Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

Za nejdůležitější považuji na článku tuto větu: "Podle mého mínění je zvrhlé odsuzovat lidi jen za názor nebo výroky - a to JAKÉKOLIV." JAKÉKOLIV!! Chápete to? Schvalování nacismu, komunismu, džihádismu, holocaustu - to je pouhý názor? Pokud budu svolávat lidi do kostela, do mešity, do hospody nebo třeba do jeskyně, abych jim vysvětlil, že je potřeba povraždit všechny leváky a holohlavé a všechny, kteří píší blog iDnes, protože ohrožují kulturní tradice této země, bude to OK, protože jsem sám zatím nikoho nezabil? Vy skutečně paní Šichtařová říkáte, že svoboda slova nemá žádné hranice? Osobně si myslím, že v demokracii platí pro slovo PODOBNÁ pravidla, jako pro činy. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého!

7 3
možnosti
JJ

J65a87n 24J91e45n68i34c

14. 12. 2015 17:47

A kde začíná svoboda nelegálních migrantů a končí svoboda evropanů?

Vy nemáte pocit, že se velmi úspěšně řítíme do té nádherné pohádky jak to bylo ve filmu Demolition Man? Copak je to k žití? Věřím, že spoustě jasánků by se to líbilo. Nemít mozek jen poslouchat a konzumovat a volit dle toho, co říká osvícený vládce... Vždyť tohle je sen nejen Merkelové, ale všech politiků!

2 0
možnosti
PS

Paní Markétě samozřejmě karma. Tradičně dobře napsané a hlavně výstižné a pravdivé R^

12 0
možnosti
MK

A co takhle na oplátku vyrobit petici proti té Hůlové a ostatním spisovatelům? Měla by Magnesia Litera mít cokoli společného s partou lidí, kteří chtějí potlačovat svobodu jiných? Proč by měla Mattoni sponzorovat soutěž, ve které by mohly být oceněni spisovatelé, kterým je svoboda slova jen na obtíž?

5 1
možnosti
MB

M43i16l42a16n 94B48í61l77e62k

12. 12. 2015 8:30

Nesmíte tolik dát na vyjádření blogerů, spisovatelé nechtějí potlačovat svobodu slova;-)

1 1
možnosti
JL

Zajímal by mě názor těch několik spravedlivých spisovatelů na román L. Frýborta Pod znamením půlměsíce. Stačí citovat jednu krátkou větu: "Islám, panovačný a ničitelský, je zlo; a hledat na zlu dobré stránky ..." Konkrétně bych chtěl vědět, jestli se podle nich může zúčastnit Magnesie Litery.

A jak by se vlastně rozhodovalo, kdo se zúčastnit může, a kdo ne? Třebas by každý autor musel povinně sepsat stručný výtah ze svých děl a poslat ho nějaké komisi, a ta by pak rozhodla, že daného autora pustí dál...Pak by asi byli spravedliví spisovatelé spokojení, že opět žijeme ve fajn zemi...:-)

20 0
možnosti
MB

M57i87l18a34n 66B29í94l75e27k

12. 12. 2015 8:28

Proč by se nemohl zúčastnit? Autoři výzvy přece nejdou proti Ortelu, nevadí jim, že koncertuje, nahrává desky, točí videa...Pouze chtěli vyjádření KMV, když tato společnost před lety vyškrtla ze soutěže Řezníka (a dodnes se s ním handrkuje).

1 1
možnosti
Foto

R^Souhlas a karma pro Markétku.

3 0
možnosti
MB

M18i57l16a40n 36B21í43l44e66k

11. 12. 2015 18:48

"Pravda, moc mě netrápí, že by skupinka lidí mohla Magnesii Literu bojkotovat. Vlastně to u mne vyvolává trochu pobavený úsměv. Spolu s manželem Vladimírem Pikorou totiž jsem držitelkou Magnesie Litery a to v té jediné (a pro mě nejzajímavější) kategorii, ve které hlasují čtenáři."

Ehm, takováto vyjádření snad nemáte zapotřebí. Člověku se vybaví proklamace, že jen lid rozhoduje, co je dobré, a hrstka samozvanců nemůže tuto sílu rozvrátit;-)

4 6
možnosti
JR

J21a57n 32R89á22ž

11. 12. 2015 19:31

No no, ale v té době, na kterou narážíte, kdy se hrstka samozvanců pokoušela tu sílu lidu rozvratit, lid nerozhodoval.

Pro mne za mne ať si píší spisovatelé, nota bene spisovatelé o nichž jsem nikdy neslyšel, ač trávím nad knihami hodně času, petice od rána do večera. Je mi to jedno. Ale vadí mi, když s takovou peticí podepsanou relativně nepatrnou množinou obcanů zachází novinářský mainstreamu stejně propagačně,  jako ten komunistický zacházel s dopisem pražských kováků adresovaný Moskevským mocným. Tedy jako s něčím, co má nějakou vypovídající schopnost o názorech většiny. Petice mají význam jen, když mají podporu významného počtu občanů, jinak je to jen výkřik do tmy.

11 0
možnosti
Foto

Je  zvláštní kolik lidí včetně vás se dopouští laciné demagogie, když bojuje za svobodu slova tím, že svobodu slova či projevu upírá jiným.Rv

Ve vašem provedení je to hájení projevu skupiny Ortel a upírání svobody projevu skupiny spisovatelů:-/

Absolutní svoboda slova nikdy být nemůže-byla by to anarchie.

Za hranicí svobody slova musí zůstat navádění k trestnému činu,výhružky, podněcování nenávisti, lži a křivé obvinění proti konkrétní osobě nebo skupině osob, poškozování dobrého jména,....

10 10
možnosti
DB

Zde s vámi souhlasím. Konečně jsme se někde názorově sešli.:-)

4 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články