Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
Foto

Předně krade stát. Celkové daňové zatížení je více jak 70%, tak se nedivte. A nechtějte po mně, abych vám to vysvětloval, je tomu skutečně tak. Na každou vydělanou korunu padne tak či onak v různých daních a odvodech více jak 70 haléřů a zbytek vám možná zůstane. Zlatej feudalismus s robotou a desátky.

3 0
možnosti

Je fakt, že vládnutí je dnes velmi obtížná disciplína. A tk naši borci dostávají rady v USA, kam si pro ně jezdí pod nejrůznějšími záminkami, například jdou přednášet ekonomii. Američanům.

Jeden z aspektů vládnutí, tak jak to vnímají američtí učitelé, je, že lidé nesmí mít dost času a dost pohody. Především proto, aby neměli chuť číst. Existuje totiž neskutečně veliké množství kvalitní literatury na téma -jak vládnout. A kdybychom si takovouto literaturu -my, plebs, tam dole -přečetli, najednou bychom prozřeli jako Eva s Adamem, když si kousli jablka ze stromu poznání. A takováto literatura je skutečně jako jablko ze stromu poznání. Proto nám nechtějí dát na studium takovéto literatury čas. Abychom ten čas neměli, jsme zásobováni nesmyslnými změnami zákonů, abychom vždy znovu museli přemýšlet, co se vlastně děje.

Je to velmi primitivní způsob vládnutí, který je ještě modifikován skutečností, že vládnoucí třída dnes již není schopna odstavit plebs - nás - od informací. A tak nastoluje jiný systém a to matení mozků přemírou protichůdných informací. Opět s výsledkem, že se musíte každým jednotlivým tvrzením zaobírat, hledat zdroje a uvažovat a to bere čas.

Vše, co dnes zažíváme, není nic jiného než agonie vládnoucí třídy, která se projevuje její neschopností z nás dělat hlupáčka, tak jak se jí to dařilo několik minulých tisíciletí,

Všimněte si nápadných podobností, kdy Čína Postavila zeď, aby se dovnitř nedostaly informace. Všimněte si, že Hitler zakazoval Poslouchat jiné než německé radio a Češi si pak dělali legraci a říkali, že poslouchali KROMĚ -ŘÍŠ.Všimněte si, že podobně se chovali i čeští komunisté, kteří zakazovali a rušili Hlas Ameriky, a německou televizi. A dnes tato taktiky u nás, v rozvinutých společnostech nefunguje, a tak vládnoucí třída přistupuje k matení mozků pomocí nekonečného množství protichůdných informací.

Dalšími kroky při uplatňování nového způsobu vládnutí jsou atomizace společnosti a strach. 

Málo místa. Někdy ještě o strachu a atomizaci spo

1 0
možnosti

Je to jednoznačně velmi významný krok ke zničení drobných podnikatelů. Zbudou jen státní zaměstnanci  a korporátní pracovníci.  A budeme to mít všechno po kupě. Pak se připraví pár situaci, které vystraší lidi při placení hotově, pak zavedou / no vlastně už zavedli /  velmi pohodné placení jen přiblížením se ke kase. V televizi nám vysvětlí výhody nějaká Lucinka z nadace a jsme totálně absolutně v..v v    však vy víte kde.

1 1
možnosti
Foto

Země, která ustála experiment zvaný kupónová privatizace, taková země už vydrží úplně všechno...

A proč Klaus měl na svůj experiment prostor a Babišovi by měl být upřen?

0 2
možnosti

nedělejte si prosím legraci, toto jsou kroky která z nás udělají ovce

3 0
možnosti

značka Babiš,OSVČ se zbavíš,beztak jsou přeci k ničemu...

Navíc proklamované úsporyv rámci centrálních nákupů,toť ostatně mantra velkopodnikatelů,se ukázaly jako fikcí a bludem,tak se chytáme stébel.

Já osobně nechápu jak tohoto člověka mohl někdo volit...

4 0
možnosti

R^Také mě ta posedlost Skandinávií začíná děsit. Zvláště od dob, co je to tam samý Abdul...

5 0
možnosti

Paní Šichtařová, s blogem se ztotožňuji.

Karma.

P.S.: Na té fotce v blogu jste kočka, ale na té profilovce vám to sekne ještě víc.

0 0
možnosti

Takovou snuzku hlouposti jsem uz dlouho necetl. 

Nevim, zda tento konkretni system evidence bude fungovat. Co vsak vim uplne presne je, ze s prijmy fixluji zivnostnici ve velkem. Schvalne, kdo neslysel vetu: S dokladem za X, bez dokladu za 0,9X. 

Pokud zivnostnici (a nejen ti) dane platit nechteji (coz chapu), stat dane musi vymoci.

4 11
možnosti

Možná to není o tom, že nechtějí platit daně, ale o tom, že nechtějí platit TOLIK daní. Víte, co to je Lafferova křivka?

Když vidím, jak skvěle tatíček stát a matička vláda hospodaří s mými pracně vydělanými penězi, tak nutně docházím k tomu, že čím míň na daních odevzdám, tím míň se rozkrade nebo prošustruje.

8 1
možnosti
Foto

Důvod vládní šikany je pochopitelný. Podnikatelé skutečně využívají všech možností jak státu dát co nejméně. Jednou z příčin je, že česká státní kasa je obklopená zloději, kteří ji vykrádají a jim se zajídá krmit lumpy. Měli by zlikvidovat vládní zlodějny a získali by víc než 10 mld. A co takové off shory. To je opravdu tak velký problém zavést zákon stanovující, že kdo tu těží peníze, tak je tady bude i danit?

4 0
možnosti

Zivnostnici neplati dane protoze urednici kradou?;-D

2 3
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,96
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články