Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zvláštní, že i tady se objevují hlasy, že o tom nic neví.

Takže stačí hlavně - 

Česko, vraťme děti rodičům - https://www.facebook.com/CeskoVratmeDetiRodicum

Případ Evy Michalákové - http://www.kdejemojedite.cz/

CPS v Norsku - minulost a současnost - http://www.barnasrett.no/erland_loken/barnevernet_i_norge.htm

Sociologie - 21. část Dítě a Barnevernet - http://sociologie.netstranky.cz/21-cast-dite-a-barnevernet.html

Moderní Norsko a rodina - http://jdem.cz/bt3c73

11 smutných příběhů rodin, jimž Barnevernet odebral děti http://g.cz/systemova-chyba-jmenem-barnevernet

Norské úřady odebraly dítě rodičům kvůli ztracenému zubu - http://rt.com/news/196532-norway-remove-child-tooth/

Norsko vzalo indické děti od jejich rodičů - http://jdem.cz/bt3c84

0 0
možnosti

J42o84s31e49f 58S97u96k

16. 10. 2015 14:59

Bez ohledu na zpochybňování rodičovských práv Michalákových, jak to, že rozdělí sourozence??! A oddělí je i od jejich prarodičů?!

1 0
možnosti

Protože BV potřeboval, aby se odnaučili česky !  Sice to nikdo "nepotvrdí", a budou dále omílat, že chlapci byli spolu nezvladatelní, ale ten zrůdný Branevernet..... to je naprostý děs !  Stát ve státě !

0 0
možnosti

p.Šichtařová,ač si vážím Vašich ekonomických recenzí,nevím,kdy jste nabyla pocitu,že rozumíte všemu.Ano,My ani Vy neznáme všechny souvislosti a tak zbytek je pouze spekulace.Buďme prosím trochu objektivní a řekněme,že nejen s jednání "Norů"ale i s jednání p.Michalákové je cítit,že máslo na hlavě,snad nemají pouze ty děti.

0 1
možnosti
Foto

Děkuju, podle mého výstižné a naprosto logické. R^

Od podstatné části českých politiků ovšem těžko čekat, že by se postavili proti, vždyť vyznávají stejné levicové principy sociálního inženýrství a okrajování individuálních svobod prosazují i v Česku.

2 1
možnosti
Foto

Podstatná část našich politiků totiž řídí zemi i své strany s taktikou počkáme a uvidíme jak to dopadne. No a pak to občas dopadne takto a chudák občan.

1 0
možnosti

Nevím zda obvinění pi. Michalkové jsou pravdivá. Ale ona dáma šla za lepším životem do Norska tak si má spravedlnost sjednávat v Norsku.

2 1
možnosti

To máte pravdu, ale tady jde spíše o spravedlnost pro ty děti, ne ?  A ty se samy nerozhodly a dokonce ani do toho nemají co mluvit. :-/

1 0
možnosti

Nejen zbabělci, ale v nitru někteří tito politici přitakávají norskému systému. Pro občany občas něco trapného přihodí, ve skutečnosti však se zaprodávají za těch 30 stříbrných z norských fondů. Ty 4 roky jsou ztracené, ty další roky, které podle těchto ubohých politiků má ještě paní Michaláková bezmocně bojovat, ji od dětí již definitivně odříznou. Přesto je její boj nesmírně důležitý a doufám, že bude mít dost sil ho celý podstoupit, protože musí zvítězit. Již sice ne tak, že získá děti, ale tak, že odhalí slepému světu celou podstatu norského systému. Až budou její synové dospělí, určitě k ní najdou cestu.

2 0
možnosti

J61a45n 48J97e36n85i97c

14. 10. 2015 17:49

Bylo by aspoň částečně krásné, kdyby se dala odhalit podstata norského systému. Jenže to je velmi nepohodlné. Myslím si, že dnešní socialistická EU to neřekne otevřeně, ale pozice, kdy dítě patří státu a ne rodičům je pro ni velmi, velmi lákavá. Možnost stejné a kontrolované výchovy, možnost ovlivňování vědomí, to je rajská píseň, protože v konečném důsledku je z toho tvárné stádo, které zaručí voličské hlasy. Asi se vyskytnou jedinci, kteří to nedají a pak to končí podobně jako Brejvik... Ale to jsou povolené ztráty...

Někde jsem tu četl přepis rozhovoru s Marksovou z roku 2013 a tam se tín ani netají, že by měl mít stát větší práva na děti než rodiče...

3 0
možnosti

K75a41r67e68l 75S97a38r32d22a

14. 10. 2015 13:49

No, pěkný a srdceryvný článek. Jen nevím kde berete tu jistotu, že dětem nebylo ubližováno - přání otcem myšlenky? Každopádně je teď asi nejdůležitější postarat se o ty děti - ať už k pochybení došlo nebo ne. Na předvádění svalů si úředníci i politici mohou vybrat nějaké jiné téma. Takže myslíte, že je pro ty děti nejlepší je opět vytrhnout z jejich známého prostředí a odevzdat je ženě, která je sice jejich biologickou matkou, ale prakticky ji čyři roky neviděly? Rozvrátíme definitivně dvěma mladým bytostem život, aby "bylo po našem"?

1 3
možnosti

J86a36n 55J24e18n65i85c

14. 10. 2015 17:54

Myslím si, že je lepší je vrátit biologické matce.

Jedině, že byste 100% zaručil, že se děti nikdy nedozvědí, co se to teď kolem nich děje. Pak by se s ohledem na děti dalo váhat co udělat, s ohledem na matku jednoznačně vrátit.

Pokud paní Michaláková udělá vše, aby se jí děti vrátily, tak i kdyby je nezískala, tak se jim bud emoci v budoucnu podívat zpříma do očí. Až kluci zjistí co se dělo, tak ti co nemají čisté svědomí budou platit (pěstouni, BV). A platit se nemusí vždy jen penězi. Pokud jsou pěstouni profi a dělají to jen kvůli penězům, pak ta cena nebude vysoká. Pokud je v tom láska, tak bude hodně vysoká...

1 0
možnosti

Tahle kauza šla tak nějak mimo mě, takže o tom moc nevím ale ty děti mají norské občanství? Nebo jak je možné dát k adopci občana jiného státu?

0 0
možnosti

P64a25v84e49l 90R63y43m96e27š

14. 10. 2015 6:50

A jaké by asi měly mít občanství, když se narodily norskému otci a české matce v Norsku. Vy si snad myslíte, že když se oženíte v česku s Vietnamkou a máte s ní děti, tak jsou to občané Vietnamu?

0 1
možnosti

J49a28n 92J76e92n60i89c

13. 10. 2015 19:16

Paní Šichtářová, myslím si, že máte pravdu v tom, že v Norsku patří děti státu. Takže z tohoto pohledu má paní Michaláková smůlu.

Zdejší politická reprezentace ví o tom problému asi 2 roky a až se to zmedializovalo, tak se k tomu začala vyjadřovat. Nemyslím si, že by politici, především na té vrcholné úrovni byli takoví amatéři, že by neměli k situaci právní stanovisko expertů. Zároveň vědí i to, jak třeba Indie zakročila diplomaticky, když se jednalo o indické občany. To trvalo týdny a Norsko spěchalo s vydáním dítěte rodičům...

Problém bude jinde. Jde o zdržovací taktiku a z toho zcela logicky plynoucí závěr, že malé děti za další 3 roky už ani nebudou vědět, kdo je jejich maminka. ČR spolupracuje s Norskem na zavedení BV systému i do ČR. Paní Marksová využívá dotací na to, aby zestátnila i děti v ČR. Tak jak se lze chovat konzistentně a napadat na státní úrovni postoje BV, když sami žádáme Nory, aby nám takový systém pomohli zavést i u nás???

Politici moc dobře vědí, že za 3 roky už nebude cesta z5. Za 3 roky už také bude po dalších volbách a lidé zapomenou. Tak přece nemohou tratit body a říkat: Nás to nezajímá, protože si myslíme, že norský systém péče o děti je skvělý... Budou říkat, co lidé chtějí slyšet... Je to na nás na voličích jestli se zase necháme oblbnout...

5 1
možnosti

P37e80t80r 95J76a95r59o15š

14. 10. 2015 13:02

Jenze je zde jeden zasadni problem v tom, ze CR a Norsko maji spolu uzavrene smlouvy a o ochrane svych obcanu. Nejsem pravnik, ale mam jiste pochybnosti o dodrzovani techto smluv, pokud kazda ze stran ma na tyto prava jiny pohled.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,26
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články