Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J51i50ř13í 68V62a40c52a

23. 11. 2015 23:25

Ano, je to zajímavá úvaha, byť trošku nedotažená.

Držím Vám palce k tomu dotáhnutí.R^

2 2
možnosti
JL

To jsou úvahy. Kdo má víc divizí, ptal se Stalin. Lidem jaksi uniká, že Francie a Británie mají velmi silné profesionálně vycvičené armády, že to jsou jaderné mocnosti, o USa nemluvě - vypadá to, že pacifisti končí a příští prezident se zase pustí do nějaké války. Nebojte se.

1 0
možnosti
DG

D40a87v45i94d 30G31a15j92d64a

23. 11. 2015 14:23

Po přečtení mám pocit,že v podstatě za problémy,které máme s jednotností Evropy,mohou muslimové.Oni mohou za jiné věci,ale ne zrovna za tento Evropský problém.Zneužívání humánní představy o světě není žádná novinka.Vynález Islamského státu.Je to stále stejná historie,jako život na planetě.Jen představa politiků,kteří se vzdalují reálnému světu ve své izolovanosti.Také žádná novinka.Pořád platí,že silnější vyhrává.V tomto případě je ovšem lidskost slabost.Protože protivníkem je víra,která lidskost nevyznává.Umí manipulovat,zastrašovat,využívat tradičních kořenů a hlavně (a to je hlavní zlo veškeré víry,ideologií,nebo  církví),zneužívat lidské bídy.Obrátit zoufalé proti viníkovi.Buďto skutečnému,nebo vykonstruovanému.Ano,zlo plodí zlo,ale dobro nad zlem stále nevyhrává.

0 0
možnosti
LL

Autorka píše, že cílemn islámského státu je "... aby západ šikanoval pokud možno i nepraktikující, napůl sekulární muslimy žijící odjakživa v Evropě, jako třeba lid Bosny a Hercegoviny."

Nu, v Bosně jsou celé vesnice, kde na každém domě vlaje vlajka IS, a ozývá se odtud celé dny střelba, jak trénují teroristy. Tam asi nežijí ti ideální "nepraktikující, napůl sekulární" muslimové. Co tak hledat je v některých čtvrtích ve Stockholmu, v Bruselu, nebo v Paříži? Tam taky nejsou. Do těch čtvrtí se člověk bojí vstoupit. Švédská policie má zakázáno do těch oblastí vstoupit pěšky, a má zákaz vjezdu, pokud u toho nejsou alespoň dva policejní vozy s ozbrojenou posádkou, které se budou vzájemně jistit.

V ulicích narazíte na Sharia Police, a to jsou ostří hoši, kteří dámě třeba rozříznou tvář, je-li nezahalena podle předpisu.

V České republice se čelní představitel muslimské obce v televizním přenosu ohradil proti nařčení, že hodlají sekat ruce a kamenovat. Pravil: "To je možné jedině v ideálním muslimském státě". TAkže je jasné, kam čeští muslimové směřují a co je jejich ideálem. Islám.

Tolik o pohádce o "nepraktikujících, sekulárních muslimech". Ještě tu o červené karkulce, prosím.

17 0
možnosti
OF

Nezbývá než souhlasit. R^

0 0
možnosti
FJ

Plně souhlasím s názorem Jirky Bečváře. EU není schopná čelit náporu uprchlíků z ms. Místo abychom upřednostňovali zájmy a potřeby vlastního národa tak jsme ve vleku spojených států.  Za totality jsme byli stejně tak ve vleku Sovětského svazu. To není nacionalismus. Všechny vlády světa by měli mít na paměti především blaho a prospěch vlastního národa. Nechci se vymezovat proti ostatním národům světa. Vše však musí mít svoje hranice. Předpokládal jsem, že po tak zvané sametové revoluci nastane obrat. Bohužel nenastal. Jsem hluboce zklamán s tohoto vývoje. Nepovažuji za humanitární postup začlenění vyznavače muslimského vyznání do naší společnosti. Každé náboženství bylo zlem. Uvědomme si že muslimů je na světě 1,5miliardy. Jejich rozmnožovací schopnosti nás zcela pohltí budeme-li  k tomu takto přistupovat. To není strašení. Podívejme se na Izrael a Palestínu. Člověk by si myslel že židé po zkušenostech co s nimi provedl Hitler budou chtít v míru a pokoji. Oni ale mezi sebou válčí prakticky od konce 2. světové války. Myslíte si, že je možné se s nimi pokojně dohodnout?

2 1
možnosti
MR

Co když ale ta strategie radikálního islámu k vyhrání války je jiná. Co když je taková, že část muslimů je násilná sebeobětující a část mírumilovně polonenávidící prosazující své záměry "po dobrém". A kombinací občasného terorizmu, omlouvání teroru tím, že byli uraženi, společně se zneužíváním žen a maximalizací porodnosti, má vést ke kompletní islamizaci. Co když tato strategie několikrát proběhla a je pečlivě zapsaná, akorát sekulární Evropané jsou líní si jí přečíst?

7 0
možnosti
MR

Protože jen tak mimochodem ta strategie, ze které máte obavy: tj vyprovokujeme otevřený konflikt muslimové vs. nemuslimové by byl pro islám i dnes konečná. Tak hloupí nejsou ani v IS. Oni mohou bojovat pouze namixováni v civilním obyvatelstvu, kde nikdo neví kdo je radikální a kdo ne. Pokud je někde nějaká radikální buňka bez civilistů, tak je okamžitě zničena. Na to už jsou 1500 let zvyklí.

2 0
možnosti
MM

"aby západ udeřil. Aby – pokud možno – udeřil nikoliv proti představitelům Islámského státu, ale nejlépe proti islámu obecně, aby západ šikanoval pokud možno i nepraktikující, napůl sekulární muslimy žijící odjakživa v Evropě, jako třeba lid Bosny a Hercegoviny. Protože pokud západ na tuhle hru přistoupí, všichni muslimové (nejen v arabských zemích) získají dojem společného nepřítele."

Muslimové společného nepřítele mají 1500 let, tím jsou všichni jiní než muslimové. A Evropu před islámem chránil po tu celou dobu rozhodný postoj evropských vladařú a statečnost jejich bojovníků. A Balkán neby vždy muslimský, islám tam expandoval s Osmanskou říší někde před 600 lety. Velká část Španělska byla pod nadvládou islámu 700 let a evropští vladaři ji dobyli zpět. Byli ale rozhodnější, ne jako ti dnešní co sem pustí muslimskou armádu bez boje a ještě je vítají.

Souhlasím s tím, že to pro IS je dost překvapující jednání. Pro nás nepochopitelné.

A s tou rozdělenou společností u nás to nevidím tak zle. Jsme rozdělení na některé "korektní" politiky + "korektní" novináře + pár muslimských přisluhovačů a pak ten zbytek.

18 2
možnosti
PA

P22e59t87r 67A81l63t22m18a46n

23. 11. 2015 15:05

Taky nevidím rozdělenou společnost...VVV

3 0
možnosti
FJ

Po přečtení všech příspěvků jsem si uvědomil, že mohu svůj názor vyjádřit okamžitě. Pravděpodobně budu patřit k těm nejstarším na tomto diskusním fÓru. Za veškerou tu migrační vlnu jsou vinni světové mocnosti. Zejména USA Francie a Anglie.  Američané napadli Iirák odstranili Sadama Huseina a odůvodnili tento vpád do Iráku hledáním nukleárních zbraní který měl Sadam vlastnit a vyrábět. Což se nepotvrdilo. Propustili Islámské radikály z vězení. Režim, který tam nastolili je ještě horší než ten který tam vládl za Sadama. Angličane a Francouzi jim ochotně přispěchali na pomoc. Totéž učinili v Libii když odstranili Kadafiho.  Tito dva diktátoři sice byli krutovládci ale drželi Islámské radikály na uzdě. Měli dostatečně silnou armádu, která tomu dokázala čelit.  Francouzští, Britští, Belgitčtí  kolonizátoři dlouhá léta vysávali   země ze kterých se k nám valí tisíce uprchlíků o jejich přírodní bohatství. Nejen  že je okrádali a ožebračovali ale i vojensky masakrovali. V současné době usiluji Američané o svržení Bašára Asáda legitimně zvoleného presidenta Sýrie.  Rusové jeho postavení brání.  Tyto teroristické útoky  jsou jenom odpovědí na masakrování  občanů těchto zemí. Nálety nelikvidují jenom Islámské bojovníky ale i civilní obyvatelstvo. Nedivme se. Kdo by nebránil,        když je ohrožen jeho život.  Jediná cesta je zastavení vraždění. Světové mocnosti to mohou udělat okamžitě bude-li na jejich straně dobrá vůle. Ta zatím není. Zatím jsou prvořadé strategické cíle. Ti mrtví je nezajímají. My sami máme na tom svůj podíl.!!!!!!

7 3
možnosti
DO

...na prvni pohled by jden i souhlasil, ale Vas nazor nekoresponduje s casovou osou a historie mluvi jinak.  Ne jen poslednich 100 let.

Prikladne puvodni "kolonie" byly zdrojem prijmu, velmi produktivni a ekonomicky sobestacne, jestli se to da takto nazvat, ale nyni se bez dotaci neobejdou, nebo tam panuje bida. Bida zapricinena stavajici vladou, nikoli tou minulou kolonizacni. Jinde vladli autokrati, napr Lybie, Syrie, tam se darilo i relativne ekonomicky, ale zacali byt "nepohodlni" pro urcite vladnouci klany, jenz pomoci tzv demokraticke USA, smeruji vyvoj svetovych zemi ku vlastni predstave a potrebe.

2 0
možnosti
FJ

:-)Pani Šichtařová nevím odkud čerpáte Vaše informace. Škoda že nemám na Vás kontakt. Rád bych si s Vámi vyměnil pár řádků.  Se všemi Vašimi názory nemohu souhlasit. Domnívám se že je na vinně nedostatek informací. Pokud by jste měla zájem si některé věci vyjasnit zkuste mě nějak oslovit

0 0
možnosti
JL
  • Počet článků 690
  • Celková karma 42,86
  • Průměrná čtenost 20078x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články