Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Financnici to jsou takovi knezi kapitalismu.

0 0
možnosti
DB

Paní Šichtařová, myšlenka i článek nějak neodpovídají realitě. Ani ekonomické ani politické. Je naprosto nezbytné udržet Řecko v EU, je ale právě tak nutné, dát ekonomické reality Řecka do pořádku.

Pravděpodobně neposloucháte německou televizi, kde se problematikou Řecka z pochopitelných důvodů zabývají velmi precizně. V Řecku panuje již desítky let ekonomický chaos. Až Řekové zavedou katastr, vyberou pozemkové daně..od církve, která vlastní okolo 75% pozemků v Řecku a skoro nic neplatí, až se sníží počet zdravotních pojišťoven na nějaké normální číslo...a až Řekové dosáhnou úrovně produktivity práce alespoň jako v Čechách, budou moci trochu i žít.

Zatím lze říci, že si žili brutálně nad poměry, a budou se muset napasovat na realitu, tedy možnost konzumovat jen tolik, kolik dokáží vyrobit a prodat.

Ale to byste přeci jako ekonomka mohla vědět.

A jako ekonomka byste mohla znát výroky Schumpetera, ze kterých vyplývá nutnost spojení jednotlivých evropských států do jednoho ekonomického celku, jako USA, tedy Spojené Státy Evropské. Skutečnost, že Klaus a několik dalších politiků bylo a je proti takovému spojení Evropy, ještě neznamená, že je toto řešení špatné. Ba přímo naopak. Nutnost takového spojení vyplývá z poznání pravidel evoluce ekonomických lidských aktivit a evoluce lidských skupin vůbec. A to byste jako ekonomka měla vědět také.

Takže s vaší myšlenkou a článkem lze pouze nesouhlasit.

8 17
možnosti
KV

Kazdy zije tak jak mu okolnosti dovoli. Buh nutil prijimat Reky fo eurozony ? Buh nutil Rekum davat dalsi pujcky, kdyz bylo nade vsi pochybnosti jasne, ze je nikdy nesplati ? Jen se ukazuje jak bankeri jsou nezodpovedni a pritom nenesou dusledky svych cinu.

7 0
možnosti
VP

Komu vlastně všichni dluží? 

Je to nějakej chlápek s placatou čepicí nebo tak něco?

0 0
možnosti
MV

Ten chlápek je z budoucnosti - většina obyvatel totiž žije na úkor budoucnosti. Ten chlápek nám posílá peníze a různé zboží - nevýhoda je, že v budoucnu se mu to zboží i peníze s úroky budou muset poslat zpátky (do ještě větší budoucnosti).

1 0
možnosti
MK

M69i50c26h44a20l 73K88u87r90z

15. 7. 2015 18:01

Tak paní Šichtářovou jistě potěší, že považujete její názor za opačný k téhle demagogii.

0 0
možnosti
KF

K24a12r80e85l 91F58a64j60t

10. 7. 2015 17:00

Řekové si administrativně dluhy neškrknou ... nemají je totiž v domácí měně, kterou můžou znehodnit ... protože ... mají všelék na prosperitu - EURO. Takže můžou znárodnit majetek (vklady) či je je zmrazit a vyměnit za novou měnu, která se i při směnném kurzu 1 : 1 rychle propadne, ale zapřičiní turmolenci inflace, může si ulevit platbou svých vnitřních závazků inflační drachmou, ale dluh v eurech dluhem v eurech bez škrtu věřiteli zůstane ...

0 0
možnosti
DB

Ta básnička o domácí měně, kterou je možno znehodnotit, pochází z továrny na nesmyslné ekonomické pohádky. Ono by stačilo "napasovat" jejich výplaty na jejich produktivitu. To znamená snížit jim výplatu asi tak na 200 euro měsíčně. A je to stejné jako znehodnocení měny. Jenže tohle vám nikdo z těch super expertů na ekonomii neřekl. A tak to nemůžete vědět.

0 4
možnosti
KV

K40a70r47e38l 33V11o55v14e37s

10. 7. 2015 16:44

Videl jsem vas debatovat v Ceske televizi s Tvaruzkovou. Z obou stran to byla sila. :-))

2 0
možnosti
JR

J18a10n 91R20á20ž

10. 7. 2015 15:55

Domnívat se, že eurokrati všech postů neví, která bije? Právě, že ví a proto budou do Řecka (Španělska Portugalska) cpát, dokud jim to jejich voliči dovolí. Jinak by museli přiznat, že utopie socialistického internacionalismu definitivně narazila na dno. Neznám levičáka, který by uznal, že se mýlil. A tak to neudělají ani ti bruselští, i když to bude stát nás všechny (nemylte se, i nás!) mnoho miliard.

1 1
možnosti
JR

J19a12n 71R60á95ž

10. 7. 2015 15:56

Neví!, proč se to otisklo dvakrát.

0 0
možnosti
JR

J79a96n 35R89á48ž

10. 7. 2015 15:51

Domnívat se, že eurokrati všech postů neví, kde bije? Právě, že ví a proto budou do Řecka (Španělska Portugalska) cpát, dokud jim to jejich voliči dovolí. Jinak by museli přiznat, že utopie socialistického internacionalismu definitivně narazila na dno. Neznám levičáka, který by uznal, že se mýlil. A tak to neudělají ani ti bruselští, i když to bude stát nás všechny (nemylte se, i nás!) mnoho miliard.

8 0
možnosti
MB

Z ekonomického hlediska máte jistě pravdu.

Jen nevím, jestli Vy, resp. my víme, "která bije" pokud jde o priority EU.;-)

Obávám se, že od určité doby je EU v první řadě politickým a mocenským nástrojem (nebo projektem) ...a ekonomika (i když samozřejmě důležitá) stojí až v té druhé...

1 1
možnosti
JB

Přesně tak! Rozbor byl skvělý, ale POUZE ekonomický.. Asi jen málokdo ví, kdo všechno "tahá za provázky" v EU!

0 1
možnosti
NO

Pro dobro EU nesmi byt recko zachraneno! R^EU:-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články