Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Karma, mezi navrhy na reseni situace typu "potopit, odstrcit na more, vracet a neptat se" vas rozumny postoj vycniva. Nikdo z unie ani naznakem nepristoupi na hysterickou en bloc retoriku "cernousci, pologramoti, invaze" atd., takze je zbytecne ji recyklovat.

1 1
možnosti
RM

Dobrý den, Markéto... Osobně jsem odpůrce této nelegální imigrace a v řadě věcí s Vámi souhlasím... Měl bych jednu otázku a tři takové komentáře...

Začnu otázkou... Jaké jste osobně navštívila rozvojové země?

První komentář je k Vámi navržené selekci na ty opravdu trpící a ty ekonomické... Zmiňujete, že je obtížné je rozlišit. Ano, je. Všichni mají naučenou pohádku, že jim zabili celou rodinu a nemohou se vrátit, protože je zabijí. Z toho nesleví, protože by to pro ně znamenalo jízdenku zpátky. Ale ohledně zmíněné dočasné podpory, pokud je sem vpustíme a následně omezíme podpory, začnou si opatřovat to živobytí po svém, resp. kriminalitou. Tím neříkám, že bychom všechny měli neomezeně podporovat finančně. Ale toto je druhá strana mince, pokud se podpora ukončí a oni tu obživou nenajdou, jako že nenajdou... Kolik evropanů nemá práci a myslím, že nikdo není zvědavý na pologramotného afričana bez znalosti jazyka, s nulovou kvalifikací a absolutně jinými pracovními návyky (práce po africku vypadá tak, že se stojí, sedí, leží a čeká se, co se stane... aaa ono se nic nestalo, tak jdeme domů, když se něco rozbije, je to rozbité).

Ohledně sociálního systému. Evropský sociální systém musí být reformován v každém případě i bez imigrantů. Řada ekonomicky aktivních si nemůže dovolit děti, jelikož polovina mzdy jde na odvody. Zatímco pro menšiny je mít děti zdrojem příjmu. Myslím, že ekonomicky aktivní rodiče budou mít ekonomicky aktivní potomky, zatímco neaktivní budou mít neaktivní potomky... Tím nadále zvyšujeme porodnost ekonomicky neaktivních a snižujeme porodnost ekonomicky aktivních, což je neudržitelné. Proto se domnívám, že sociální systém by měl fungovat principem slevy na dani pro pracující... Pracuješ, máš děti, platíš nižší daně... A ne nepracuješ, máš děti, tak tady máš ještě více peněz... To je cesta do záhuby i bez imigrantů. Navíc vzhledem k nižším odvodům mohou vznikat nová pracovní místa, potírat se práce na černo apod... Zkrátka musí se vyplatit pracovat.

52 0
možnosti
RM

Ohledně představy imigrantů o sociálních dávkách. Oni neví, co to je. Myslíte, že studují nějaké zákoníky apod? Oni mají kolektivně vsugerováno, že v té Evropě vše jen tak dostanou. Oni nepočítají s tím, že by vyplňovali nějaké formuláře na úřadech apod. Jsou z jiného světa. Prostě mají v hlavě jen tu myšlenku, že přijedou a budou vše mít. Představy o západním světě mají z televize, kde vidí pořady typu Beverly Hills 902 10. Vidí manažera v drahém obleku, s drahým autem, velkou vilou, co sedí v krásné kanceláři, s někým si povídá, s někým telefonuje. Řeknou si, to bych také dokázal, sedět v kanceláři, povídat si s někým a telefonovat taky umím. Ten rozdíl v životní úrovni tak vidí jen v tom, kde ten člověk žije. Oni v podstatě v té Africe jen jsou, nějak tam existují. Podle toho to taky tak vypadá. Mají tedy pocit, že stačí tedy v té Evropě jen být a budou se mít skvěle. Takové mají myšlení. Nepočítají s tím, že budou pravidelně chodit na pracák, jako se naučili romové pro které je to práce. Navíc požadují okamžitý efekt. Nemají myšlení, že zaseju, starám se o pole, jsem trpělivý a pak bude úroda. Oni chtějí vše hned. Přijeli do Itálie, vše hned nemají, tak do Francie, tam to bude ok, ve Francii to není ok, tak do Anglie. Není to o tom, že by na sobě dlouhodobě pracovali. Oni tedy zasejí tím, že přijedou, udělali ten krok, teď za to očekávají ten okamžitý efekt, tudíž být manažerem s autem a vilou, co sedí, mluví a telefonuje. Když se jich ptají, kým by chtěli být, řeknou, že např. hvězdou realu madrid. Protože jiné pozice a nic jiného z televize neznají.

A jak tyto země pozvednout? Zastavit populační růst. I já, když bych měl 9 dětí a manželku doma, budu chudý. Tudíž s méně dětmi bude více peněz, větší konzum a s ním i tvorba ekonomických činností, růst zaměstnanosti. Nehledě na to, že budou mít více času pracovat na sobě, vzdělávat se, více pracovat. Nemám nic, udělám si devět dětí a brečím, že trpím a že jsem chudý. Ale proč bychom je v tom měli podporovat?

25 0
možnosti
JP

Pokud bude funhovat Shengenská hranice, jako fungovala hranice NDR, včetně moře, žádní utečenci sem nepřřjdou.

Zásadní je, dodržovat princip Shengenu, tedy střezit vnější hranice. Ilegál na pkavidle budiž bidlem odstrčen na moře, jinak to nejde.

4 0
možnosti
JR

J55a31r12a 18R55a58n94k

18. 6. 2015 2:53

Proc se zde stale vsichni dohaduji prijmout nebo neprijmout, jake jsou ceske imigracni zakony? Proc se nepokusit neco zmenit a poucit se u zemi, kde maji zkusenost s azylovou politikou?

0 0
možnosti
JP

Jak rozlišíte ty ekonomické od těch druhých?

Jsem Ahmed a chci si u váš otevřít obchod s crznou.

Jsem Ahmed, bohužel, czrna tu nefrčí jak Prazdroj, ale už jsem tu, chtěl jsem makat, ale nešlo to.

Žádné "ruku na srdce" paní Markéto, ruku na spoušť.

3 1
možnosti
DS

Skvěle shrnuto i zformulováno, děkujiR^

0 0
možnosti
JK

Počátky - Informace z roku 2010 - 

Evropská Unie právě zahájila postupnou imigraci 56 milionů severoafrických muslimů, v onom slavném „společném řízení migračních toků a tlaků“ nastoleném Lisabonskou smlouvou. Projekt se jmenuje „Euro-Mediterranean Partnership“ (též „barcelonský proces“ a „Unie pro Středomoří“) a v byrokratických útrobách EU se s vyloučením veřejnosti připravuje už patnáct let. V hlavních evropských médiích se poprvé objevil 11. října 2008 ve zprávě britského deníku The Daily Express.

Číslici 56 milionů Express vyštrachal ve zprávě statistického úřadu EU zvaného Eurostat, která ji uvedla jako odhad počtu imigrantů potřebných na vyrovnání demografického úbytku v celé Evropě mezi roky 2010 a 2050. Aby bylo z čeho živit rostoucí počty evropských důchodců. 

Takovýto odhad však vychází z předpokladu, že všichni imigranti budou pracovat a platit daně. Ten je už dnes mírně řečeno teoretický, protože v některých evropských zemích imigrace přestala být čistým ekonomickým přínosem a stala se zátěží.

A pak najednou uprostřed roku 2009 zjistili Dánové, že projekt běží na plnou páru, se spoluprací dánské vlády, tajně, bez informování veřejnosti, s absolutním mlčením médií. Že na to z celé Evropy přišli zrovna (a jen) Dánové, bylo díky několika jejich aktivním občanským organizacím, jednou z nichž je SIOE (Stop Islamisation Of Europe). Ta koncem května uspořádala o Euro-středomořském projektu v budově parlamentu konferenci, která s použitím oficiálních internetových dokumentů EU předložila důkazy, že „Euro-Med“ pokročil k vytváření nové „Velké-EU“ v hranicích podobných Římskému impériu. Vedle sedmadvaceti zemí Evropských zahrnuje i šestnáct severoafrických a blízkovýchodních. Má dva společné prezidenty, jednoho „severního“ druhého „jižního“. V době květnové konference SIOE jimi byli Sarkozi a Mubarak. 

Jak zabít civilizaci - http://jdem.cz/bsfbx6

5 0
možnosti
JK

Já s Vámi velmi souhlasím s jednou výjimkou. Píšete - že rozvojové země potřebují pracovní příležitosti, s tím se dá taky souhlasit, ale oni především potřebují drasticky omezit porodnost! Špatné geopolitické prostředí nemůže uživit takový neustále se zvyšující nárůst počtu. Nesmyslná porodnost je naprosto zničující, pokud necháme stranou jejich politické a náboženské střety.

11 0
možnosti
TH

Omezení porodnosti jim asi nazařídíme a přijde mi to kapku mengelovské. Měli bychom je prostě nechat žít po jejich, za jejich a na jejich území. Pokud nebudou svoje problémy řešit sami, budou je mít pořád. My jim můžeme nabídnout pomoc zvenku (v žádném případě tzv. export demokracie). A pokud nebudou mít zájem, je to jen a jen jejich problém.

0 0
možnosti
AK

S imigranty má velké zkušenosti Francie - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových i menších měst.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet).

Ale protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky.

Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než rodilí Francouzi.

A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak

5 1
možnosti
JL

Evropa žila 25 let ve slonovinové věži a najednou se objevuje jedna černá labuť za druhou. Ne náhodou: kdyby Američani nerozbili Irák, zřejmě by se věci vyvíjely jinak a pomaleji. Takže teď už většinou neřešíme, kolik budeme mít na kontě a o kolik přibereme kg, které pak budeme muset shazovat pracně, ale že na Ukrajině je válka, že Putin straší atomovkami, ale taky že Arabové resp. Afričané se stěhují směr sever - i přes nás - řádově ve stovkách tisíců. Má to jednu výhodu: český lid se probere z mdloby, přestane řešit, jak se dobře napapat, a začne přemýšlet o tom, zda není ohrožen, začnou fungovat instinkty, alespoň u těch, co ještě nejsou úplně mimo zfetovaní reklamami. Maďaři ukazují, proč byli kdysi významný národ: nečekají a jednají, začnou stavět dráty na hranici. Mají v tom historickou praxi: bránili Evropu stovky let před osmánskými-tureckými dobyvateli. Budoucnost může být úplně jiná, než jsme si zatím mysleli.

8 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 42,87
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články