Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J84a31n 12M80a68r56š55á55l

20. 11. 2015 16:41

Velmi rád čtu Vaše články, obvykle vždycky několikrát, přesto - nebo právě proto -, že s Vámi často nesouhlasím. Děkuji. Tentokrát souhlasím s každým slovem. Ty šiky "partyzánů" Islámského státu, nastupující pod vlajkami protiislámských hnutí, jsou děsivé. A míra rozdělení společnosti také.

3 2
možnosti
JR

J28a94n 85R89á82ž

21. 11. 2015 11:33

Dobrý pocit nemělo dost Italů v roce 22, když tahly černé košile na Řím a přesto se   Mussolini  stal předsedou vlády, to samé bylo v roce 33 v Německu. Je to zákon politické logiky. Když demokracie sklame, přichází autokracie. Bylo tomu vždy a bude i nadále.

1 0
možnosti
DB

Systém nepřítele je nám znám již z dob bipolárního světa, a určitě to fungovalo i ve středovku a dříve. Ale když někdo z někoho dělá svého nepřítele, hrozí...nebo jako byproduct se vyrobí ..i opak. stane se nepřítelem

 někoho jiného. Co takhle se podívat na současnou situaci tímto pohledem,

3 0
možnosti
VPS

Velice moudrý názor, paní Šichtařová!

5 1
možnosti
MC

Obávám se, že se dovedou semknout pouze hlupáci. Je to moc dobře vidět v našich ulicích plných socialistických a neokonzervatizmem načichlých seskupení od počátku svržení vlády V.Klause.

3 0
možnosti
RB

co je to sekulární muslim?

mám za to že sekularismus, jehož protipolem je teokracie, je postoj který se týká pouze státu, státní moci, státních institucí, ale nikoliv jednotlivce...

sekulární muslim je absolutní blbina...

taková blbina že to u mě článek zcela diskvalifikovalo a nedočetl jsem jej...

12 0
možnosti

M94a92r67e65k 24Š55i40m69o89n

20. 11. 2015 20:01

Blbina to není. Sekulární muslim (křesťan, žid, hinduista...) považuje náboženství za osobní věc jednotlivce, nikoli státu nebo kohokoli jiného. Do víry mu tudíž nemá co mluvit nikdo jiný než on sám a stejně on sám nemá co mluvit do víry jiných. Takových sekulárních věřících je podle mě většina.

3 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
18 0
možnosti
MN

Dobrý den

Myslím, že dost podstatně podceňujete potřebný počet lidí, k demokratickému ovládnutí jakéhokoliv státního (demokratického) uskupení. Stále se v médiích objevují články , kde je zmiňován nějaký procentuální počet extrémních a umírněných členů. Rád bych poukázal na to, že Hitler zvítězil v německých volbách nemajíc přitom ani nadpoloviční většinu a dneska všichni víme kde to skončilo. Kolik myslíte ,že bylo tzv. radikálně smýšlejících členů NSDAP ? 5 procent ? 10 procent, víc nejspíš ne. A přesto se soukolí dějin v Německu točilo právě a jen podle těch 5 až 10 procent radikálně smyšlející. A následně těch pár procent ovlivňovalo chod Evropy. Prakticky podobný myšlenkový scénář se dá najít u vzniku sovětského svazu. Kdy asi nikdo nebude tvrdit, že většina byla pro stalinovské čistky(kdyby o ní veřejnost věděla). Totéž se dá říct npř. Čínské kulturní revoluci, které vedla k umrtím, hladomoru a řadění tzv.rudých gard. Kolik asi procent měli Rudí Khmerové v Kamodži, když během jejich „sociálních pokusů“ umíraly milióny spoluobčanů. Dovolím si tvrdit, že všude se nacházela UMÍRNĚNÁ většinová společnost. Společnost jenž své mlčením, nekonáním a nic neděláním prakticky schvalovala jednání tzv. extrémní menšiny. Schovávala za slovo umírněná, ale prakticky se stala plně spoluvinná za to, co se následně stalo. Kdy byly ti umírnění ?

Takže popravdě mně moc nezajímají názory a nicnedělání tiché umírněné většiny, když celkový obraz a dějiny utvářejí bohužel ty KONAJÍCÍ extrémní menšiny.

36 0
možnosti

M48a30r45e58k 69Š63i58m47o33n

20. 11. 2015 20:03

Vy zas podceňujete schopnost národů těchle pár konajících následovat, volit je a předat jim do rukou veškerou moc způsobem, který jen těžko půjde vzít zpět. Přesně takhle se dostal k moci německý nacismus nebo komunismus v Československu.

0 0
možnosti
JP

Paní, zatím jsem Vás bral vážně. Ale dnes se mi váš výlev zdá malinko dopletený.   Co když ti řvoucí demagogové vidí (třeba nevědomky) dál, než za ty registrační pokladny. Dokud jame v EU, musí nás zajímat i činy okolí, ehm, že ?

7 1
možnosti
JC

J76i27r37i 60C81e37e

20. 11. 2015 13:50

Islámský stát je jen virtuální fangle, za kterou se skrývá strážce dvou svatých mešit.

Jedině on má finanční prostředky na to, aby mohl rozhýbat celou tu mašinerii, kterou popisujete.

Pokud by nebylo finančních zdrojů z Arabského poloostrova, tak je problém IS vyřešen do týdne.

V souvislosti s tím se mi jeví jako dost nešťastné, líčit Saúdskou arábii jako jeden z možných cílů IS:

Saudská arábie nemá problém s IS, ona sama je tím problémem.

Funguje analogicky jako SSSR během studené války, který intenzivně financoval různá mírová a humanitární hnutí, která bojovala za jednostranné odzbrojení západu.

A je velmi zajímavé, že osoby, které za studené války v těchto hnutích působily, byly, nebo v současné době jsou čelními představiteli EU - Mogherini, Rarroso, Ashton, atd...

28 2
možnosti
Foto

Pardon, chtel jsem kliknout na plus

0 0
možnosti
PN

Karma, ovšem, společnost je semknutá, 80% lidí má stejný názor. Bohužel opticky to vypadá naprosto jinak. Stačí se podívat na ČT a výstupy některých politiků a tzv. elit. Je smutné, že cca 10 000 slunečních extremistů vytváří za podpory medií virtuální realitu.

46 5
možnosti
VS

Jak to ale víte? Co si myslí 8 milionů lidí? To neumíte počítat? Musí vám být jasné, že prostě jen třepete a opravdová čísla nemáte šanci znát. To nevidíte, jak takové lži škodí? Ráda bych se hlásila k těm "extremistům" a "nacionalistům" spíš než ke "sluníčkům" a "kavárně". Ale nejde to! Nejde to pro hodně "intelektuálů" a "zmatených studentů", dokud to budou sluníčka a kavárna. Dokud nebudeme respektovat (ne se podle nich řídit - respektovat a vzít to dobré) lidi s opačným názorem a PREZIDENT bude používat štvavé výrazy jako "pražská kavárna". Dokud se bude sprostě lhát, že 80 % lidí má stejný názor. Prezident je mimořádně chytrý člověk. Proto u mě vzbuzuje velkou nedůvěru jeho chování. Proč otevřeně dává najevo, že jeho kritici mají méně právo na názor a nedopřává tomu, co říkají téměř žádného sluchu? Jak se stalo, že tak chytrý člověk došel k názoru, že jeho názory na VŠECHNO jsou lepší a hodnotnější, než názory jeho odpůrců? Uznal někdy chybu? To mi dělá starosti proto, že mnozí z té vaší většiny, se v něm zhlédli. Nevidí chyby. Nevidí nesrovnalosti. Když někdo nechce něco zjevného vidět, je to jakoby byl slepý.

1 5
možnosti
  • Počet článků 690
  • Celková karma 42,83
  • Průměrná čtenost 20078x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články