Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pochopil jsem, že určitou zárukou budoucnosti lidské společnosti jsou rozličné druhy plateb, které nelze najednou znehodnotit. Dnes současná situace s přemírou natisknutých bankovek vytvoří situaci, jaká byla u nás     v 50. letech-začít úplně znova! Přežili jsme, ale byli jsme na jiné úrovni.

0 0
možnosti

Jsem asi Harpagon,mám raději hotovost a to,že si mohu bez kontroly KS koupit,co se mi zachce.Chápu,že je pohodlnější platit kartou,ale ten pocit neustálé sledovanosti bych přirovnala  k praktikám tolikrát omílané státní bezpečnosti.Je to věc každého z nás,nakonec jsme všichni stádo.

1 0
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím.... , tak pak ať žije svoboda, když i ze mě možná bude zboží, o které se někdo bude rvát.. stydím se za logiku těchto lidí a administrativních nařízení.... takhle z nás bude vždycky jen banda poslušných přitroublých oveček nebo ti odvážnější budou za svou odvahu oběšeni.... návrat do horšího středověku, chce se mi říct.... ;-D

2 0
možnosti

Dneska se to moc nepovedlo..Rv

0 2
možnosti

Dal bych karmu, dal... nebýt toho nesmyslu s bitcoiny. BTC je dnes jedna z mála potenciálních měn, která lidem umožní platit z ručky do ručky, bez účasti bank, operátorů, politiků a všudypřítomného velkého bratra.

0 1
možnosti

No navíc BTC je dnes už v podstatě mrtvá měna ;-D. Náklady na jejich vytěžení rostou, kurz padá :-)

1 0
možnosti

Zase jste pobavila:-) Diky. Srovnavat zanik meny a videokazet, to chce fakt fistrona.Nebo ocekavat ze mena zanikne spontane, nebo ze € vznikne spontane. ;-D

Mohla byste si ze skoly vybavit funkce penez? Kde tam je neco zachovani volebnich preferenci? Hotovost již davno ztratila svuj ucel a jejim zanikem by automaticky zaniklo mnohonegativnich spolecenskych jevu. Uplatky, danove podvody, poulicni prodej drog, vypalne, kapesni kradeze..., snizily by se naklady naklady zejmena statu, mate pod kontrolou, za co utraceji vase deti... Podle me by hotovost mela byt zrusena co nejdrive.

0 9
možnosti

To je slušná naivita. Kolik vám je? Patnáct?

V první řadě se zvýší transakční náklady. Každá transakce bude zpoplatněna. V globále půjde o obrovská čísla, která bude mít pod kontrolou pár lidí.

Za druhé, náklady státu se nesníží. Ani nemohou. Stát utratí vždy přesně tolik peněz, kolik má k dispozici, většinou však ještě více. Jediné, co se z hlediska státu zlepší, bude kontrola cashflow svých občanů a následný výběr daní. Což, vzhledem k faktu, že stát neumí hospodařit, je dost tristní stav.

Posílí to pozice oligarchů, posílí to pozice nadnárodních společností, zhorší to pozici občanů. Možná ubyde drobné zločinnosti, přibude však větších zločinů na pozicích bílých límečků.

Pokud pro vás hotovost ztratila svůj účel, nikdo vám nebrání platit dva rohlíky kartou. Já však raději platím hotově a tento způsob bych si rád ponechal.

13 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Nic se nemá přehánět. Aby to, co by mělo lidem sloužit, se pro ně nestalo metlou  - a manipulací. Rv Díky. Karma.

2 0
možnosti
Foto

Díky!

Precizně formulované a argumentované (zatímco já to tak nějak jen zhruba tušil).

R^

7 0
možnosti

P84e57t43r 92B22r47o25ž

29. 5. 2015 21:33

Naštěstí snad nezruší zlaté a stříbrné mince...

1 1
možnosti

J32a92n 27K48l70a10p10á82k

30. 5. 2015 3:24

Ne, jen Vám je ukradnou. Za vzor může sloužit např. USA, kde došlo v roce 1934 ke  znárodnění a zákazu soukromého držení zlata, následovala okamžitá devalvace dolaru.

6 0
možnosti

Tentokrát rozhodně souhlasím.  Hlavně co se týče malých částek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,32
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články