Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velká karma! R^

Paní Šabatová se patrně chce vrátit před rok 89, kdy nájemníky i podnájemníky přiděloval národní výbor, asi  podle pokynů nějakého OV nebo ÚV.

32 0
možnosti
JC

Přiděloval je národní výbor podle bodového systému schváleného resortním ministerstvem (už nevím přesně, jak se jmenovalo) v rámci a mezích zákona o hospodaření s byty.

2 0
možnosti
PN

P31e55t41r 86N19o98v51á38k

27. 3. 2015 11:13

Já souhlasím s článkem.. Nicméně zde uvedu odkaz na vyjádření paní Šabatové v DVTV. 

http://video.aktualne.cz/dvtv/sabatova-odmitnout-roma-protoze-je-rom-majitel-bytu-nesmi/r~653ee674d25c11e49e4e002590604f2e/

Rozpor je totiž vtom, že paní Šabatová považuje právo na rovnou příležitost nadřezené vlastnickému právu.

10 0
možnosti
RM

No poslechl jsme si to a je to dost na zvracení. Podle toho co tam plácá tak by mohli v podstatě pokutovat inzertní noviny za to, že uveřejní inzerát v kterém je něco diskriminačního. Což si třeba v nějakém automatickém webovém inzertním systému vůbec nedovedu představit.

3 0
možnosti
JC

Oč ombudsmanštější postoj má zástupce ombudsmanky než sama ombudsmanka"

http://blog.aktualne.cz/blogy/stanislav-krecek.php?itemid=24965

0 0
možnosti
PBR

To je pořád vlastnický právo sem, vlastnický právo tam a chudáci cikáni zatím nemají kde bydlet.... Měli bychom být více otevřeni, lépe jim naslouchat, třeba v těch bytech co si chtějí pronajmout ani bydlet nechtějí, třeba by stačilo nechat je, aby si odvezli rovnou případné vybavení a a všechny měděné drátky, no a kdybychom jim navíc ještě třeba přidali sami od sebe nějakou tu pětku, hřálo by nás to tak nějak krásně u srdíčka. Já myslím, že je dobře mít takovou paní ombudsmanku, která hájí práva menšiny proti většině. Prostě nikdo si nemá co pořizovat dva byty, protože pak je jasný, že jeden z nich nepotřebuje a bylo by dobré mu ho zabavit a věnovat některé z mála cikánských nadací, aby v něm ubytovala ty chudáky co celý život dřou a nemají kam hlavu složit protože rasističtí gádžové je nemají rádi a nepronajmou jim byt...

Připadám vám jako magor?? No, však vyčkejme ještě pár let, uvidíme....

A kdo mi nevěří, tak si zagooglete a koukněte kam všichni tihle ombudsmani a ochránci lidských práv posunuli diskriminaci a rasismus.. A bude mnohem hůř.. Tedy pokud s tím něco nezačneme rychle něco dělat..

41 0
možnosti

Stačí sledovat, co se líhne na MPSV. :-/

12 0
možnosti
PB

P11e89t40r 96B85r47o27k

27. 3. 2015 9:32

V tomhle případě jsem se zajímal, jaká je skutečná podstata problému.

Vlastník bytu má plné právo odmítnout jakéhokoli zájemce o byt. Nemusí nic vysvětlovat. To platí a je to nenapadnutelné. To znamená, že vlastník bytu si může dát inzerát, a poté si ze zájemců vybrat podle libovolných měřítek.

Zmíněný případ je ovšem trochu jiný - za vlastníka jednaly Realitní kanceláře. A na realitní kanceláře, neboť poskytují služby, se vztahují přísnější pravidla. Vlastník bytu může po realitní kanceláři požadovat, aby byt nepronajala například cikánovi nebo Ukrajinci, realitní kanceláři v takovém případě nezbývá než s vlastníkem bytu smlouvu neuzavřít, neboť ze zákona ona takové omezení nesmí uplatnit, dokonce jej nesmí mít ani ve smlouvě s vlastníkem.

3 1
možnosti
JC

Realitní kancelář poskytuje za úplatu služby vlastníku nemovitosti, který jí vyhledání nájemce zadal. Neposkytuje služby zájemcům o uzavření nájmu, ale vlastníku nemovitosti. Nesmí diskriminovat vlastníky nemovitosti - například odmítnou Cikána, který chce svůj byt prostřednctvím realitky pronajmout.

18 0
možnosti
Foto

Jak už jsem dnes někde napsal, je to bouře ve sklenici vody. Nepracující a tím potenciálně nepříjemný cikán nepochybně nemá na složení 1 až 2 nájmy předem a na obvyklou kauci. A pokud má, bude se nejspíš jednat o výjimku mezi cikány, ne zase až tak úplně vzácnou. Pár už jsem jich potkal.

Jinak souhlasím, ta dáma je poněkud zmatená, skoro až momentálně zaostalá. ;-)

19 0
možnosti
JP

A není už požadavek na platbu předem (kauci) tak trochu diskriminační? ;-D Diskriminuje přeci tu část obyvatelstva, která nemá potřebnou hotovost

0 0
možnosti
PL

Velmi dobře napsáno. Osobně bych byt nepronajal nikomu, koho bych neměl prověřeného.

Například v Mnichově je zcela normální, že pokud chcete pronajmout byt, majitel si po vás vyžádá životopis a výpis příjmů od zaměstnavatele, aby si byl jist, že si do bytu nepustí někoho neprověřeného... Stejně tak bych dal i prověřenému nájemci pouze smlouvu na dobu určitou...

23 0
možnosti
AS

A54d55a54m 52S40t10a35v39a

27. 3. 2015 8:36

Autorko, tisícero karem a  až přijde čas volby prezidenta republiky navrhnu Vaši kandidaturu  a budu  prosazovat Vaše zvolení prezidentkou republiky. Budete-li souhlasit. Kontakt mám, později to můžeme probrat. Ostatně proč ne hned.  Zcela jednoznačně jste se vyslovila jako pravá konzervativní politička. Ne socialisti svým populismem hájí sociální práva občanů, nýbrž konzervativci jako Vy.

29 0
možnosti
AS

A29d81a79m 89S69t63a71v41a

27. 3. 2015 8:51

Ale jak se tak na Vás koukám, tak vy jste na prezidentský věkový limit zřejmě ještě příliš mladá....

1 0
možnosti
JS

Rasová segregace v USA a JAR byla také podle platných zákonů dané země. :-P

1 0
možnosti
AH

A co Kuřim a její přešlap s "Aničkou"???

13 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 40,94
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články