Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P16e81t61r 74B37r85o81ž

31. 3. 2015 0:52

Dobře se pamatuju na 80. léta, kdy nám vyprávěla příbuzná z USA, že na pracovní místo raději přijmou černocha (tehdy tam ještě nebyli afroameričani), než bílého, aby neměli velké potíže s diskriminací. Koukali jsme na to jak puci, cože se to v té svobodné zemi děje... a už jsme v tom svrabu taky. Ten princip, že jste-li nařčeni, musíte u soudu dokazovat, že jste nediskriminovali, je pošlapáním samých základů práva.

15 0
možnosti
JC

J22i21r82i 37C10e30e

28. 3. 2015 21:11

A co od Šabatové čekáte? Že se bude řídit zákony a zásadou enumerativnosti veřejnoprávních pretenzí, jak jí ukládá Ústava? Že bude jednat na základě a v rámci platné legislativy?

Šabatová je především marxistka. To její přístup k vlastnickému právu vystihuje myslím nejlépe.

Spolu s Uhlem jsou představiteli trockismu, tedy teorie permanentní revoluce. Dělnická třída, jakožto nositel pokroku a síla, která provede změnu systému selhala a kolaboruje s buržoazií. Od ní se žádné revoluční změny očekávat nedají. 

Takže neomarxismus teď sází na menšiny, jako na nositele revoluce, která zničí civilizaci v současné podobě a nastolí ráj na zemi.

Podobnej ráj, kterej realizoval vagonovanej syfilitik s paranoidním Gruzínem ve 20. letech v Rusku

26 0
možnosti
MB

Neboli, autorka tvrdí, že vlastnické právo je nadřazeno všem ostatním právům. Fakt, že někdo může být odmítnut pro svůj etnický původ, je ohrožení práv všech. Jednou se nám může stát, že budeme odmítáni proto, že jsme Češi.

0 30
možnosti
PH

P72e92t60r 62H84á37l17a

28. 3. 2015 18:50

Právě tu možnost musíme mít při našem chování na paměti, abysme svému národu nedělali ostudu. Je třeba si uvědomit, že ve svobodné společnosti se diskriminace prostě nevyplatí - pokud bezdůvodně odmítnete dobrého nájemníka, zaplatíte si to na ušlém nájemném. A je sakra rozdíl diskriminovat aniž by vás to něco stálo, a muset si tu diskriminaci platit ze své kapsy. 

Takže mi připadá že pláčete na špatném hrobě. Problém je v nedostatku svobody ve společnosti, a vy to chcete řešit další regulací... tím ten problém ale naopak zvětšíte.

23 0
možnosti
PH

P32e29t95r 14H33á28l82a

28. 3. 2015 14:31

Ne všechno musí být explicitně řečeno / sepsáno ve smlouvě, něco se prostě předpokládá. Zcela přirozeně když kluk dává dárek holce tak očekává, že mu ta holka pak dá aspoň šanci. Když pak šanci nedostane, cítí se podveden - a podle mě právem. 

Zbytek článku je ale naopak pravdou pravdoucí. Absence elementární racionality je to strašná.

2 5
možnosti
Foto

Tahle osoba znevažuje celý svůj úřad. Jo, pan Motejl...to byl PAN ombudsmanR^

18 0
možnosti
MN

Nemohli bychom Šabatové nasadit její oblíbený šátek a poslat ji do Pákistánu výměnou za naše propuštěné dívky?

16 0
možnosti
MN

Tahle Black Šabbath si ze své pozice ombudsmanky udělala soukromý podnik, kde si za naše peníze rozvíjí své zvrácené marxistické ideály.

Copak to je v našem státě přípustné, aby vysoko postavený státní úředník posílal do terénu cigány provokovat a žalovat realitní kanceláře? To se nenajde u nás jediný právník, který by takovéto chování napadl?

22 0
možnosti
MH

Uhl, Šabatová, Kocáb, Bock a podobní pravdoláskaři jsou těmi, kvůli nimž jsem změnil i svůj názor na Havla a jeho působení po roce 1989. Banda různých pomatenců a vyvrhelů, kteří se často stali členy Charty jenom proto, že se stali vyvrhely v komunistickém režimu, se chopila ojedinělé příležitosti po revoluci, kdy všichni, kdo byli v opozici proti komunistům, byli najednou velebeni a dosazováni do všemožných funkcí. Stačilo jenom stylizovat se do role ochránců práv nebo bojovníků proti komunismu a s tím si častokrát vystačí i dodnes. Jsou to lidé bez jakékoliv úrovně a dostatečné inteligence, kteří bohužel dostávají prostor naplňovat své ztřeštěné představy o lidských prvech a spravedlnosti ve vysokých funkcích. Všichni jsme bohužel rukojmími jejich sociálních pokusů a přehnaných abmicí. Jsem člověk, vyznávající přiměřeně sociální stát, ale co je moc, to je příliš!

22 0
možnosti
LN

Pomotal jsi to úplně stejně jako oni. Ty je zase naopak rovnou jednoho vedle druhého stavíš do pozice pitomců. Nehledě na to, že jejich pokusy a omyly již dávno vyčpěly ve stínu podvodů hamounů.

0 0
možnosti
Foto

J81a92n 27R77ý12z68n18a47r

27. 3. 2015 18:43

Paní Šabatová se vysmívá smyslu svého úřadu.

Už tam dávno neměla být.

Zmíněný případ je naprostá nehoráznost z její strany.

R^

29 0
možnosti
PK

P66e21t95r 98K79a53p50l53a10n

28. 3. 2015 16:58

Bohužel zatím nepředvedla celý rozsah své pomatenosti. Netěším se na to, co dalšího ještě vyvede než jí skončí funkční období. Doufám, že jí provelký úspěch nezvolí podruhé, i když v tomhle státě je možné všechno.Čím větší pitomost, tím spíš k ní dojde

8 0
možnosti