Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

To se ještě dá nějak pobrat - ale já jsem si jako výrobce dovolil bubeníkovi Ortelu M. Procházkovi vyrobit signované paličky (které pro něj dělám už 5 let) Co se kolem toho strhlo, to jsem ještě nezapsal .... Ostatně posuďte sami ...

https://www.facebook.com/rstick.cz/photos/a.122024521191487.17571.117364814990791/1002279313165999/?type=3&theater

11 0
možnosti
JS

Diskuse je opravdu velice výživná Oponenti mají dobře vypláchnuté mozky médii. Jen se bojím, že se vám budou snažit překazit obchody. Ti jsou všeho schopni.:-(

3 0
možnosti
RK

R14a44d10i37m 77K73a83l97a66s

11. 12. 2015 13:43

Nevím, ale řekl bych, že pokud se objeví nějaký nový "vůdce" a bude hlásat, že např. vyhladí všechny obyvatele ČR starší osmnácti let pod metr padesát výšky a nějakým způsobem se mu podaří sehnat sympatizanty a nechá se zvolit ve volbách... Tak je to problém...

Máme určitou historickou zkušenost, máme i nějaké zákony a tedy i nástroj, jak takového člověka včas zastavit.

Absolutní svoboda slova je jen iluze.

2 2
možnosti
VN

Z úspěchu skupiny Ortel jsem byl dost rozpačitý. Dle mého názoru soutěž v e které se na jednom pódiu může setkat skupina , jejíž hudební kvality jsou nulové a která se veze na vlně uměle vyvolané hysterie s velikány typu Karla Gotta je absurdní. 

Ale být veřejnou postavou , nikdy se nebudu snažit žádnou podobnou soutěž bojkotovat. Pamatuji se , jak za komančů z celého Československa chodilo i 5 milionů hlasů a celé národy touto anketou žily. Dnes je většině národa tato anketa ukradená. A myslím , že pokud se v ní i nadále podobné kapely budou umísťovat na předních postech , bude národu ještě více ukradenější. Až pak možná už i zisky z ní budou tak marginální , že ji sám pořadatel zastaví...

2 0
možnosti
MR

Jak se všichni tady rozčilují nad Ortelem, kterému nikdo jeho veřejné vystoupení na Slavíku neupřel a cenu dostal, zatímco výrazně méně lidí vidí problém ve vyšachování Řezníka z téže ankety. Když svoboda slova, tak pro všechny, ne?

0 0
možnosti

No, jestli jste tak dobrá spisovatelka, jak dáváte najevo, měla byste na rozdíl od diskutérů (u nichž se to dá prominout) vědět, jaký je skutečný význam slova "kontroverzní". To slovo nemá žádnou negativní konotaci, je pouhým označením něčeho, co společnost rozděluje na dva názorové proudy, výrazně nesmiřitelné, často ovlivňované médii. (Viz wikipedie/wikislovník nebo slovník cizích slov.) Ta kapela tedy je bez diskuse kontroverzní, to je prostý fakt, nikoliv nějaký škatulkující názor jednoho z táborů.

2 3
možnosti
Foto

8-o8-o

Občas sleduji váš sešup na tobogánu kvality a pokaždé to jen potvrzujete, jako dnes. Nenápadná, ale na mnohé jistě účinná demagogie.

Spolku (nebo jak se jmenuje) podsouváte, že snad chtějí navodit dojem, že nějaká státem podporovaná organizace si dovoluje vměšovat do nějakého rozhodovacího procesu posluchačů (;-D). Ale tím nevědomému čtenáři nenápadně vnucujete, že se opravdu jedná o státní a tudíž zavrženíhodnou sešlost podivného charakteru. Přitom je to stejné, jako kdyby se stejně vyjádřil spolek např. "Mravnost nade vše". Také byste je napadla? Asi těžko, že?

A pak vaše dojemné pečování o svobodu slova, ve vašem psaní BEZBŘEHOU. Ta však bezbřehá být nemůže a vyjádření názorů někdy stíháno být prostě musí - došla byste ke stejnému názoru, kdyby o vás někdo začal šířit informace (ve vašem pojetí netrestné), které by vás však osobně i profesně ruinovaly. Máte snad namysli, že by to neměl stíhat zákon, ale měl by si to postižený ručně vyřídit? Budiž, ale to předpokládá znalost osoby (přímý šiřitel jí být nemusí) a pak fyzickou převahu, kterou asi v rodině také nedisponujete. A to nehodnotím, že bychom směřovali k právu silnějšího.

Svoboda slova, ať je u náš sebepodivnější, pořád je lepší než za komunistů, které jste zvolila za příměr. Vy také svobodně šíříte své názory o jejichž kvalitě (zejména ve vaší "odbornosti) se dá s úspěchem protestovat.

Prostě nějaký spolek vyjádřil svou nespokojenost a někomu jí  adresoval. Nic víc, nic míň, ale také nic víc. A vy to prezentujete jako pokus o cenzuru v její nejryzejší podobě. Vy jste cenzuru nemohla zažít, jinak byste takhle nepsala.

Závěrem vám a vaší rodině přeji, abyste nikdy nemusela žádat o ochranu proti slovnímu napadání.

0 28
možnosti
JS

Vy mně tady Macháčku slovně napadáte každý den, ale já taky nežádám o ochranu proti slovnímu napadání z vaší strany. Akorát si něco pomyslím o starém pánovi, který je silně ovlivněn komunismem. :-)

6 1
možnosti
MK

Celkově souhlas a karma.:-)

13 0
možnosti
PM

S blogem by se dalo souhlasit, ale v jednom autorka nemá pravdu.

Forma šíření některých NÁZORŮ již totiž může být klasifikována jako trestný čin Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.

Nechci tím říct, že by se Ortel tohoto dopustil, jejich texty neznám (a při jejich bídné úrovni hudebníků a textařů ani znát nechci). Jen říkám, že jsou i nezákonné formy šíření určitých názorů.

3 9
možnosti

Když neznáte texty skupiny Ortel, jak jste dospěl k názoru, že její hudebníci a textaři mají bídnou úroveň?

7 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,67
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články