Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Teď jsem kouknul na Novinky a tam byl zajímavý nadpis:

http://www.novinky.cz/finance/367021-pujcovanim-penez-se-v-cesku-zivi-57-tisic-lidi-kontroly-jsou-na-ne-kratke.html

Pokud to odpovídá realitě, tak 57 tisíc lidí se živí obrazně stříháním oveček - z úroků zaplacených dlužníky.

2 0
možnosti
JD

K tomu nadpisu- ja se pouze účastním.

0 0
možnosti
Foto

Vcelku s Vámi souhlasím. R^

Jen bych dodal, že centrální bankéři se inflace nebojí. Oni si ji dokonce cílují. Bez inflace by se jim ta dluhová pyramida zhroutila (a ona se možná zhroutí i tak).

5 0
možnosti
DB

INFLACE je ekonomická přirozenost. Jen je dobré ji držet poměrně nízko.

0 0
možnosti
JR

Podle mě inflaci brání bezprecedentní přebytek nabídky a levná nadvýroba všeho po celém světě...v podstatě celá svět je ekonomicky kapitalistický kromě KLDR a Kuby...to nikdy v historii nebylo...takže tištění peněz nepřinese inflaci...kam ty peníze investovat????

1 0
možnosti
JR

Investují se pak do spekulací a ne do výroby..

5 0
možnosti
Foto

M82a10r82t96i33n 98Š84i39k

17. 4. 2015 16:15

Nejhorší je vždycky smrt z vyděšení. Kdybych se měl řídit vašimi aktuálními, nebo minulými katastrofickými vizemi, nevycházel bych z domu a držel kliku zevnitř vší silou.  Je samozřejmě velmi lákavé, nahazovat varování, jak se ekonomiky hroutí a jaké rány morové nás čekají. Až přijde skutečný problém, budete pak běhat jako šílená a vykřikovat do světa: "Já jsem to ale přece říkala už dávno!". Zkuste si přiznat, že v ten okamžik to vůbec nikoho zajímat nebude. Stejně jako nikoho rozhodujícího zajímat nebude, vaše varování předem. Možná se patřičně vyděsí několik čtenářů zde, nebo čtenářů vašich knížek. A to bude všechno. Reálný dopad bude nulový. Nemyslím si, že by pod vaším vlivem, kdokoliv změnil své osobní ekonomické chování, nebo politické preference. A je to tak vlastně jedině dobře. Najdu vám totiž řadu jiných ekonomů, kteří budou radostně hýkat ze současného stavu. To opravdu nenacházíte ani pověstné "ň" pozitivního? V tom případě musíte mít dosti smutný život. Ještě že ekonomiku dělají a komentují i úplně jinak založení jedinci, než vy a další katastrofisté. Přesto vám přeju hodně dalších úspěchů a k smrti vyděšených čtenářů.R^

5 15
možnosti
PN

Vy jste nak negativni... ;)

0 0
možnosti
LV

Obvykle samolibé tlachání paní Šichtařové moc nečtu, ale tenhle text jsem přečetl jedním dechem a souhlasím s každým slůvkem.

1 0
možnosti
JM

Obávám se, že to, co je před námi je daleko horší než cokoli, co tady bylo. Asi jako když v Hirošimě viděli padat z letadla jednu jedinou bombu a říkali si: "Jenom jedna, to snad přežiju...."

Důvodem je, že jsme se stali totálně závislí. Neumíme si vyrobit jídlo, nemáme (v bytech) podmínky na výrobu tepla, nemáme zdroje vody a noste to do 12tého poschodí, když nejede výtah, protože není dodávka elektřiny. Taky nejsme zařízení na svícení po setmění.... Jsme daleko od všeho smysluplného. A co je úplně nejhorší: jak přežijeme jediný den bez sociálních sítí, když už neumíme komunikovat přímo jeden s druhým mimo virtuální svět.

12 0
možnosti
DU

Tohle všechno možná nemáte ve městech. My na venkově ano. A také máme spoustu zbraní, protože až začne ve městech hlad, vrhnou se všichni na nás, protože my budeme mít jídlo, teplo i vodu.

3 0
možnosti
JC

Tuhle se jeden mladý analytik, co analyzoval spotřebu pro mezinárodní firmu, divil, proč lidé nakupují v akci a nejvíce cukr a rum? No co myslíte? Já soudím, že lidé jsou rozumnější, než nějaký analytik. A kromě toho, jestlipak víte, čeho máme ve sklepě nejvíce? Napovím, vůbec se to nekazí ...

Jinak gratuluji. Ti literáti museli být tedy opravdu naštvaní. Ale nezoufejte, až jednou ten tanec začne, tak všichni ti, co jim je komerce fuj, žijí teď a single, tak ti nejdříve vymřou. Krizi, co přijde, přežijí jen soudržné rodiny.

3 0
možnosti

Ve sklepě máte zlaté cihly?

0 0
možnosti
Foto

Co bude nevíte, zato přesně znáte důvody toho, co bylo. Systém prostě latentně krachuje, to je normál, nuda Rv

0 4
možnosti
Foto

Původním vzděláním jsem jen slaboproudý elektrotechnik. Ale elektronika – všeobecně – vyžaduje logické uvažování a systematiku. A pokud stejný princip aplikuji na ekonomiku (i s vědomím psychologie davů), nedá se odvodit nic jiného. Fyzikální zákony se dají úspěšně aplikovat i na lidské jednání.

Za článek (a za Lumpy a beránky) R^

15 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články