Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AEA

Dekuji moc krat za vyborny clanek; velice dobre napsane, vyborne zhodnoceni situace z ekonomickeho a praktickeho hlediskaR^R^R^

1 0
možnosti
TS

Pokuď si EU a to je Německo, bude tisknout peníze, tak si bude jisté, že to zvládne ta peníze vyplacené uprchlíkům jsou jen papírek, který ale po spotřebě točí ekonomiku. Říká se tomu Perpetum Debille. To samé platy EU úředníkům a jejich režie.

0 0
možnosti
LB

L71i44b84o95r 45B88a93l27í57k

24. 9. 2015 21:51

Myslím, že se nezbláznili, politici jen rozpracovávají zadání, které dostali. Evropané jsou zatím příliš přemýšliví a nedají se jen tak snadno zotročit. Tak je trochu vyděsíme, srazíme na kolena, pak je slavně zachráníme a budou nám vděčně zobat z ruky. Nelíbila se jim připravovaná transatlantická smlouva, nechtěli arbitráže atd,   tak je zkrotíme.

 Válka v Sýrii je od roku tuším 2008, a najednou se rozhodli k emigraci do Evropy. Svržené autoritativní režimy v Iráku, Libii atd nebyly nic moc ale byly čitelné a v mnohém lepší než to, co je vystřídalo. Zdá se Vám, že fantazíruju?

Zdá se Vám to absurdní? Předsedou Rady pro lidská práva OSN se stal Saud.... S pozdravem L.B, A díky za Vaše knihy, čtivé a lidem otvírající oči.

1 0
možnosti

Zatim jsem nikde nečetl, jak si EU představuje vracení ekonomických imigrantů. Což by mělo byt cca 80%. Snad abychom ty lodě převaděčů nepotápěli. Budou se ještě možná hodit.

3 0
možnosti
MK

M38i45l69a14n 15K88e92s76l

22. 9. 2015 21:41

Za protektorátu jsme museli skákat jak nám Němci pískali.Kdo neskákal nebo skákal i trochu jinak byl potrestán.Po skončení války byli pro nás všichni Němci špatní a byli jsme rádi,že jsou odejití.Komunisté nás přesvědčovali,že není Němec jako Němec.Ti hodní prý jezdí v Trabantech a ti zlí v Mercedesech.Po zbourání berlínské zdi byli najednou všichni Němci hodní bez ohledu na to v čem se přepravují.Jak je to v současnosti?Zase pískají a zase vyjadřují nevoli,když někdo chce hopsat trochu jinak.Dokonce i na šlapky by dávat chtěli.Můj otec,který je dost znal,po tom komunistickém - není Němec jako Němec-prohlásil : všichni jsou stejní a nikdy se nezmění.Měl pravdu?Budeme muset s nimi výti,když budeme chtít s nimi býti?Je možné ještě výti individuelně?

1 0
možnosti
JS

J77a81n 80S43o33u46k27u35p

22. 9. 2015 11:47

S tím hodnocením Německa teda nevím, Německo bylo největším dlužníkem dvacátého století a většina jeho dluhů se jednoduše škrtla. Německo páchá ekonomickou sebevraždu od okamžiku, kdy vzniklo.

0 0
možnosti
RM

Souhlasím, také považuji Schengen za jedinou kloudnou věc, kterou nám přinesl vstup do EU. A že se Německo dočista zbláznilo, to musí vidět už i slepý. Díky a karma! :-) R^

2 0
možnosti
MJ

Díky za vyjádření i mých postojů, hlavně za jiskřičku naděje...:-)

0 0
možnosti
JD

J47i23r77i 13D16o20b41r74ý

21. 9. 2015 14:49

Obavam se, ze s temi stromky to neni konec pribehu. Protoze totiz je nutna kontrola efektivity cerpani dotaci, tak prijde kontrolni ourada. A bude kontrolovat urzitelnost investice, tedy zda dotovane stromky stale jeste plni svuj ucel. Takze mesto, jakozto cerpatel dotaci musi celkem pravidelne obchazet ty stromky pokud nejaky schazi, tak doplnit za jiny. A je jasny dusledek toho uschnuti a kdo to podruhe zaplati.

Znam podobny pripad, jen s tim rozdilem, ze cast zasazenych stromku byla rozkradena nebo zvandalizovana (opakovane). Takove dotace se vazne muzou vyplatit pouze "dojicum", protoze uzitek pro mesto je sporny, "uzitek" pro platce dane nesporny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články