Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

karma jako hrom R^

Nejhorší je, jak všechna ta doporučení ať matka nejprve vyčerpá všechny právní prostředky naprosto ignoruje fakt, že jeden rok v životě malého dítěte je něco jiného, než rok v životě dospělého.

5 0
možnosti

D40a95n21i47e54l 67Č61a31d97a

10. 10. 2015 15:00

Norsko = norské zákony, norská pravidla pro všechny pohybující se na norském území.

Česko = české zákony, česká pravidla.

Nebo by snad někdo chtěl, aby u nás Norové nebo syrští uprchlíci  zaváděli svá pravidla a nechovali se podle těch našich? To by bylo vyrválu, že?

Ale když Češka zavádí česká pravidla výchovy dětí a nechová se na norském území podle norských pravidel, tak čeští troubové Norům podsouvají české pravidla. Zajímavé...

Nelze než se za naše jelimánky stydět.

1 7
možnosti
Foto

Když se podíváte na naše politiky, jak jsou schopni akčním cokoli resit, tak se není čemu divit. Přistupujou k dětem jako když jednají o restitucích, kdy do dnes 25 let po sametu jsou nedořešené mnohé kauzy! Nejrychleji jednají , když si navysují platy! 4 roky dítěte, je pro vývoj osobnosti proklatě moc! Stát se stará jen o sebe, přitom je tu kvůli lidem, na což často zapomínáte!

3 0
možnosti
PS

P69e37t64r 11S60k57á97c29e73l

14. 10. 2015 22:06

Souhlas. Desetitisícům našich dětí by mohla naše vláda upevnit zdraví a zpříjemnit ranní nástup do MŠ a základních a/nebo středních škol tím, že zruší nesmysl, kterým se všichni budeme 25.10.2015 (za 11 dní) ve tři hodiny ráno zabývat. Totiž pootáčet časomíry zpět o 60 minut. A nikdo neví proč tak dvakrát ročně činíme.

Ano, tisíce dětí a mládeže by jim byly vděčné a oni ani nedokáží zařídit spravedlnost pro dvě naše děti v Norsku. Smutné zjištění, což?

Ale zdravý rozum zvítězí, bude líp...R^

0 0
možnosti
Foto

Říkám si co bych asi dělal já, kdyby mě stát prostřednictvím svých institucí připravil o děti. Asi bych dospěl v bezvýchodné situaci k bezvýchodnému činu, který by otřásl světem těch, kteří nám řídí ten náš. Kolik vrcholných politiků má své děti, jimž se snaží budovat bezproblémový život?

3 0
možnosti
Foto

J20a25n60a 52M89a24j92o47v18á

10. 10. 2015 21:00

A pak byste byl za agresivního otce, kteroužto nálepku mají v této zemi mnozí....

0 0
možnosti
VJ

Skvělý článek, 100% souhlasím.[>-]R^

4 0
možnosti
PN

Přemýšlel jsem, co by se s tím dalo dělat. To, co mne pije krev je fakt, že Norové z nás mají akorát srandu. Na tom nezmění nic ani "drsné" diplomatické kroky jako nepozvání velvyslankyně na oslavy státního svátku (z toho asi fakt nebude mít těžké spaní). Vysmátí Norští diplomaté budou mluvit něco o zákonech, nezávislosti soudů a podobné kecy.

Jde s tím něco udělat? Jde, ale obávám se, že naši politici na to nemají koule.

Tak nejdříve co nejde. Nejde tam poslat komando a děti unést. Tak, jako to udělal polská matka, najala si profíky a ti dítě dovezli. To fakt nemůžou státníci udělat. No, Izraelští možná.

Co bych navrhoval. Prvním krokem, který by byl pro Nory bolestivý by bylo zavedení vízové povinnosti. Samozřejmě že tento krok by vyvolal hysterický řev euroúředníků, kteří vykládají něco o tom, že EU musí mít koordinovanou vízovou politiku. Ano, přesně ti úředníci, kteří úplně kašlali na to, že Kanada napálila víza ČR kvůli etnickým imigrantům a nehli prstem. Poté by se nechal nějaký měsíc klid, pak by udělala policie zátah na Norské občany a ty bez víza by zatkla. Narušení vízové povinnosti je trestný čin. Ve zrychleném procesu odsoudit k nepodmíněným trestům.

To by byl vývoj, který by ani běžní Norové jistě nepřehlédli a Norští diplomaté by se nám neposmívali za zády. Jistě by se našla cesta, jak děti předat do České republiky. A Česká republika by jistě našla cestu, jak předat Norské občany do Norska odsedět si zbytek trestu. A přehlédnout amnestii, která by je pustila.

To by mohlo fungovat. Ale obávám se, že čeští politici nemají zájem dělat cokoli.

10 0
možnosti
AEA

pane Nesvara,

mate pravdu na 95%. CR nemusi posilat zadne komando. Existujou po svete ruzne bezpecnostni agentury a ty muzou zabezpecit urychlenou dopravu Ceskych obcanu do CR. Vyhosteni velvyslankyne pokud nevrati deti je take zpusob a zavedeni viz jeste ucinnejsi... Take se obavam ze Cesti politici nemaji zajem nic udelat jenom zvastat kolem a zvysovat si popuparitu.

Ja jsem napsal nekolik dopisu znamym celebritam v Hollywoodu kteri jsou take vlyvne osoby ve svetovem meritku, take prezidentovi Zemanovi, clenum Norske kralovske rodiny... 

Zaklad je nevzdavat se a verit ze kdyz clovek chce tak cesta se najde a jednou se to povede...

Preji pani Michalakove at konecne v klidu muze brzo obejmout sve syny a zacit s nima novy zivot, ale musi si uvedomit ze se to nemuze stat v Norsku...

2 0
možnosti
PN

Podle pravidel je to tak, že paní Michálková se může soudit a odvolávat až do doby, kdy budou děti plnoleté a nedomluví se s ní, neb Češtinu zapomenou.

5 0
možnosti
Foto

Ale to je u všech soudních pří. Proč vám to vadí zrovna tady?

0 3
možnosti
VPS

Co brání, krom obavy ze stráty peněz z Norských fondů, aby matka i děti dostali diplomatický pas  a ČR by pak následně požádalo Norsko o pomoc při hledání osob s diplomatickou imunitou?

6 0
možnosti
AEA

hloupe papirovani a breptani nepomuze... jenom razny krok okamzite dopravit Ceske deti do CR !

1 0
možnosti
OS

Rád čtu Vaše články a velice rád konstatuji že tento článek je z lidského pohledu opravdu nadstandartní.

8 0
možnosti
FS

Naprosto souhlasím s vaším článkem, plně odpovídá mému pohledu na kauzu od samého počátku. I kdyby se rodiče provinili, stejně je to únos českých občanů, navíc dětí!! Vláda měla od samého počtku vystupovat tvrdě a ne se ohánět výmluvami, že si nesmí rozhněvat Nory. Ještě jednou, jde o únos!!

7 1
možnosti
AEA

Paní Šichtařová, 

velice dobre napsany clanek s vybornou logikou a fakty. Problem matky a ukradenych deti v Norsku se taha uz dlouhou dobu a Ceske ourady jenom ouraduji. Ty papiry co posilaji nahoru a dolu, ty zbytecne reci, ty vselijake noty to je proste k nicemu. Tady nejde o to aby se politici ukazovali a hrali na to ze neco delaji aby mohli dalsi leta sedet na teplych zidlich a pobirat penize za nic. Tady jde o osud dvou malych Ceskych kluku a jejich matky, obcanu Ceske Republiky. Ja uz psal nekolikrat a vsude ze to chce razne opatreni; poslat domu Norskou velvyslankyni at to tam vyresi, dat Norsku ultimatum 30 dnu na vraceni deti ouradum CR, a jeste lepsi zaplatit nekoho at dopravi deti do CR. Ty deti si to zaslouzi vice nez nejake hloupe "cestovatelky" do Afganistanu. Kdyby to byli obcane Izraela tak ty by tam poslali komando a je vysvobodili. Kdyz se chce tak spusob se najde. To by chtelo aby prezident si dupnul a neco udelal. To nestaci jenom strasit v novinach ze mozna odvolat velvyslankyni, to chce razne kroky, rychle a bez varovani.  Toho kunkani, poklonkovani ze strany Cz ouradu uz bylo dost a matka take vyzkousela vsechno mozne a vysledek horsi nez zly. Cas utika rychle a kluci rostou, oni nejsou majetkem Norska a Barnevern, ale svobodni obcane CR a deti obcanky CR a proto maji politici a take pan prezident take odpovednost za jejich osud!

12 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články