Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF(

A pojďme do důsledků, církev římskokatolická je čistě mužským kultem, pár řeholnic na tom jistě nic nemění, není zde třeba prosadit genderová procenta? A proč je František a ještě nikdy nebyla Františka, tedy byla, kdysi dávno, i porodila, ale to nebyly časy církvi zrovna příznivé. A ty statisíce odhalených a upálených čarodějnic po celé Evropě, to by se mělo také genderově zhodnotit, čarodějníci se jaksi nekonali!!

Máme zde i Islám, ženy jsou zde v tomto prostředí jaksi nevýznamné, ovšem třeba představa dam z Femen v Saudské Arábii, jak školí místní šejky, to by byl skutečně bonbónek, že to ještě nikoho z nich nenapadlo!? Asi proto, že ukamenování není skutečně vůbec příjemné, až tak daleko jejich bojovnost zmíněných zřejmě nesahá.

A nyní už máme naše ženy tuplem rovnoprávné, půjdou k odvodům a budou bojovat za vlast, Anička Šabatová mlčí, jako pitomost to jaksi nevnímá, je marxisticky nadšená! Teď jsem jen zvědav, jak vybruslí z nošení muslimských šátků v armádě, když máme ty zastaralé stejnokrojové předpisy. Zde jsem chtěl pouze naznačit, co všechno je třeba ještě feministicky řešit, že nelze zůstat jen u nějakých procent zastoupení žen ve vedení firem apod., že úkoly jsou daleko náročnější!!

3 0
možnosti
JD

J10a79n 45D51r96v77o19t30a

21. 4. 2015 13:02

Máte pravdu. Ať si ženy užívají emancipace. Ono se jim to stejně s tou postupující afrikanizací a islamizací Evropy dřív nebo později stejně zatrhne.

0 0
možnosti
VV

To by se mnělo tesat do kamene-svatá pravda a já, už jsem se bál, že jsou kolem mně samí blázni, kteří sem tahají z USA jeden bláznivý experiment za druhým a že jim všichni věří R^

3 0
možnosti
JM

Vivat Markéta!

Chytrá, krásná, podnikavá a moudrá. Souhlasím s každým vaším slovem. A neomarksistku Marksovou a vše co reprezentuje, rovnoprávně defenestrovat i s celou pomatenou katedrou gender studies!

4 0
možnosti
LZ

Souhlasím, paní Šichtářová,... je to tak, jak píšete. Každý by se měl věnovat tomu, na co se fyzicky i mentálně hodí. Nemyslím si, že každá žena by měla mít povinně děti, pokud se nějaká chce více věnovat své práci a být třeba single, nikdo nemá právo jí za to odsuzovat. Stejně tak, ženy které se chtějí věnovat především svým dětem si zaslouží velkou úctu. Přesně tak, jako vy, nesnáším, když je někdo nucen do nějaké pozice, jenom proto, aby byly splněny nějaké nesmyslné kvóty - to, jakým způsobem to popisujete přesně vystihuje podstatu věci.

Já bych na toto téma ještě zdůraznila, že povinné nábory žen do armády a posílání žen do válek, je naprostý nesmysl. Ženy se do bojů vůbec fyzicky a mnohdy ani psychicky vůbec nehodí a je známé, že čistě mužské vojen. kolektivy fungují mnohem efektivněji než smíšené, protože mezi muži existuje zvláštní souhra a pospolitost, která je ženami jen narušována. To, že např. v Izraeli musí ženy povinně do armády je velmi smutné a Izraelek je mi líto - ostatně fakt, že Izrael je ze všech stran obklopen nepřáteli rozhodně není nic pozitivního. Ženy se v armádě mohou dobře uplatnit na pozicích ošetřovatelek, lékařek, v oblasti logistiky apod., ale rozhodně ne jako bojovnice. Jít proti přirozenosti poškozuje celou společnost. Současné feministky se už dávno odklonily od svého původního poslání - prosazovat práva žen bez toho, aniž by z nich dělaly chlapy - a svými "aktivitami" ženám i celé společnosti spíše škodí.

Někteří lidé tvrdí, že ženy by měly být povinně verbovány do armády, podle mého názoru tito jedinci ženy silně nenávidí - v případě mužů jde o pomstu za to, že ženy se už mohou svobodně rozhodovat o svém životě a nejsou podřízeny mužům, v případě žen jde o běžný projev nenávisti vůči ostatním ženám vycházející ze závisti a dalších důvodů, které jsou velmi dobře známy z "ba.bsk.ých" kolektivů.

Ženám by prospělo zlepšení bojové gramotnosti formou výcviku Krav magy apod., rozhodně nikomu neprospěje nahnání žen do armády a válek.

1 0
možnosti
MP

Vidite to moc cerne. Byt v armada jeste nutne neznamena byt primo zapojen do boju. V kazde armade je spousta pozic v zasobovani, zdravotnictvi a nakonec i jen obycejna urednicka prace.

Jinak co si pamatuju, tak Izraelci se prave taky snazi vetsinou zenam v boji vyhnout (alespon co se tyce pechoty). Hlavnim problemem nebyva ani tak narusovani kolektivu jako predevsim to, ze v pripade ohrozeni pak muzi mivaji podvedome potrebu zeny ochranovat a delaji kvuli tomu blbosti.

0 0
možnosti
TR

Ne vždy s Vámi souhlasím, tentokrát ale bezvýhradně!

2 0
možnosti
JL

S genderovo diskriminací jsem se setkal dvakrát. Jednou v plném vlaku, kdy jsme s kamarády narazili na poměrně prázdné kupé - bohužel určené pro ženy. Takže jsme měli smůlu. Napadlo mě, že v rámci spravedlnosti by v takovémto vlaku mělo být jízdné pro ženy o něco vyšší než pro muže.Každý cestující by prostě u pokladny nahlásil pohlaví a podle tohy by se to spočítalo.

No a podruhé na třídních schůzkách, když jsme se od učitelky dozvěděli, že do obvodního kola matematické olympiády nevybrala ty nejlepší, ale dva kluky a dvě holky. Pak se ta genderová politika obrací i proti ženám. Jak se asi cítí matka, které řeknou: Váš syn bohužel nepostoupil. Bodů sice měl dost, ale není holka....?

7 0
možnosti
VT

... je to o tom, že pokud od přírody jsou u rodu homo sapiens dány dvě pohlaví a jsou jim přiděleny role, měly by obě ve svých rolích setrvávat ...., o tom by snad neměla být ani diskuze ....[>-]

1 0
možnosti
PB

Píšete krásně.

Přesvědčivě, srozumitelně a moudře.

R^

8 0
možnosti
BH

B58o28h66u93š 45H97a45v32e35l

13. 4. 2015 20:29

Máte můj obdiv.

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články