Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O35t66a 12B93l82a60ž50e53k

19. 6. 2015 21:05

Je určitě nejlepší pomoci na místě problémů. Lze navézt tuny a tuny potravin. Lze vyvrtat studny a zavlažit Saharu. Aby však obé dobře dopadlo - tedy aby se pomoc dostala opravdu potřebným a aby zelená část Sahary opět nezpustla - je nutné na místě zpacifikovat i různé gangy a bojůvky a tvrdě dohlížet na správu země. Není to však vývoz demokracie ? Ne - měla by to být obnovená koloniální správa.

3 0
možnosti
Foto

K24a33r35e20l 14R77a96d79a

19. 6. 2015 19:45

Dost podceňujete situaci. To nejsou normální uprchlíci ať už političtí či ekomomičtí. Je to předvoj muslimské invazní armády. Už dnes není policie schopná zvládat zločiné řádění těch čerstvých ,,imigrantů". Nechovají se jako uprchlíci žádající o pomoc. Co se bude dít, až se jich nahrne násobně víc? Až jim někdo dodá zbraně ?  Kam budeme utíkat, nebo věříte, že nás armáda dokáže ubránit ?  EU strká hlavu do písku a doufá, že ,,se to nějak vyřeší samo". Bohužel to je nejhloupější přístup k řešení problému.

28 1
možnosti
KS

Ještě k tomu vývozu demokracie do Somálska. Stálo by za rozbor, jak je možné, že v Somálsku demokracie nefunguje, ale Somálci jsou schopni žít v demokratickém systému někde jinde?

5 0
možnosti
JFB

To není zas tak pravda, část Somálska je relativně demokratická, paradoxně, tuto část nikdo neuznává.

3 1
možnosti
KS

Lidské vlny se Evropou prohnaly už mockrát a nikdy je nic a nikdo nezastavil. Nezastaví se ani tentokrát. Situace má jediné řešení, a to přizpůsobení se a nastavení nových pravidel fungování společnosti i s nově příchozími. Bylo to tak po staletí, bude to tak i nyní.

1 5
možnosti
JFB

Ehm, jaké nezastavitelné vlny proběhly během posledních 1400 let?

3 0
možnosti
SL

Paní Markéto, máte samozřejmě pravdu. To, co je jasné nám občanům, je jasné i vládním představitelům, u nás i v Bruselu. Rozdíl je v tom, že naše vláda [>-] neví, a ta bruselská EU dělá, že nic nevidí. Možná čeká, až si to jednotlivé státy vyřeší samy, aby se náhodou neušpinilo hvězdné logo EUEU.

Je mi sympatický maďarský model: postaví plot. Nikoli aby neproklouzla ani myš, ale aby si mohli sami vybírat, koho pustí, a koho pošlou zpátky k vodě.

Mimochodem, vaše články o ekonomice mají mnohem větší šmrnc, tam jste kovaná. Tady je vidět, že jste se příliš snažila. Díky za váš text, rád vás čtu, a na vaši fotku se příjemně kouká.

11 0
možnosti
Foto

Asi první názor týkající se uprchlíků, se kterým souzním. Ukazovat prstem na jiné, to je pro lidstvo typické. Nicméně není žádné "oni" a "my" a právě selektivní vnímání Země, která je ve skutečnosti jedním celkem, způsobuje situace jako jsou tyto. Nepomoci "jim" je totéž jako nepomoci "nám", protože všichni jedno jsme. A tedy jen nyní sklízíme, co jsme sami zaseli.

1 13
možnosti
AK

Jen faktická připomínka - ani nám ani EU nebyla celá zeměkoule svěřena do péče.

7 0
možnosti
PB

P94e16t31r 70B25u59r27d58a

18. 6. 2015 13:12

Mnoho pravdy, ale politici by museli začít něco dělat a ještě k tomu u toho myslet. Proto se přeci zvolit nenechali.

Navrhuji podmínit "nárok" migrantů na základní životní potřeby vzděláváním. Naučit se jazyk hostitelské země; lidé ve věku blízkém školnímu kompletní ZŠ-SŠ (podle intelektu a schopností, klidně i více). Vzdělaní budou více platní hostitelské zemi a po návratu by mohli být základem pro budování ekonomiky jejich země.

Kdo se nebude chtít vzdělávat, případně živit se legálním způsobem sám, nechť "nehumánně" dostane od EU samostatný nafukovací člun a veslo (cca 1000 CZK v hobby-marketu, na lepším nepřijel), na rameno vytetovat "Persona Non Grata" a ukázat směr odkud přijel.

2 0
možnosti
Foto

P81e89t76r 75M77a89s39á14k

18. 6. 2015 9:42

Dozajista zajímavý článek, se kterým nemám problém souhlasit. Trochu jiný pohled na dění, které momentálně hýbe Evropou i sociálními sítěmi. Autorka se jen malinko vyhnula skutečnosti, jak nazvat a ozřejmit prapříčinu všeho toho dění a marazmu, který do Evropy přichází. Nebyli jsme to my, jak se uvádí v příspěvku, kdo převrátil naruby dění v afrických státech, ale byli to Spojené státy Americké, se svojím pojetím nastolování demokracie ve světě. Ale zatímco oni stále na všem jen vydělávají, my nyní sklízíme ty kyselé a otrávené plody jejich konání!!!!...To jediné mi v článku chybělo 8-o

3 4
možnosti
AK

Pokud jste pro imigranty, riskujete nařčení že ohrožujete budoucnost našich dětí. Pokud jste proti nim, riskujete nařčení, že je vám lhostejné lidské utrpení.

Nejhorší na tom je, že se diskuze vždycky zabývá pouze následky a ne příčinami obrovské tragédie ke které dochází.

Vůbec se nemluví o tom jak byla po léta provozována takzvaná pomoc rozvojovým zemím. I ty nejchudší země už několikanásobně splatily dluhy u finančních institucí a přesto to nestačilo ani na zaplacení úroků.

Takováto pomoc rozvrátila tradiční kmenové struktury a vytvořila proudy bezprizorných osob, které se přes periferie metropolí chudých zemí začaly přelévat přes hranice zemí a kontinentů.

Pak byly vojenskými údery destabilizovány země, přes které dříve uprchlíci nemohli do Evropy proudit.

A teď žasneme nad masivním stěhováním národů, které jsme i my pomohli uvést do pohybu.

Finanční instituce, které díky rozvojové pomoci závratně bohatly ani armády, které si udělaly z mnoha zemí vojenskou střelnici, nevidí důvod se k uprchlíkům hlásit.

Boj o imigranty - ať už dopadne jakkoliv - uvedená mnohem závažnější selhání euroamerické politiky nevyřeší.

1 1
možnosti
MS

Souhlasím, i když mě trochu rozesmála představa, jak si u nás otevírá restauraci politický uprchlík, který s holým zadkem uprchl ze své rodné země. Domnívám se, že ekonomičtí i političtí imigranti pro nás představují naprosto stejný problém. :-)

18 0
možnosti
TH

Jak by se u nás mohlo rodit víc dětí, když podmínky pro zakládání rodin jsou čím dál horší?

10 1
možnosti
SZ

a jaké jsou v africe ?? nebo asii ?

váš argument je naprosto mylný !!

1 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,26
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články