Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M79i81l95a27n 41B28í73l85e10k

11. 12. 2015 18:19

"Ano, máme tu opět po 26 letech pokus o cenzuru v pravém slova smyslu."

Spisovatelé chtějí Ortelu zakázat zpívat, vydávat desky, koncertovat? Samozřejmě nikoli (tudíž je srovnání s komunistickou cenzurou vedle jak ta jedle); petice směřuje ke KMV (tato společnost mj. loni ze Slavíka bez skrupulí vyškrtla Řezníka).

A je snad demokratickým právem protestovat formou petice...

8 4
možnosti
DB

Jako obvykle s tímto nesouhlasím. Je totiž možné slovy někoho navádět k trestnému činu, taková slova mají být  a musí být zakázaná. I Hitler začal tím, že jen mluvil. A co se z toho vyvinulo...

V USA ani nesmíte říct Nigger. Říká se tomu...to ošklivé slovo na "N". A je zakázané.

Svoboda slova má smysl jen potud, pokud nikomu v ničem neubližuje, nenavádí k trestným činům, a tak podobně.

Nevím, jak by paní Šichtařová zareagovala, kdyby měla řekněme 5 až desetiletou dceru a někdo by jí začal...jen slovně vysvětlovat...ty nejhorší sexuální praktiky...Podle paní ŠICHTAŘOVÉ by to spadalo do svobody slova.....no nevím nevím, jestli by to ve skutečnosti ustála.

Celá debata o svobodě slova tak , jak ji zde vedeme, je naprosto zcestná, protože je absolutistická. A to nefunguje.

Slovo může být neutrální, dobré nebo zlé. Pakliže v rámci svobody slova povolíme všechna slova a názory, které vedou ke zlu, pak jsme skutečně zahrabali naši kulturu.

Jak to, že to někdo tak opěvovaný jako paní Šichtařová, nevidí?

V AJ existuje termín "LOADED TERMINOLOGY" a již jen používání této řečnické finty, by mělo být trestné, protože je manipulující a dává posluchači nejen fakta ale zároveň i emoční výklad. Jako..."odporní komunisté", nebo "zlodějský kapitalizmus", "náš spojenec USA", "odporný ruský imperializmus", a další.Prostě svoboda slova ano ale s rozmyslem a ne bez mozku, ne absolutisticky. Trochu myslet by se asi vyplatilo každému, nejen některým blogerům či blogerkám.

A tak si na závěr vypůjčím jeden citát

VŠICHNI ŽIJEME POD JEDNÍM NEBEM, ALE MÁME RŮZNÉ HORIZONTY.

6 5
možnosti
KK

K tomu Hitlerovi jen doporučím, zjistit si dle dostupných dokumentů, co jej dostalo k moci a kdo mu nakonec předal kus Evropy.

2 1
možnosti
Foto

Já si myslím, že kdyby se Ortel pořád nikde nerozmazával, bylo by nejlépe. Kdo je trochu soudnej a zná souvislosti, ví, že k náckům prostě Tomáš Ortel blízko měl a nikdy jsem nečetl, že by se od toho distancoval. A ta tvorba sama, je naivní a prvoplánovaná... prej Kryl :DDDD

2 3
možnosti
KK

Tak když už se tu řeší jak uchránit naší mladou jakoby Demo kracii před zlem a závadnými texty, neměly by se zde řešit i některé citace z toho Koránu? . . .

5 1
možnosti
OP

Jsem zvědavá, zda budou titíž spisovatelé protestovat, pokud Star Dance vyhraje Lukáš Pavlásek a zda vyzvou pořadatele k úpravě pravidel ;-D

1 1
možnosti
Foto

Obávám se, že jste naivní teoretička. Doporučuji si najít, jak se v dvacátých a třicátých letech dostali k moci nacisté a Hitler. Všichni také ctili svobodu jejich slov, až někteří zjistili, že to je špatně - v okamžiku, kdy jim nasazovali na krk oprátku.

Vyspělá společnost si sama dokáže nastavit mantinely, co se ještě může, a CO SE NEDĚLÁ. V takové společnosti výkřiky nějakých pomatených extrémistů zaniknou. Ale tam, kde je společnost nezralá a stát nedokáže řešit některé neblahé jevy, může být volání po radikálním řešení a pevné ruce vyslyšeno. A tohle chceme?

Kde nefunguje občanská společnost, musí, žel, přijít zákon.

Co se týče skupiny Ortel, tak jejich hudbu a texty může ocenit jen publikum s poněkud níže nastavenou laťkou vkusu. A k získání popularity využila jen módní vlnu antiislamismu a vlastenčení (jako náš pan president a další).  

Přesto se domnívám, že mnohem větší nebezpečí představují pro společnost zarytí a skalní komunisté typu Semelové.

Doporučuji film Listopadový plán (o pokusu o fašistický převrat v USA v r. 1927).

TGM: "...demokracii je třeba hájit i železem..."

5 15
možnosti
MK

Tak to by mne zajímalo, co je podle vás na Hitlerových předvolebních projevech z dnešního hlediska tak trestně postihnutelého, že by je dnes nemohl pronést. Jste trochu mimo, protože tenkrát byla cenzura ještě větší než dnes. Autorka má totiž pravdu - důležité jsou činy. Pokud dnes mluvíme o Hitlerovi jako o zrůdě, je to jen kvůli činům, nikoliv kvůli slovům.

10 1
možnosti

J18a33n 20Š64e73s31t41á77k

11. 12. 2015 14:49

Jen jestli si to  autorka nevymyslela aby měla téma. nikde jsem to nenašel, taky neuvedla žádné jméno spisovatele, je to divné. Jinak zákazy jsou blbost, to nakonec pochopili i komáři když pak jeden poznamenal, že zákaz Plastiků byla chyba - no je fakt, že bez zákazu by se Plastici nikdy tak neproslavili

1 5
možnosti
MK

Člověče, jak jste to hledal? Umííte používat google, kde stačí zadat: "spisovatelé ortel"? 8-o

4 0
možnosti
LO

L30u60b38o40š 70O86t84t

11. 12. 2015 14:31

Souhlasím s Vámi. Myslím si, že pokud se nezhroutilo naše estetické cítění po  několika dílech Babovřesk, přežijeme i Ortel....

8 0
možnosti
MK

Naprostý souhlas....R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články