Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekl bych, že ani dosud nikdo nikomu nebránil, aby použil reflexní prvky, pokud se provozem cítil ohrožen. Naopak spoléhání řidičů na povinné používání reflexních prvků bude značně nebezpečné. Přinejmenším proto, že chodci (i kdyby byli vždy a za všech okolností stoprocentně ukáznění) nemusí představovat jedinou "neviditelnou" a nečekanou překážkou na noční vozovce. Troufám si tvrdit, že pozitivní přínos opatření bude krátkodobý a že za čas bude nutné přitvrdit nějakou další sofistikovanou vychytávkou. A pak zas.

5 2
možnosti
JK

Pekný a poučný článok - ako zvyčajne.

Tie nezmysly sa objavujú aj na sypaných bylinkových čajoch. Môžem si síce v obchode kúpiť mätový či iný bylinkový čaj, ale o účinkoch tam je napísané doslova toto:

"Vzhľadom k novej platnej legislatíve nemôžeme na obale výrobku uvádzať jeho pozitívne účinky. Viac informácií o bylinkách sa dočítate na internete a v dostupných herbároch."

Tá EÚ mi čím ďalej tým viac lezie na nervy. Je len otázkou času, kedy negatívne účinky vstupu do EÚ prevýšia tie pozitívne...

3 0
možnosti

Jako řidič, občas potkávající chodce (nebo dokonce cyklisty) v tmavém oblečení bez reflexních prvků mám na tohle jednoznačný názor (i když souhlasím, každý by měl být sám tak uvědomělý a nosit to označení ve svém vlastním zájmu - ale známe lidi, že ano :D).

Jinak ale - jsem matkou dvou dětí (vlastně dnes už dospělých) a mohu zodpovědně prohlásit, že jsem OBĚ hlídala jako oko v hlavě, protože jsou to moje děti a jsou to nevzácnější co mám. A absolutně jsem neměla pocit, že by se pro to nebo přes to vrhaly do nebezpečných situací, pokud jsem je na chvíli spustila z očí. Možná i proto, že často ani netušily jak pečlivě je hlídám - to jim přece člověk nemusí neustále opakovat, stačí jen být ve střehu a dávat pozor a hlavně myslet dopředu a raději předcházet nebezpečným situacím než hasit co už hoří. 

Je mi líto, ale s tímhle článkem ani s těmi příklady v něm uvedenými prostě nemohu souhlasit.

10 0
možnosti
OK

Tleská ! Po přečtení některých blábolů, zejména pana Krákory, je Váš příspěvek balzámem pro duši ...

3 0
možnosti
LN

...a ták...vestičky se vám nelíbí....8-o...

1 0
možnosti
PF

Spis se ji nelibi, ze se lide povazuji za tak retardovane, ze na podobnou vec potrebuji zakon a represe.

6 1
možnosti
JK

J69a48n 72K97a83d82l45e39c

4. 4. 2015 21:51

By mě zajímalo, jak paní autorka hlasovala v roce 2003 o vstupu naší zamě do EU...

0 0
možnosti
Foto

K58a24r96e75l 63R93a66d70a

4. 4. 2015 20:50

Čím víc zákonů, tím méně spravedlnosti. Těch zákonů už máme tolik, že se v nich nikdo nevyzná a tudíž všichni určitě nějaký porušujeme. Jen hlupáci tleskají. Mnozí řidiči si myslí, že je to pro ně dobré, ale až někoho v noci přejedou, půjdou si to odsedět natvrdo. Protože ten chodec měl reflexní prvky. Jenže mohou nastat takové podmínky, kdy to nepomůže. A policie i soudy už se nebudou zdržovat rozumným zhodnocením situace, ale ulehčí si práci a striktně pojedou podle směrnice. Máš reflexní prvky, za vše může řidič, nemáš, můžeš si za to sám.

A jak správně předpokládá autorka, úrazů bude víc, protože přece.......

Je to stejné, jako s přechody pro chodce, pokud si chodec myslí, že tam má přednost, tak klidně skočí před rozjeté auto. Stalo se mi mockrát, že se dámy bavily nedaleko přechodu a nijak  to nevypadalo, že debata skončí. Ale když bylo auto tři metry od  nich, najednou pocítila jadna znich, nutnost  rychle přeběhnout. O puberťácích, kteří podobným způsobem testují svojí odvahu a nervy řidíčů netřeba mluvit. Ti se před místním gymnáziem schovávají za zastávkou autobusu, aby mohli v poslední chvíli vyběhnout před auto. A kamarádi si tyhle hrdinské kousky natáčí na mobily. A podle zákona jim ani nesmíte dát pár pohlavků.

Ano čím víc zákonů, tím menší úcta k nim. Nakonec je nikdo nebude brát vážně. Zůstane jen právo silnějšího.

13 0
možnosti
JJ

Zaplevelení našeho právního řádu dosáhlo skutečně katastrofálních rozměrů.

0 0
možnosti
JK

R^ Nejen ekonomické hlášky ale i rodinné, ženské jsou perfektní, vtipné. Bohužel blogeři se často zastavují u detailů, rádoby vtipných chytáků a hlášek. Zato reakci na vážný problém - omezení informací kolem přírodních léčiv tu nevidím žádnou. Proto uvádím odkaz, protože to ukazuje na levárny těch co by měli hájit naše zájmy : http://rozvoral.blog.idnes.cz/c/455981/dalsi-nesmyslne-narizeni-evropske-komise-aneb-farmaceuticka-lobby.html

3 0
možnosti
MC

KarmaR^. Mnozí zde rozdýchávají intelekt a záštitou si zákonem kupují umělý byznys. Dva soudci, tři názory a korupce bují. To je to oč tu běží. To že rovnost, nestranné jednání, obecné blaho a další levicové hrátky není a neexistují musí být všem rozumným lidem zřejmé. Svazovat snopy a nevšímat si zdravých stébel je bohužel dnešní přesilou ideově levicových demagogů.

2 0
možnosti
KV

Ta pokuta 2500,- je vlastne jeste dost mala, je to vlastne ochrana ridicu. Jiste jste nekdy jela autem za mirneho deste po asfaltove vozovce, kde si po prave strane rozsafne vykracoval clovicek, jak jinak v tmavsim obleceni. Videla jste neco ? Kdyz ho porazite, tak vam preji uspesnou obhajobu !

8 2
možnosti
JK

Tak ještě jednou. Vy máte v autě jet tak, abyste stihl včas zabrzdit. Je úplně jedno, zda je překážka člověk v tmavém oblečení, černý kůň, nebo kus panelu, co před chvílí vypadl z korby nějakého náklaďáku, vy musíte přizpůsobit svou rychlost a styl jízdy světelným a jiným podmínkám na silnici. Už si to laskavě uvědomte a přestaňte svou odpovědnost přenášet na ostatní.

10 10
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 41,92
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články