Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Celkem dobrý, ale být Vámi, oprostil bych se té formulace "nejsem rasista, nejsem xenofob". To je taková berlička k ničemu. Já například rasista jsem. Dost možná i xenofob, neznámého se (někdy) tak trochu bojím. Ale nemakačenka všech ras a vyznání mám prokouknutá, tak jakápak xenofobie?  Nic novýho pod Sluncem.

Vidím totiž rozdíly. Přinejmenším v barvě pleti. Kdo je černej je černoch a nazdar (což neznamená, že s ním nemůžu zajít "na jedno"). Jakejpak "afroameričan", "Róm" (to přišli z Říma, nebo co?) a tak. Mě zajímá, jakej je to "občan".

Jo, a taky nesnáším pojem "nepřizpůsobiví". Vždyť ti oni někteří (a je jich hodně, takže další noví můžou způsobit doslova kolaps sociálního systému) se přizpůsobili - ke svému, nikoliv našemu - dobru tak, že se nám ani nesnilo!

5 0
možnosti
PM

Jen takovej příklad, jak to škatulkování je o ničem: narodím se bílejm rodičům v Jihoafrický republice, předpoklad je, že budu taky nejspíš bílej (genetika je sviňa a pamatuje si! ;-D ) a dostanu v USA zelenou kartu. Budu taky Afroameričan?;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články