Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Omlouvám se ale je to snůška iracionálních žvástů. Je opravdu škoda to komentovat.

0 2
možnosti

P17e42t81r 67T54a92f44t

16. 7. 2015 14:52

Mam ukrutny strach, ze pani Sichtarova micha hrusky s jabkama.

Na kolapsu Recka, tedy prechodu k drachme, by nevydelal nikdo a nejmensim zlem jsou tedy usporna opatreni Recka s placenim rozvolneneho dluhu (pripadne naslednym odpustenim jeho casti).

Vzdyt Irsko a dalsi zeme to zvladly, tak i Recko to muze zvladnout a Evropu tech par stovek miliard nijak neohrozi, jen je Recko nesmi dostat zadarmo. Co by Evropu/Euro ohrozilo, by byla Italie, Spanelsko apod., coz se nastesti nedeje, tak prosim nemalujte certa na zed.

Nebo kde se prosim zije lepe nez v Evrope, USA, Kanade, Australii ci Japonsku, ktere je mimochodem vice zadluzene vzhledem k HDP (218 vs 161%) nez Recko?

0 1
možnosti

EU nechce Recku dovolit, aby si administrativne skrtlo sve dluhy!! Tak tohle se Vam povedlo! A Cinu do toho netahejte - jste moc ukecana!

0 1
možnosti

No vidíte, zase bude tahle komedie pokračovat a EU bude Řecko dále vydírat, jen s mnohem hrubšími metodami. A Řekové se budou trápit do aleluja, lenoši líní...:-)

0 0
možnosti

Samozřejmně karma. A jen na okraj, pan Tsipras dnes prohlásil že podepsal dohodu s kterou nesouhlasí a nevěří v ní.... aby prý zabránil katastrofě... Představte si, že podepisujete jakoukoliv smlouvu a na konci je uvedeno něco jako : " Smluvní strany se smlouvou souhlasí, podepisují ji s tím, že jí porozuměli a nebyl na ně vyvíjen nátlak" nebo tak něco. A poté co to podepíšete prohlásíte veřejně a před svědky : "Podepsal jsem, ale se smlouvou nesouhlasím a nevěřím v její naplnění z mé strany, učinil jsem tak pod nátlakem". No nezlobte se na mně, ale tohle je právně čisté? Na takovou smlouvu mu má Evropa půjčit "překlenovací úvěr" , na splacení starého úvěru o němž již ví že ho řekové nesplácejí, nehodlají splácet a ani nemohou... to je naprostá komedie. EU se definitivně zbláznila.

0 1
možnosti

Kdybyste věděli, jak se paní Šichtařová dostala na pozice, které zastávala, už byste se nedivili jejím kecům. Kvůli znalosti ekonomie to opravdu nebylo.

2 1
možnosti

Chytrého nezajímá KDO to říká, ale CO říká.

1 0
možnosti
Foto

M75a44r28t95i27n 82Š69i24k

13. 7. 2015 20:58

To je fakt nekonečná sranda. Schválně nepíšu humor, protože mezi humorem a srandou je významný rozdíl. Tak vám vážená paní, to Řecko opět nezkrachovalo. Já vím. To musí bolet, vždyť to přece říkáte už tolik let a ono pořád nic. Možná by si nějaký rýpal mohl všimnout, že mediálně profláknuté analytičce, její analýzy nevychází. Ale co, to je vlastně jedno, protože podle vašeho názoru všechny ty mezinárodní instituce a teď vás budu citovat: "neví, která bije." To je tak nekonečně kouzelné... Možná by vám neškodila trocha skromnosti, občas si přiznat, že analýza nevyšla a hlavně si přiznat, že nestačí být jen POPekonomkou k tomu, abyste mohla mistrovat EK, EP, MMF a ECB. Píšete povýšeně cosi o "plkách pro veřejnost." Nechci se vás osobně dotknout, ale zkuste občas popřemýšlet, jestli takové plky sama netrousíte. Zatím vám to stačí aspoň k tomu, být občas v TV. Řecko prý nesmí být zachráněno. Proč? Protože jste to řekla a hotovo. To je takové to úsměvné dupnutí nožičkou. Naštěstí všichni rozhodující hráči šli cestou jednání, opatření, reforem, privatizace a dali Řecku šanci. Hodit je přes palubu, to by uměl každý. Život je naštěstí nekonečně zelenější, než šedivé ekonomické teorie z učebnic.

3 4
možnosti

Ono je to hezké, bránit Řecku v bankrotu, ale je to správné, když Řekové po tom bankrotu tolik touží?

0 0
možnosti

Když porovnáme  papírové ztráty na jednoho obyvatele v Číně a u nás za kuponové privatizace, tak jsou Číňané úplní žabaři.Tady je již utrum, ale v Číně mají šanci. A v tom je ten obrovský rozdíl.

2 1
možnosti

P57e34t91r 54H38á28j94e73k

11. 7. 2015 16:52

"Evropa se může svést spolu s čínskou katarzí". Spíše by mělo ... svézt s čínskou ... ???

0 0
možnosti

P82e71t27r 46H76á21j34e85k

11. 7. 2015 18:21

Dovolím si tvrdit, že se to dá pochopit i s danou syntaktickou chybkou.

0 0
možnosti

J54a73n 33R15á49ž

11. 7. 2015 11:59

No vidíte. Neuplynulo ani mnoho času od napsání članku a EU, v souvidlosti s Řeckem, dodala jasný důkaz vítězství politické ideologie nad ekonomickou realitou.

Komunisté svoji ideologii "dohnat a předehnat" realizovanou v RVHP předali po "sametu" jako svoje dědictví eurosocialistům. Ti toto dědictví v eurozóně zdokonalili na ideologii "zachránit při sebezničení". Komu ji ke zdokonalení předají po novém "sametu" jako svoje dědictví bruselští eurokraté?

7 2
možnosti

Když se formovaly USA, také vyhrávala politika nad ekonomií, a nenapadlo vás, že jsme na tom v tomto ohledu s procesem vzniku unie podobně jako kdysi byly USA? A co vám na tom přesně vadí? A myslíte si, že USA byly formovány podle komunistických představ? Jak se snažíte implicitně naznačovat.

1 2
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,32
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články