové":-(

Proc jste nepsala podobny clanek na pocatku roku 2014, kdy byli prvni stovky utopenych zde vyvolavaly prispevky plne cerneho humoru, proc ne uz v roce 2012, kdyz se zacaly plnit prvni tabory v Turecku? Ted, kdyz jsou tabory preplnene 4 miliony a dalsi stale diky ruskemu bombardovani vseho, co jeste stoji i nemocnic....co budete delat? Mate reseni, nebo staci karmy....

1 14
možnosti
JR

J77a42r56a 60R22a73n76k

13. 1. 2016 3:00

Nez se nekdo ozve, ze si vymyslim, tak sem radeji dam odkaz, ale mrzi mne, ze autorka se stala jednou z mnoha, jen pro karmu a je jedno, co se v Evrope bude dit, stejne s rodinou pojede na lyze do CH:-/

Russische Kampfjets sollen Klinik bombardiert haben

http://www.spiegel.de › ... › Ausland › Bürgerkrieg in Syrien -

0 9
možnosti
TH

Svoboda slova už dávno není:

http://hudecektomas.blog.idnes.cz/c/439328/Zijeme-v-diktature-nebo-ve-svobodne-zemi.html

Smiřme se s tím, že žijeme v diktatuře. Ať evropskosocialistické nebo českosocialistické. To, čemu jsme před čtvrtstoletím utekli se rychle vrací :-(.

1 1
možnosti
JK

Pani Sichtarova kdyz vas tak rozrusuje opetovne zakazani skupiny vedene obvinenym nacistou Konvickou publikujicim na FB prispevky (za ktere by se zrejme stydeli i naciste predtim nez zacali vyhlazovat Zidy) - http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Martin-Konvicka-je-obycejny-nacista-pise-pro-PL-cz-publicista-Vesely-381152 tak vezte, ze Facebook ma urcita pravidla s kterymi kazdy kdo si zrizuje ucet jaksi souhlasi, pokud jsou pravidla opakovane porusovana, dojde k sankcim v souladu s pravidly. Konvickovy stranky byly zakazany uz loni, ale nejakym zazrakem se Konvickovi podarilo presvedcit Facebook, ze urazeni muslimu na jeho strankach neni sirenim nenavisti, ted uz mu to asi FB "nesezere". Ale nebojte urazky muslimu a nenavist bude Konvicka urcite sirit i mimo FB dokud jej neposlou na 3 roky do chladku, takze si urcite prijdete na sve!

3 31
možnosti
JK

Nenávistné slovní projevy

Facebook odebere nenávistné slovní projevy, mezi něž se řadí obsah, který přímo útočí na základě:

rasy,

etnické příslušnosti,

národnostního původu,

náboženského vyznání,

sexuální orientace,

pohlaví, genderové identity nebo

vážného tělesného postižení či choroby.

Přítomnost a prezentace organizací a lidí, kteří propagují nenávist vůči těmto chráněným skupinám, není na Facebooku povolena. https://cs-cz.facebook.com/communitystandards#

3 16
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,69
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články