Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když ODS tvrdí, co udělá, až se dostane k moci je stejného ražení jako když by někdo sliboval co všechno zařídí, až bude mladší.

4 1
možnosti
JM

ale to nemůžete vědět. Nikdy neříkejte nikdy. Současné vedení jsou zprofanovaní klauni, ale může se objevit osobnost Klausova formátu a vytáhnout ODS z propadliště dějin zpět na výsluní. Pravděpodobnost je to sice malá, ale vždycky je.

1 0
možnosti
JV

J86a46n 93V53e64s78e75l88ý

29. 12. 2015 13:03

Tak jsme si poplakali a je třeba říct i B, paní Šichtařová. Co je třeba udělat, abysme tyto kvality získali taky? Jak chcete pěstovat umění se dohodnout a sliby dodržet?

0 2
možnosti

Vyměnit politiky!

5 0
možnosti
LE

K tomu rozboru už chybí jen drobnost: Němci jsou svým založením lid pořádkumilovný a disciplinovaný. Když se na něčem usnesou, začnou na tom pracovat a nakonec to uskuteční. Na rozdíl od nich jsou Češi v podstatě rebelové, kteří - pokud se už na něčem shodnou - začnou vzápětí vymýšlet, jak to udělat jinak, líp, levněji, bez práce, ať to udělá někdo jiný a podobně. Takže k uskutečnění vlastně nikdy nedojde, ačkoliv se o to všichni pořád snaží - každý jinak. Takže my pořád šlapeme to samé zelí, zatímco Němci si k němu už dávají na talíř i klobásu.

13 0
možnosti

Naši politici mají plnou hubu změn, které ve skutečnosti nikdy nehodlají udělat!

1 0
možnosti
JK

J86a15r22d33a 63K97o97l68k67a

29. 12. 2015 12:34

Bohužel poslední patrioti měli slovo, význam a program v 68. Od té doby to jsou jen vlezzadelky. A jak by vypadala ekonomika, kdyby se tu ročně proinvestovalo 300 mld. dividend, které odfrčí za mamá do ciziny?

0 0
možnosti
RP

Já vidím podstatný rozdíl v tom, že běžná německá firma, i malá, nakupuje pro svou výrobu levné komponenty třeba od firem v ČR, v Německu je kompletuje a potom prodává za marketingovou cenu.

Zatímco běžná česká firma či česká pobočka zahraniční firmy vyrábí komponenty právě pro tu německou firmu a to za výrobní cenu. protože si nemůže dovolit nasadit na své výrobky vyšší cenu, protože potom němec začne ty komponenty brát třeba od Rumuna nebo Číňana.

Neboli nevýznamná část toho, co se vyprodukuje u nás, se nerealizuje u nás, ale až coby finální výroba v Německu německou firmou coby prodej za marketingovou cenu.

Neboli významnou část německého blahobytu produkujeme my sami v našich fabrikách.

Jediná pomoc je komponenty za výrobní cenu pro německé a jiné firmy omezit co to jde a naopak co nejvíc pozornosti věnovat finální výrobě.

5 0
možnosti

Celé je to o tom, že Němci dokázali a dokáží vyvíjet nové věci. Co všechno pro lidstvo vymysleli ! Narozdíl od nás. I tu kostku cukru vymyslel Švýcar. My jsme jen montovna a smetiště Evropy. Téměř vše důležité patří cizincům a oni si nás už pohlídají.

1 0
možnosti
OS

To si nemyslím. Několik mých kamarádů pracuje na různých úrovních v německých firmách a shodují se na tom, že nejkonzervativnější jsou právě Němci, kdežto právě Češi se to stále snaží postrkovat dopředu - viz Škoda, Siemens a další. Fakt je asi v tom, že Německo, tak jako v minulosti Anglie a další si nasbírali obrovské bohatství levným a často politicky zkorumpovaným nákupem firem ve světě a teď jim domů proudí neskutečné množství peněz z těchto investic. Příkladně Řecko už by bylo dávno v (_!_), kdyby nebyl zájem německých a francouzských bank tam neustále půjčovat. Bodejť by ne, když půjčku Řekové obratem posílají na splátky úroků právě těmto bankám. Kdyby nebylo 1,6 bil. Kč státního dluhu a tím pádem cca 80 mld. Kč na jeho roční obsluhu a dále cca 320 mld. Kč odchozích dividend pro matky našich "úspěšně" privatizovaných výrobních firem a bankovních domů, to by byla jiná káva. Ale to je to "kdyby"...:-(

1 0
možnosti
Foto

Němci mají kázeň a vlastenectví hluboko pod kůží a tím se liší od nás. S blogem nelze než souhlasit.

1 0
možnosti
JB

Velký problém vidím v našich politicích a ve věčném souboji jejich politických stran: není podstatné, zda je navrhovaný/schvalovaný zákon dobrý či špatný, důležité je jen to, KDO je jeho autor/navrhovatel! Pokud to není vlastní strana či partner v koalici -tak zkrátka neprojde, i kdyby byl naprosto skvělý!!

A druhým problémem je příliš velká míra "zmetků", které naopak projdou! Zde jen přemýšlím, zda je to hloupostí, nezájmem nebo nějakou formou korupce našich zákonodárců.. :-(

2 0
možnosti
JH

J18a27n 10H17a70v25r96d60a

29. 12. 2015 9:05

Máte pravdu. A bude to asi tím, že do politiky, až na výjimky, jdou ti nejlepší z nás.

0 0
možnosti
Foto

Také dávám Šichtářové poprvé karmu.

Jenom doplním, že uvedená přednost německých elit má i jeden nedostatek: Pokud je konsensuální rozhodnutí chybné, trvá dlouho, než se napraví. Například Energiewende.

1 0
možnosti
JV

J67a49n 59V21e22s14e49l10ý

29. 12. 2015 13:01

A co je na Energiewende tak špatné? Že to bude drahé věděli dopředu a souhlasili. Fakticky se jen částečně přesměroval cash flow a rozběhla se celosvětová změna v energetice, kde si Němci pěkně zobnou, protože 2 z 6 největších výrobců větrných turbín jsou němečtí (Siemens, Enercon) a dánský Vestas má v Německu polovinu výroby. Dále taky Němcům tečou z ciziny prachy za výrobní linky na FV panely (mají polovinu trhu) a za patenty (spousta patentních postupů).

Jó, chce to vizi a odvahu, když chcete být lídr. Žádné zápecnictví a držení se vyšlapaných cestiček.

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články