Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen bych se autorky zeptala, do které země chce nekompromisně navracet, když neví, ze které země imigrant přišel? To je totiž jádro pudla. I když bude Evropa selektovat a selektovat velice přísně, nemá kam ty lidi vracet, protože pokud nemají doklady a nevíme, odkud přesně připluli (a oni nám to neřeknou právě proto, abychom je nemohli poslat domů), tak je není kam vracet. Proč má asi Austrálie uzavřenou smlouvu s...hmmm....Kambodžou? Teď nevím, ale s někým, kdo si za tučné peníze od nich ty imigranty dobrovolně bere, kam je oni vyhostí? A už se humanitně nedívají na to, jak je s nimi v té zemi zacházeno. Ale to Evropa neumí a asi ani neudělá.

0 0
možnosti

M47i66l91a34n 60K37o19s

11. 7. 2015 15:30

Stačí nedat jim napapat. Proto sem přišli a bez toho zase rychle zmizí. :-)[>-]

1 0
možnosti
Foto

Markéta Šichtařová je nebezpečná kombinace ženy. Krásná a chytrá. Děkuji za článek. Divím se, že to takto nechápou všichni. Vždyť je to tak jasné! R^

3 0
možnosti
Foto

Markéta Šichtařová je nebezpečná kombinace ženy. Krásná a navíc chytrá. Myslí jí to jako chlapovi.R^

0 0
možnosti

Já dnes říkám chudáci Němci a Britové. Právě oni budou emigrovat k nám. Nic jiného jim nezbyde.

1 0
možnosti

Hm, má to ale bohužel jednu logickou vadu, selektovat migranty na politické a ekonomické, to by nám moc nepomohlo, to by znamenalo že budeme přijímat všechny imigranty ze zemí kde se mohamedáni mezi sebou vraždí a vozit tohle násilí zakořeněné v genech do našich domovů, to bychom mohli mít doma brzo celou Arábii. Krom toho je potřeba si hlavně uvědomit že nesnášenlivé náboženství které má politické ambice dělat zákony a ústavu podle nějakých pravěkých náboženských knih už není náboženství ale ideologie docela nápadně připomínající nacismus (hlavně ty pocity nadřazenosti a jakési předurčenosti vnucovat svůj středověk všem, vládnout jednou celému světu jsou tady evidentní). 

Tedy politický azyl by měl dostat jen ten,  co sdílí naše hodnoty, je ochoten se integrovat na normálního občana a nesní o tom že nám tady jednou zavede právo šária. Pro uprchlíky kteří představují pro nás budoucí riziko právní instrument máme, jmenuje se to vízum pro strpení a dotyčný může u nás pobývat jen do doby,  kdy je v jeho zemi válka a pokud se dopustí nějakého trestného činu tak se holt ze země vyhodí válka neválka.

2 0
možnosti

M11i49l76a75n 56K82o58s

11. 7. 2015 16:17

Myslím, že diskuse už jsou k ničemu. Průzkumy jasně říkají, že 85-90% obyvatel je proti imigrantům.Takže jen hloupí a vlastizrádci se snaží o opak. Z vedlejších států vidíme následky. Jsou tam už cca 50-60 let a ani třetí generace nejsou schopné ba ani nechtějí se asimilovat. Segregace od ostatní společnosti způsobuje jenom agresi domácího obyvatelstva proti této skupině, závislé na transferu....To chceme? :-)[>-]

Za všechny ty roky , kdy jsou vEvropě, zesílil tlak na to aby ženy a dívky nosily šátky azahalovaly se. Optické oddělení od většinové společnosti máza následek vzrůst agrese domácího obyvatelstva proti tétoskupině, která je závislá na veřejné podpoře

0 0
možnosti

S naprostou většinou souhlasím.

Bohužel když se v diskusích u článků obsahujících téma emigrace vyjádřím v podobném směru, tedy že uprchlíci jsou problém který nikdo z nás nechce, ale nejsme schopní je všechny zastavit, ale taky to nejsou zrůdy co nás jdou jen vysát a postřílet, moc pochopení nepoberu.

Spíš by bylo lepší místo diskusí o plotech a o potápění lodí skutečně vrhnout energii na přípravu, jak negativní dopady imigrace zmírnit.

0 0
možnosti

...jen s tím sítem to zatím moc nefunguje. Dva příklady to krásně ilustrují:

- Mám kamarádku z Alžíru. Studovali jsme spolu ve Francii, potom si tu hledala práci. Kdybych ji měl zaškatulkovat, bude to spíš ekonomická imigrantka. Je křesťanka, ale problémy s náboženstvím v Alžíru neměla. Prostě tam jen nechtěla žít. Po dokončení mgr. studia chvíli pracovala, ale jen po brigádách. Normální práci nenašla. Sice ji chtěla firma, kde dělala praxi, jenže aby ji mohli vzít, museli by předložit důkaz že nenašli vhodného Francouze (to by šlo, hledali dost dlouho) a zároveň jí museli nabídnout alespoň 2000€ nástupní plat. A za to jim to už nestálo, dali by 1600.

Kdyby otěhotněla s Francouzem, mohla by tu nemakat a pobírat dávky do aleluja. Ale že nechtěla zneužívat systém a ničit si život, hledala práci dokud jí nevypršelo vízum a pak odjela do Kanady. Tam už pár let pracuje a je spokojená.

- Druhý příklad je Češka, o níž mi nedávno řekla konzulka ve Štrasburku. Holka sem přijela, má roční dítě, bydlí s ním někde pod mostem, pobírá dávky a domů nechce, tam by byla chudší. A já si říkám: Proč jí sakra ty peníze dají? Jestli dítě neuživí sama s otcem, ať se pakuje, nebo o dítě přijde jak v Norsku. Ani euro bych jí nedal.

Co tím chci říct: Jestli ve Francii mají problémy s přistěhovalci, je to tím, že mají špatně nastavený sociální systém. Přijet a pracovat za nízkou mzdu (jako to u nás často dělají Moldavci a Ukrajinci) tady nejde. Ale nechat se zbouchnout a parazitovat, to je OK.

Na druhou stranu zas takový průšvih to tady není. Pálení aut se ve Štrasburku už dávno nekoná, přistěhovalců vídám denně spoustu a makají.

2 0
možnosti

Skvělý karma R^ Ale s předposledním odstavcem nelze souhlasit. O úprchlíky ze Sýrie je už postaráno v okolních zemích, Syřani nejsou Černoši ! Sakra ty uprchlíci co nás mají zaplavit jsou Afričané, Asiaté(Bangladéš a okolí) nebo Muslimské státy. Úprchlíci ze  Sýrie neutíkají před demokracií, ale před vraždícím diktátorem Assadem jenž dělá čistky napříč celou zemí, v tomto důsledku se proti nemu postavil domácí odboj a radikální ISIL který nespolupracuje s odbojem, ale má díky své Vendotovské válce, kdy mstí popravené děti, jenž Assad nechal popravovat čím dál více zájemců. Kdyby jsme nevpadli do Afghu a Iráku, tak to tam nyní vypadá stejně jako v Sýrii. Takže se někdy zeptejte, jak by to vypadalo, kdyby jsme to neudělali.

1 0
možnosti

Sýrie je přece také muslimský stát. 

Vpád Západu do Iráku tuto zemi neochránil, alerozvrátil a je spolupříčinou úspěchu IS.

0 0
možnosti

V ČR je více než 400000 imigrantů, většinou ekonomických. "Zatímco v roce 2008 pracovalo 70 % přistěhovalců z třetích zemí, o rok později již jen 54 %. I přes tento poměrně vysoký podíl nezaměstnaných mezi imigranty je jich na úřadech práce zaregistrováno jen minimum a sociální dávky mezi nimi pobírá jen něco přes tisíc osob."  Z tohoto se nezdá, že by imigraci bůhvíjak motivovaly sociální dávky. Možná by bylo lepší psát o něčem auttorce známějším.

1 0
možnosti

Chápu to tedy správně, že v aplikaci "síta" na uprchlíky tak, jak ho popsala autorka, není žadný problém?

0 0
možnosti

Moc dlouhé, zbytečně mnoho slov!

2 0
možnosti

M32a58r58e18k 73Š44i97m17o65n

27. 6. 2015 18:40

Ano, je jednodušší následovat hesla, která se vejdou do pěti slov. Idélní způsob, jak ovládat negramotné masy Lubomírů.

1 4
možnosti

P82a73v38e87l 57H71o64r25a88k

27. 6. 2015 16:06

No, as na to ze jako clen EU se clenske zeme musi chovat podle toho jak se to kolektivne rozhodne. Pokud jako zeme, Cesko chce brat milliardy v dotacich, bude muset chovat podle EU pravidel. Nemuzes mit jedno bez druheho. Patrit pod EU ekonomicky, brat dotace, a mit marketingove a obchodni vyhody a beztarifove styky je moc hezke, ale zase jako zeme bude muset se podilet na tom co zase tak pohodlne neni. Nemuses chtit aby treba Francie, Nemecko nebo UK absorbovali vsechny nevyhody (jako immigranty, pomoc slabsim zemim, atd.)

Takze - nejake vyhody + nevihody a opacne. Samoosobne to asi nepujde. 

EU jako takova tyo bude muset resit kolektivne, to ze se to Cesku nelibi neni vubec dulezite, protoze CR si bude muset absorbovat svoji cast techto problemu a resit to podle urcitych standartu jako kazda jina clenska zeme. To ze tobe se to nelibi neni vubec dulezity, a neni duvod proc my v UK bychom  meli doplacet. Typicke ceske mysleni : Clenstvi v NATO, clenstvi vEU, ale jen dostat vyhody co to prinasi.

 Jen ignorant si bude myslet ze to je zadarmo bez toho aby tam byla cena jak socialni tak financni.

1 0
možnosti

Kazda zeme EU haji jen a pouze sve zajmy v ramci svych moznosti. Naivni pateticke povidacky o rodine kde musime poslouchat si nechte na nejakou politickou agitku v domove duchodcu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články