Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já nevím - dokud jsem bydlela ve vesnici a chodila 3 km po silnici k nejbližší vlakové zastávce, abych mohla jet do školy, tak jsem vždycky na ruce měla připevněnou blikačku s nastavenou frekvencí blikání.

Nechápu tu snahu za všech okolností ochraňovat blbce. Protože pokud doteď někdo šel v noci po silnici bez ochranných prvků, tak to byl blbec. Díky snaze státu ochraňovat blbce se opravdu generuje velké množství nesmyslných zákonů, které zaplevelují náš právní systém.

1 0
možnosti

Myslím, že nejde jen o ochraňování blbců, jak píšete. Jsem řidič. Když občas jedu někde kolem Horní-Dolní po 22 hodině a po silnici mezi vesnicemi jdou z odpolední lidé v černém ( je to móda ), které není vidět, tak vím že to bude chránit hlavně mně. To abych za někoho, koho nevidím nešel sedět, až ho srazím. Takže já jsem pro.

1 0
možnosti

R^

Dneska dobrý, jen se zkuste zamyslet, nad souvislostí zákazů a tím placebem z benzínky. Vzpomeňte si namátkou na roky trvající lživou reklamu Danone na zcela běžné laktobacily. Ptejme se, proč to nezakázal náš vlastní parlament. Jsou to pofuky na úrovni šmejdů, jen jde o mnohem větší prachy.:-)

0 0
možnosti

stát to neměl co zakazovat.. jsme opět u toho, o čem paní Šichtařová píše - mít "ty" informace, tak by od Danone nikdo nic nekoupil;-) podfukům se totiž daří zejména mezi lidmi, kteří potřebné informace nemají (viz. šmejdy s pojištěním, s nabídkou levného plynu nebo elektriky  apod.. nebo prodejce hrnců z plechu)

0 0
možnosti
Foto

I65l47j16a 12H93y50n85e77k

8. 4. 2015 23:01

No jasně, hlavně se nelogicky podřizovat neustálému "systémovému" tlaku z EU.. Pomalé ovládnutí mas. Tam to spěje! Hlavně nemyslet, on "někdo" myslí za nás! Zákazy a příkazy.. Pamatujete ceduli " Vstup zakázán!" naumístěnou kdekoli na dveřích? Proč tam tedy jsou ty dveře, když se tam nemá chodit? Co nás tam očekává? Vysvětlí Vám to někdo, nebo někde stojí "hlídač" bez mozku a jak se někdo přiblíží, už ho žene pryč, aby náhodou nevstoupil? A takto se to dá aplikovat na desítky či stovky dalších věcí..

Léčebné účinky přírofních preparátů tady vždy byly, jsou a budou, to nemůže nikdo popřít, i když se to snaží pomocí v Eu pomocí Nařízení omezit. Blbost! Lidi mají právo vědět vše.

Jenže občas nechtějí! A nebo se jim "tlačí do hlav" desítky let mylné informace, až je vezmou za pravdu.

EU není všemocná a hlavně, poslední dobou lidem nepomáhá, ale škodí a kdyby se řídilaústavou USA, muselo by se vedení v EU vyměnit!

Škoda, že myšlenky jsou vždy dobré, ale živí lidé to dokáží zkazit a převést ve svůj prospěch jedince, místo v dobro společnosti..

1 0
možnosti

nebylo by jednodušší zakázat chodce?

0 0
možnosti

bylo by jednodušší naučit lidi zodpovědnosti za sebe samé;-)

0 0
možnosti

Přijde mi, že se tady najednou všichni tváří, že zákaz uvádění léčebných účinků zavedli zlotřilí úředníci proti vůli občanů. Přitom je to přesně naopak - všichni napřed halasně křičeli, aby stát koukal zatočit s klamavou reklamou a šmejdy, no a úředníci zapracovali a zatrhli propagovat léčivé účinky, pokud není výrobek oficiálně vyzkoušen jako léčivo.

No a protože před zákonem jsme si rovni, není ani rozdíl mezi prodejcem ovčích dek za pade proti alergii a reumatismu, a prodejcem čaje z lichořeřišnice proti bacilům.

Tak si užijte googlování a příště si víc rozmyslete, co si budete od státu přát :-)

4 0
možnosti

Diky, hezky clanek!

0 0
možnosti

Presne tak clovek by uz malym dete mel davkovat jejich osobni svobodu at se sni nauci zit. Oni jsou ti kteri budou rozhodovat o svem zivote a nemel by to byt stat ani rodice. Zdejsi priklady s autem a chodci jsou naprosto alibisticke. Ridim dlouho a fakt se malo kdy stane ze by ze tmy najednou vyskakoval chodec a jeste ktomu nebyla moznost na to reagovat. Staci pouzivat hlavu. Ja osobne nechci aby se staral stat o me blaho ja vim nejlip jak  chci zivot zit.

0 0
možnosti

Bože, to je ale blábol! Každý řidič, který za tmy zažil chodce v tmavém oblečení potvrdí, že je to jedna z nejnebezpečnějších situací, které se na silnici mohou přihodit. Takový chodec je vidět na poslední chvíli a řidič nemá šanci zareagovat. Nevím, proč by automobily a cyklisti měli mít za povinnost používat za tmy světla a chodci ne. Chceš jít po cestě? Pak  jsi účastníkem silničního provozu a chovej se stejně jako účastníci ostatní. Včetně povinnosti být vidět! Vaše nesmyslné teorie o tom, jak budou lidé s reflexními prvky víc neopatrní jsou směšné a naprosto mimo mísu. Typické české uvažování, kdy je jakákoliv povinnost obkecávána a vymýšlí se jako argumenty proti nesmysly, které postrádají logiku.

7 0
možnosti
Foto

Ani po čtyřiceti letech řízení s četnými vámi uvedenými zážitky s připravovaným opatřením nesouhlasím. Nevěřím pečovatelskému státu, že mu na mě záleží. Záleží mu na mých penězích. A bude tak dlouho vymýšlet a přitvrzovat, až je ze mě tak či onak dostane. Když se přizpůsobím, zas něco vymyslí a přitvrdí. Upřímné péči o mou bezpečnost (ať už jako chodce, nebo řidiče) uvěřím, až vybrané peníze za pokuty nepůjdou do státní (nebo obecní) pokladny, ale pojišťovnám, které poškozeným hradí následky dopravních nehod (a pokuty za parkování na místech pro invalidy invalidům). Když půjdu v noci po frekventované státní silnici něco si vezmu (dělám to z pudu sebezáchovy odedávna). Když se však na mě budou chtít ukájet strážci veřejného pořádku u nás na vsi, dám se na útěk (přestože jsem spořádaný občan ... co budou dělat ti nespořádaní, to nevím). Možná tím neohrozím bezpečnost provozu. Možná po mě nebudou střílet v domnění, že jsem prchající zločinec. Uvidíme.

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS