Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavý rozumný rozbor.

2 0
možnosti
Foto

Zrušit EU a vytvořit CU - celní unii.

1 0
možnosti

R50a61d37e25k 51J38a29r59o57š

31. 10. 2015 17:05

Odejít z EU, zůstat v NATO. R^

0 0
možnosti

Velmi chabý argument pro vystoupení z EU, "že by to možná nebyla velká katastrofa". A předpoklad, že i bez členství v EU budeme nadále využívat výhody společného trhu je hloupý. EU se musí více integrovat, sjednocovat normy, ale také se více chránit proti vnějšku - nejen uprchlíkům , aby společný trh mohl fungovat a poskytoval výhody  s v ý m  č l e n ů m.

2 6
možnosti

Paní autorko - článek pln nesmyslů a překrucování.

Ovšem pouze jedno by mě zajímalo, proč do "pojednání" o vystoupení Česka z EU zatahujete v každém druhém odstavci Švýcarsko a vyvozujete z několika naprosto nevýznamných faktů snad jistou podobnost Česka a Švýcarska? I Švýcarsko si naprosto jasně uvědomuje, že bez EU by jeho hospodářská pozice v Evropě byla velmi, velmi těžká a je proto svázáno s EU tolika bilaterálními dohodami, že ho to staví fakticky na úroveň člena EU.

Ale i kdyby tomu tak nebylo, snad pochopíte i VY, že pozice Švýcarska je hospodářskými parametry a důvěrou ostatních evropských států poněkud odlišná od pozice Česka.

A Velká Británie - proč by se mělo zatím něco dít, když se i o samotném referendu mluví zatím velmi mlhavě a spíše v náznacích. O výsledku takového Referenda radi pomlčet. Počkejte, až se VB možná vysloví o odtržení z EU. Potom teprve uvidíme, jaký to bude mazec a mela.

Ja osobně nevěřím, že Britové vystoupí.

3 4
možnosti
Foto

Odpovědi na otázku, kladenou v titulku článku, jsme se nedočkali. Proč? Protože ji autorka sama nezná. Své argumentační rozpaky sice schovává za rádoby vtipné výkřiky typu "fakt úlet" apod., nicméně téma je natolik vážné, natolik obsáhlé, že bych to vlastně ani od rozsahu publikovaného textu nečekal. Zkusme si ale položit otázku jinou, co bychom z toho vůbec měli, kdybychom z EU vystoupili? Čekal by naši republiku nějaký zázračný ekonomický vzestup? Šichtářová nás zatím pouze ujistila, že asi (pokud se ona domnívá) by to nebyla žádná katastrofa. Budiž. Ale není to trochu málo. Očekával bych, že odpůrci EU budou slibovat daleko více, než jen to, že to nebude katastrofa. Myslím, že v EU nejsme proto, že bez EU by to byla pro nás katastrofa. Jsme tam kvůli tomu, že je to pro ČR nesmírně výhodné. A nějakých 1500 uprchlíků, o které se máme postarat, na tom nic nezmění. Ani ty úsporné žárovky - mimochodem, mám je doma, a zrovna nedávno jsem si uvědomil, že už asi tři roky žárovky neměním - asi to nakonec není tak špatný nápad :) Šichtářová bez ladu a skladu misí nesouměřitelné věci - okurky, banány, Norsko, uprchlíky. Článek je stejně zmatený asi jako ona sama. Po přečtení článku jsem si nakonec uvědomil, že je asi lepší být v EU a řídit se normami EU, než dát všanc republiku lidem podobným "ekonomce" Šichtářové - kteří by sice rádi něco udělali, ale sami ani pořádně neví proč. A tak jen žvaní - a to je málo.

3 4
možnosti

E52v14ž73e82n 95P25o60l63á16k

28. 10. 2015 22:58

Jasně, 1500 uprchlíků. Touto lží jste své vědomosti vybarvil dokonale.

1 0
možnosti
Foto

Vystoupení z EU by podle mého soudu mělo smysl pouze za předpokladu vytvoření několika silných českých bank, které by financovaly ekonomiku. Zda je na to dostatek odborníků mi ale není jasné... Zatím se mi zdá, že posiluje spíš vliv bank západních :-/

0 0
možnosti

silné banky se nevytvářejí - silné banky vznikají, pane Řeháčku.

0 0
možnosti

Milá paní Šichtařová, vy sice na mé komentáře na vaše články nereagujete, asi víte moc dobře proč, ale tohle se nedá vydržet. Skoro mám na jazyku otázku, kdo vás za to platí. Dnes nemám náladu se pouštět do hledání konkrétních chyb a nesmyslů, ale udělám to až na to budu mít čas. 

Tento článek je jedna divoká hrůza. Jen doufám, že najde alespoň pár ojedinělých jedinců, kteří s vámi nebudou souhlasit.

6 7
možnosti

Dobře, tak napište několik protiargumentů.  A pokud na to nemáte náladu, pak se nedivte, že Váš příspěvek pokládají čtenáři jen za takový blábol. ;-)

5 0
možnosti
Foto

25 koní vždy utáhne větší náklad než jeden, než jeden.

2 8
možnosti

Pokud ovšem táhnou jedním směrem a pokud táhnou se stejným úsilím. A to je ten problém.

22 0
možnosti

Zapomněla jste zohlednit pomstychtivost mocichtivých starců.

6 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 41,00
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články