Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Paní autorko - jako obvykle jste vtipně zatajila několilk důležitých informací a ze zbytku upletla váš obvyklý pamflet.

Nevím, proč jste neuvedla celý nadpis zmíněného nařízení a sice:

Nařízení Komise (EU) č. 432/2012 ze dne 16. května 2012, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin jiných než tvrzení o snížení rizika onemocnění a o vývoji a zdraví dětí ( 1 )

 

Neuvedla zcela jistě úmyslně, protože jinak by muselo být každému jasné, že v případě lichořeřisnice se jedná vlastně o potravinu, zrovna tak jako o nějaký šípkový čaj prodávaný v téže lékárně. Ne všechno, co se prodává v lékarně, musí být také léčivo. Ale to byste měla vlastně vědět........!

2 2
možnosti
JK

To, že se byrokrati v Bruselu rozhodli, že co není vyrobené v laboratoři, není léčivé, nějak popírá absurditu toho celého nařízení?

1 1
možnosti
Foto

ten blog není o reflexních vestách, ten je o tom, že to zase musí být povinné.

Já osobně nemám nic proti pasům v autech, přilbách na kole, nebo lyžích, proti reflexním prvkům na chodcích. Jenom mně vadí, že to je nařízené. Copak nejsme schopni sami vyhodnotit míru (ne)bezpečnosti sami a podle toho se zařídit???

Osobně si myslím, že vhodná osvěta a jisté stimuly (jsem blbej tak si sám zaplatím léčení) by jistě přinesly potřebný efekt.

6 2
možnosti
KV

Existuji svobodomyslni, kteri nic nevyhodnocuji, ale naklady na jejich svobodu nesou ostatni. ( treba pojistenci )

2 0
možnosti
JH

Nejvíc mne zaráží, že jako souhlasíci jedinec jsem zde naprosto sám. Komunistů a regulátorů je zde nepřeberně. Takže do toho komunismu opět spadněme. A dobře nám tak.

9 0
možnosti
OK

No, a potom někdo, kdo zřejmě autem nikdy nejel, natožpak jako řidič, tady melete něco  komunistických manýrech.

1 0
možnosti
JH

Napsal bych to takhle, Bando vy..baná. Dobré bydlo vám přerostlo naprosto přes hlavu. A jste ochotní za mrzký peníz opustit myšlenku svobody. Komunisté stále žijí a dokonce sílí. Že řidič přehlédne ve tmě chodce, je jen jeho chyba. Musí si být vědom těchto rizik a sledovat to co se před jeho autem děje. Ale kriminalizace chodců, to je zvrhlost patřící do severní Korey. Teď mne mlaťte.

3 1
možnosti
OK

Ten, kdo někdy jel ve tmě, nota bene při oblačné obloze, mezi dvěma vesnicemi a potkal tam černě oblečeného chodce, nebo ještě hůř, černě oblečeného cyklistu bez jediného reflexního kousku na jeho neosvětleném kole, ví, že jediný reflexní pásek cca 4 x 1 ccm je darem z nebes. Samozřejmě, pokud dojde ke střetu s chodcem, bude téměř vždycky na vině řidič, i kdyby reálně byl nevinen. Vaše "moudra" o chybách řidiče a co musí vidět a sledovat řidič svědčí o tom, že jste se nikdy do mnou popisované situace nedostal, a tuším ,že nejste řidič. A jen tak mimochodem, kdo kriminalizuje chodce ?

4 0
možnosti
TR

No nevím. Nejprve bulvárně křičící název článku vůbec nesouvisející s jeho tématem (už vám tam chybí jen ten vykřičník) a jako vrchol poslední odstavec, kde je vytrženo několik slov z článku legislativy EU. Nejprve byste si měla ověřit co vlastně chtěl výrobce zveřejnit a čím mu to bylo zakázáno, podle mne to nesouvisí s vámi uváděným článkem.

A osobní názor na problematiku - jakkoliv nemám jako každý rád zákazy a příkazy, v tomto případě to vítám. I kdyby to mělo zachránit pouze jeden život nebo zdraví. A taky jako řidič budu raději, když budou chodci více vidět a bude tím sníženo riziko, že někoho neúmyslně srazím a pak si to budu vyčítat do konce života.

1 3
možnosti
AV

Tohle prostě miluji – tu překrásnou logiku v ženské úvaze. Začít úvahu nad bezpečností chodců v dopravě a skončit u zákazu šíření informací v EU, to by žádný chlap nedal dohromady. A to vše ještě proložit otázkami nad výchovou dětí, rodičovskou zodpovědností a vysvětlením ekonomického pojmu, vážně, klobouk dolů.

4 2
možnosti
Foto

P92e29t62r 60M62a35z68á68k

4. 4. 2015 1:46

Přečtěte si tu její třetí knížku. Věcně poměrně kvalitní, ale to že autorce z těch dětí už hrabe a stává se z ní prototyp příšerné okolím nesnášené "maminy" z toho přímo září (těch pasáží co jsem tam s klidem přeskočil... v podstatě každá, kde se objeví slovo "miminko", to byly v podstatě jen s tématem knihy naprosto nesouvisející žvásty)

0 0
možnosti

Paní Šichtářová, asi jste dobrá máma a to co jste psala o výchově svých dětí, se mi líbilo. Ale pak střih zpátky na silnici -  a tam s Vámi nesouhlasím. Chodec oblečený do tmava není za šera a za tmy vidět. O tom, že je třeba se oblékat, označovat a pod. výraznými barvami se už napsalo a namluvilo! Moudra se mluví a "karavana tmavých stínů" kráčí dál. Někteří lidé se dobrovolně nikdy nezviditelní. Nechci jako řidička, která srazila "neviditelného" chodce, být doživotně traumatizována těžkým svědomím, nechci být vláčena po soudech, platit odškodnění a nevím co ještě. A poslední větička k Vašemu psaní: začalo to reflexními prvky pro chodce, přes celkem slušnou stať o výchově dětí znovu k dopravě a končíme lichořeřišnicí a farmaceutickou lobby...?

6 1
možnosti
OK

Paní Markéto, tím, že Vy byste Vaše děti bez vesty nepustila potvrzujete, že jsou praktické, účelné a potřebné. Bohužel, zdaleka ne všichni mají stejný názor a  chovají se jako Vy.  Nemyslím, že reflexní prvky se musí rovnat vestě. Pokud se budeme bavit o chodcích za snížené viditelnosti mimo obec stačí jeden pásek .... Mluvím z vlastní zkušenosti. Bude-li takové opatření přijato, z mého pohledu ho vnímám jako ochranu řidičů.

13 0
možnosti
TK

Paní Šichtářová, když jste kdysi začala psát o ekonomice, vaše články jsem si rád přečetl, často i souhlasil a klikl karmu. Bohužel, začíná se u vás poslední dobou projevovat tzv. okamurovský syndrom (on se asi jmenuje jinak, ale já mu tak říkám).

Jde o to, že kladný ohlas na vaše blogy ve vás zjevně vyvolal mylný dojem, že rozumíte úplně všemu a vy pak cítíte potřebu se úplně ke všemu vyjadřovat. Tedy i k tomu, o čem s prominutím víte prd. A netýká se to jen tohoto blogu. Ono se samozřejmě najde vždy dost jedinců, co mají rádi radikální řešení a budou vám tleskat. Ale věřte mi, že neděláte dobře a trocha sebereflexe by vám neuškodila.

Co se týče nařízení nosit reflexní prvky, tak jako řidič ho rozhodně vítám. To vaše přirovnání s dětmi dost kulhá. Chodci už měli cca 100 let na to, aby pochopili, že chodit za snížené viditelnosti v tmavém oblečení po vozovce je hazard. Poučili se? Ne. A proč? Protože ti co tu zkušenost získali už zpravidla neměli možnost se podle ní chovat. Jsou na hřbitově, nebo invalidní.

Diskutovat lze pouze o sankcích. Předpokládám, že poprvé by mělo stačit vysvětlení a napomenutí a až při recidivě lze řešit případné finanční sankce.

23 6
možnosti
OK

Naprostý souhlas !!!   Jsem rád, že existují i normální běloši, jejichž příspěvky lze číst s       potěšením. Na rozdíl od křečovitě opozičních výkřiků proti čemukoliv, jsou věcné a logicky zargumentované. Díky.

3 0
možnosti
JH

Markétko, hovoříte mi z duše. Ty kur.ské socialistické ismy nás vedou pouze do záhuby. Jeden se nebude musit absolutně o nic starat. Dyť je tady náš ochránce, socialistický stát. Kluku, holko, klidně se na všechna dopučení svých rodičů vyse.te. Oni jsou blbci a my jsme ti moudří. Za svého života jsem prošel mnohými nebezpečími. Nebojoval jsem ve válce, ale vybíral její pozůstatky  v pooderských lesích. Každému z nás, tenkrát ještě dětem, hrozilo obrovské nebezpečí. Paradoxně, nikdo nepřišel k úhoně a to jsme ty granáty rozebírali abychom se dostali ke střelnému prachu. Dnes by z toho byl celonárodní případ a tisíce lidí by byly evakuovány. Současné  děti chováme ve skleníku, já svá vnoučata ve skleníku nechovám a upozorňuji je na nebezpečí. Mamča není ráda.

4 5
možnosti
OK

Pardon, ale hloupé. Pochválit se za to, jaký jste byl "hrdina" když jste rozebíral granáty je projevem - no nevím přesně čeho, ale určitě ničeho lichotivého. A mamče se nedivím.

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,15
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články