Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J71i42r51i 39V79r54a12b38e44c

28. 12. 2015 14:46

Dobre napsano ,jeste malickost "Hartz" ( Peter Hartz) byl manager u VW a vypracoval ty koncepty Hartz 1- 4.

R^

0 0
možnosti
MK

Kdybychm měli schvalovat nové zákony a hledět na to,že se někdy může(chraň nás od zlého) dostat k moci ODS která s tímto zákonem nesouhlasí,mohli bychom to tady zabalit všechno.

3 1
možnosti
RS

Srovnani Ceska s Nemeckem je chybne. V Nemecku se ekonomika rozviji podle jinych moznosti jako u nas. Daleko uspesnejsi by bylo srovnat Cesko se Svycarskem. Pri srovnani Ceska a Svycarska se ukazi rozdily a jejich dopad na zivotni uroven zeme. Cim zacit? Zacal bych poznatkem, ze sebekritika je lepsi jako kritika a to na nejvyssich mistech.

3 0
možnosti
Foto

Je to už trochu otrava, ale zase karma. A opakuji dotaz: nemáte chuť kandidovat na post prezidenta této země? Můj hlas máte jistý.....:-)

7 1
možnosti
JV

J29i82r48i 39V15r71a96b87e19c

28. 12. 2015 15:04

Proc ne ,nebo aspon ministryne financi. A Zemana konecne do duchodu.Tam nebude skodit.

1 0
možnosti
VB

V24i66l45é21m 76B77a21r63á32k

28. 12. 2015 13:47

Prosperitu té které země určuje mentalita obyvatel, nikoliv přírodní bohatství (přechodně ano, ale má to více negativ než pozitiv), velikost, počet obyvatel, podnebí.....Takže až se budeme chovat, jednat, dodržovat pravidla jako Němci, budeme se mít jako v Německu. Můžeme s tí nesouhlasit, ušklíbat se nad historkami o neschopnosti Němců a Američanů improvizovat a nad jinými báchorkami, ale to je tak všechno.

Dovolím si nabídnout souhrn:

http://vilembarak.blog.idnes.cz/c/472318/prosperita-zavisi-na-mentalite-obyvatel.html

1 0
možnosti
Foto

Nechápu, proč ekonomika má stále růst, když lidí ubývá. To mají všichni stále víc něco kupovat jak blázni? Dopravní letadlo vydrží dvacet, třicet, sedmdesát let. Parní lokomotiva vydrží sto let. A osobní auto, televize, pračka vydrží sotva tři roky. Mobil, počítač ani tolik ne. Co z toho?

16 1
možnosti
Foto

Schválně se ještě jednou přečtete? Nepíšete náhodou výhradně o konzumu? ;-)

1 1
možnosti
VT

Naprostý souhlas !!! Místo jasného "tahu na branku", protože politici by měli mít na prvním místě snahu o prosperitu naší země, vidíme opravdu jen pohyby "od zdi ke zdi".... A proto nejdeme kupředu, ale jen zleva do prava a zase zpět....[>-] Jenže na druhé straně - máme takovou vládu, jakou jsme si zvolili....

7 0
možnosti
DB

Paní Šichtařová, jak s vámi obvykle vůbec nesouhlasím, zde bylo několik myšlenek, které nemohu neschválit. Ano, s některými vašimi myšlenkami zde skutečně souhlasím.

0 1
možnosti
Foto

S vámi je to vždycky těžký.

Vůbec s ní nesouhlasíte, ale s některými myšlenkami souhlasíte. :-)

1 0
možnosti
Foto

I ode mne karma!

Nicméně bych dodal nějakou tu příčinu.

Západní Německo se po válce dostalo do sféry vlivu USA, proběhla tam aspoň trochu úspěšná denacifikace (u nás? che- che), a do čela se dostali lidé, jejichž kvality jsou u nás velmi, velmi vzácné. A německá příslovečná pilnost a pečlivost, nasměrovaná tím správným směrem, udělala své.

Československo, které patřilo před válkou mezi přední průmyslové státy (i za R - U byly české země průmyslovou špičkou) a jehož produkty byly známé po celém světě, se po válce dostalo do sféry vlivu SSSR (nechme stranou, čí vinou). A 45 let ekonomické a zejména morální devastace se nějak projevit muselo. Elita prchla ve třech emigračních vlnách, takže jsme přišli o spoustu vynikajících techniků, vědců, umělců, ekonomů i politiků (atd.), nemluvě o těch, kteří byli těmi či oněmi posláni na věčnost.

Nicméně i to by se dalo časem "srovnat", pokud by se do čela naší vlasti dostalo pár slušných, moudrých, vzdělaných a energických lidí.

Další důležitý moment: dělení politické scény na levici a pravici (u nás), kdežto v Německu na ty, co to dělají lépe, a ty, co to dělají hůře. Například německá sociální demokracie a naše - toť NEBE a DUDY.

V současnosti nás drží nad vodou jen členství v EU, ať se to líbí či nelíbí. A to, že řada našich podniků patří nějakým způsobem jiným vlastníkům. Nakonec i úspěch průmyslu za R - U a první republiky byl dán kombinací české vynalézavosti a německé preciznosti.

S autorkou nesouhlasím v jednom - ono se to jen tak nepodělá, na to jsme už mnohokrát byli v horším maléru.

Avšak náhoda přeje jen duchům připraveným.

PF2016! R^

6 0
možnosti
Foto

...V současnosti nás drží nad vodou jen členství v EU...;-D;-D;-D

3 7
možnosti
MS

Zasloužená karma. Zejména za poslední větu větu. R^R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články