Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Pro mě je obdivuhodné, jak Norové dokáží chránit soukromí chlapců – žádné fotky chlapců nebo pěstounů v bulváru, žádné zvonění na zvonek u jejich domu před televizními kamerami…

A jinak – my Češi jsme fakt přeborníci v házení kamenů. My víme přesně, co ti druzí dělají špatně, rádi kážeme o tom, co je správné, ale běda, když se někdo odváží hodit kámen na nás… třeba nás kritizovat za to, že pohlavkujeme svoje děti. To se hned šikujeme na obranu a bojujeme za naše svatá práva.

1 3
možnosti
VP

Je to obdivuhodné, ale myslím, že Severní Korea je na tom z tohoto úhlu pohledu ještě lépe.

5 0
možnosti
VV

...Politici, dělejte to, co je vaším úkolem, to, proč jste ve svých funkcích, a už nebuďte zbabělci!......problém není v politicích, ale ve voličích, jestliže Vládní strany ve složení ČSSD, KDU-ČSL  a ANO neakceptují většinovou vůli voličů a z voličů nemají respekt, pak pro mě osobně jsou nevolitelní... tak jak je možné že pořád apelujete na politiky a Vládu a přitom jim dáváte stále hlas????!!!! Podívám se na průzkum a ANO a ČSSD na prvních místech, podívám se na průzkum oblíbených politiků a první Babiš, pak Sobotka atd. Takže neapelujte na politiky, ti budou dělat a chovat se tak jak jim volič dovolí... a Vy co jste volili ČSSD, KDU-ČSL  a ANO si před zrcadlem pořádně nafackujte !

6 0
možnosti
EH

Chápu rozhořčení, ale nezapomínejme, že nemůžeme porovnávat zvyklosti ČR a cizího státu a odvolávat se na ně. Pokud v Norsku odebírají legálně děti jenom kvůli nepodloženému obvinění ze zneužívání, tak smůla.

Každý občan by se měl mít na pozoru, kam hodlá emigrovat. Vyspělá země nemusí mít liberálnější zákony a některé ženy dokonce pokoušejí štěstí u Arabů. 

Český stát může, ale nemusí pomoci. Někdy to vyjde (viz Anča a Tonča nebo jak se jmenují ty cestovatelky po Pákistánu) a někdy za se ne, viz Norsko.

2 11
možnosti
VP

Myslím, že většina lidí netušila, že je něco takového možné v civilizované zemi. Je to prostě šok. 

Mimochodem takový holocaust také někdy nějak musel začít a lidé dlouho vůbec nechápali, co se děje. 

Já prostě nechci žít ve světě, kde nějaký zakomplexovaný úředník rozhoduje o osudech rodin.

11 1
možnosti
JZ

J26a18n 22Z37i60e83g61l11e59r

12. 10. 2015 12:07

Alespoň dodatečně, zasloužená karma. :-)R^

2 0
možnosti
PR

P82a54v12e69l 25R66y88m11e87š

12. 10. 2015 11:41

Hlavní problém je asi v tom, že paní Michaláková porodila dva občany norského státu, a to jak podle norského, tak podle českého právního řádu. Podléhají proto justici norské, která se mi může zdát špatná, vůči matce naprosto nehumánní až zvrácená, ale je to součást norského státu, jehož pravidla si určují Norové demokraticky.

Takže až se nějaká mladá žena (nebo muž) bude rozhodovat vzít si cizince a žít s ním v jeho zemi, tak musí mít na paměti, že jiný kraj jiný mrav.

2 4
možnosti
Foto

Článek je čirý populismus, omluvitelný snad jen proto, že jste zasloužilá matka. Existují soudy. Vycházíme z toho, že jsou nezávislé. Paní Michaláková se může odvolat a doufejme, že to udělá a pak bude výsledek definitivní. Nebo chcete zpochybňovat i soud ve Strassburgu?

Nevím, proč Vás tak rozčiluje postup nějakých norských soudů, když naše vlastní soudy poškozují bez skrupulí naše vlastní občany (naši neodsunutí Němci vyvlastnění po únoru 1948, združstevnění sedláci po roce 1950 - to jsou desetitisíce lidí - jen namátkou).

2 6
možnosti
TV

a vy zase mlátíte černochy... to je argument :-/

1 0
možnosti
KF

K60a41r13e46l 63F64a91j45t

12. 10. 2015 9:34

karma ... a pozor na dovolávání se u politiků "národního sebevědomí", protože oni jsou jedni z těch co se z něj v poslední době (letech) pokouší dělat "nacionalismus", protože "vlastenectví" nějak v Evropě už není cool.

3 0
možnosti
Foto

O64t31a40k53a59r 26S55e34k25l

12. 10. 2015 6:50

V podstatě souhlas. Jediná maličkost mně trošku zaráží. Četl jsem rozhovor s p. Kapitánem ( doufám , že jsem jméno nezpotvořil). Jedná se o člověka z nějaké instituce, která má v popisu práce obdobné případy.

Tento pán je podrobně seznámen s celou kauzou včetně soudních spisů a vyjádřil se , že kluci by patrně byli rodině odebráni i v ČR.

Takže ?! Kdo ví ?!

4 1
možnosti
MS

Dobrý den, zajímavé, že Vás zaráží zrovna toto. Mě naopak v jiném rozhovoru naprosto překvapil jeho návrh směrem k paní Michalákové, aby uvažovala o únosu dětí. Pan Kapitán si patrně nevidí do úst (touto poznámkou vyvolal obavu z únosu u Norské strany a zrušení některých již domluvených a povolených schůzek s dětmi).

Je pro mně nepochopitelné, že paní Michalákovou považuje za nehodnou výchovy dětí a na druhé straně jí doporučuje vzít věci do vlastních rukou.

Vyjadřuje se takto, podle Vás, důvěryhodný úředník?

2 0
možnosti
JR

J29a19n 26R90á63ž

11. 10. 2015 19:12

V roce 1949 rozhodla krajská komise pro umisťování lidově demokratickému zřízení nebezpečných osob do tábora nucených prací, že do takového tábora umístí mého tátu na dva roky s tím, že podle jeho přístupu mu může být pobyt zkrácen nebo prodloužen. 

Oproti rozhodnutí toho norského krajského úřadu bylo rozhodnutí té brněnské komise lidštější. Nebylo to na doživotí, ale v principu stejně totalitářské!

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články