Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Pád bank, paní Šichtařová se stal v dějinách mnohokrát, Většinou se jednalo o nějaký podvod. Někdy to byl podvod spojený s úmyslným krachem za účelem odebrání finančních prostředků---lidem a státu, tak aby se museli zadlužit a pak splácet. 

Stát zachraňuje banky a vysvětluje to tak, že bez bank by to nešlo. No nešlo, ale mohly by vzniknout nové banky a manageři těch zkrachovalých by mohli dostat zákaz činnosti. Ale tohle se neděje, takže v tom asi bude něco jiného. Nejspíš chtěného a naplánovaného.

Co se týká přidávání dalších bank od systému a dalších investorů je to jako pojišťovna pojišťovny. Znáte tu praxi, paní Šichtařová?

Celé se to dnes dá shrnout pod jeden název a to je systém vládnutí. Tam je zakopaný pes. A vládne se hybridně, tedy pomocí psychologie, dezinformace, "znedostatkování" financí-tedy malá koupěschopná poptávka, pak snížení cen a hlásání nesmyslů o deflaci, pak propouštění a opět strach a psychologie.

Již Mojžíš věděl, že JEHO jeho lidé neposlechnou, a tak si šel vytesat desatero, sešel z hory a lidem "nakukal", že to má od boha---od jiné a vyšší autority. A boha se tehdy lidé báli. A tak se vládlo pomocí strachu z boha. A tohle fungovalo velmi dlouho a v některých společnostech to funguje dodnes. Tam, kde se boha lidé již nebojí, musela vládnoucí třída nasadit jiné páky, a to ekonomicko-sociologicko-psychologické. A ty zatím fungují velmi dobře. Takže je vše zase trochu jinak než si myslíte.

0 0
možnosti
PN

P57e77t95r 68N64e31d90o84m58a

14. 8. 2015 14:59

Pamatujete si, jak jsme všechny holky musely mít na tělocvik modré kalhotky a kluci červené trenýrky? ...Měla nás jenom postavit do lajny a ukázat, jak jsme údajně všichni stejné stádo poslušných sou-druhů.   ...... 

A skolni uniformy na skolach v USA, UK, Japonsku jsou take projev totality? :)

0 0
možnosti
PP

Asi jste je nenosil. Červené trenýrky byly tak volné, že vám při ohnutí dozadu nezakryly pohlavní orgány. Něco jiného jsou normální školní uniformy.

0 0
možnosti
JH

J75a91n 97H14a31v12r78d93a

10. 8. 2015 22:55

Zaznamenal jsem již lepší úvahy M. Šichtařové zaměřené (i) na ekonomiku.

Ale její rozhovor na Radiožurnálu ve čtvrtek minulý týden byla radost poslouchat. Chytrá, vtipná, pohotová a svá (nikoliv navedená). R^

0 0
možnosti
JJ

banky si budou muset půjčit u soukromých investorů:

...to bude stejná blbost, jakou ohromoval Mach v roce 2011: "Od roku 2013 mají podle chystaného nařízení kupovat především dluhopisy Evropské unie a Záchranného fondu eurozóny! Kdo nebude kupovat dost těchto dluhopisů, čeká ho odebrání bankovní licence. Opět nejde o vtip, ale o Evropskou komisí schválený návrh nařízení."

jinak: veškeré náklady privátních dálnic se hradí dle najetých km - stejně tak by měli veškeré náklady privátních finančních dálnic hradit klienti, nikoliv státní rozpočty, a to podle "najetých kilometrů", tedy poplatkem z transakce

0 0
možnosti
JJ

banky si budou muset půjčit u soukromých investorů: 

...to bude stejná kravina, jakou ohromoval Mach v roce 2011: "Od roku 2013 mají podle chystaného nařízení kupovat především dluhopisy Evropské unie a Záchranného fondu eurozóny! Kdo nebude kupovat dost těchto dluhopisů, čeká ho odebrání bankovní licence. Opět nejde o vtip, ale o Evropskou komisí schválený návrh nařízení."

veškeré náklady privátních dálnic se hradí dle najetých km - stejně tak by měli veškeré náklady privátních finančních dálnic hradit klienti, nikoliv státní rozpočty, a to podle "najetých kilometrů", tedy poplatkem z transakce

0 0
možnosti
JR

J85a13n 90R26á61ž

8. 8. 2015 13:37

Markéto, čemu se divíte? Socialismus a zdravý rozum, to nikdy nešlo dohromady. Integrace do stejnosti, čili šedého podprůměru,  je neměnným cílem všech socialistů. Dnešní neomarxisty ovládající EU, nevyjímaje.

Mimochodem, jak dopadlo financování zadlužených řeckých a španělských, bank s pomocí soukromého kapitálu si všichni,  jako memento, musíme pamatovat.

 Jakmile byl ohrožen privátní kapitál německých voličů, zejména v penzijních fondech, okamžitě zasáhl stát a dokud měl  v rozpočtu peníze, banky i ztráty špatných investic fondů dotoval z veřejných peněz, no a když peníze v rozpočtu došly, vymyslel se "balíček záchrany"  v ECB. Takhle je to méně nápadné a hloupý Evropan to, že se z veřejných rozpočtů zachraňují soukromé společnosti,  sežere. Ale jak dlouho to může trvat?

 Jakmile  vlády jednou dovolily, aby  nezbankrotovaly špatně hospodařící banky, většinou navzájem se  lobbisticky ovládající se socialistickými vládami,   bude  ztráty bank  sanovat nejenom akcionář, ale hlavně  daňový poplatník,  dokud  to Bruselu euroovčané dovolí..

7 1
možnosti
DB

V žádném případě nejde o integraci do STEJNOSTI, jen do stejných limitů, a co si v rámci povolených limitů uděláte, je vaše věc. Uvědomte si, že i Německo je jen soubor několika států, které se spojily dohromady a nikdo netvrdí, že se jedná o integraci do stejnosti. Je rozdíl mezi stejností a podobností. 

Ekonomie je především o lidech a tedy především o psychologii a sociologii, ale na základě ekonomických údajů. A to je pro některé velmi matoucí.

Je to jako s produktivitou práce, měří se na člověka, ale je zapřičiněná výrobními prostředky, ---porazit strom holýma rukama je problém....vykácet celý les je pro jednoho člověka brnkačka, když má k dispozici kombajn..tedy ten správný výrobní prostředek.

Je zásadní rozdíl mezi formou projevu nějakého jevu...i ekonomického....a jeho skutečnou a prokazatelnou PODSTATOU. A podstatu mnoha jevů nám vládnoucí třída úmyslně neříká, aby mohla dál spokojeně vládnout, potřebuje poslušné a zmatené lidi, ekonomické otroky s číslem v občance.

0 0
možnosti
JC

Ze všech výše uvedených důvodů je lepší mít rum ve sklepě, než peníze v bance. Ostatně soudím, že kdo má peníze v bance, nic jiného než bankrot nezaslouží.

1 0
možnosti

Myslíte "Tuzemák" jo?

0 0
možnosti
JM

S těma trenýrkama je to fakt? Ať vzpomínám jak vzpomínám, tak se mi to nějak nevybavuje. Nebo jsme měli na tělák benevolentní učitele.

1 0
možnosti
GF

G65e82o43r85g80e 64F76o37x

7. 8. 2015 9:36

S těma trenýrkama je to fakt!

6 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,32
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články