Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Správně a hlavně dobře napsané dovolenou v Řecku již ne, nebo to také tak vidíme, nebo když jsme tam v roce 2014 byli tak s cenovkami před námi ta u pokladny dělala ta Nána divy, /tímto neodsuzuji všechny Řeky, ale bylo to odpudivé a nepěkné/ asi že jsme cizinci a snad nějak hloupí si asi myslela ?? Jiná cena na krámě a jiná na pokladně, no vyznění bylo výborné a kleště do ruky a hurá na krám a je všechno jak má být i Řekům centy zavoněli, ale vůbec jsme jim nezáviděli, tak adios v Řecku si utřete nos !! I po tomto nepěkném zážitku tak NE !! ;-( [>-] :-P EU ;-) !!!!!!!!

0 1
možnosti

P63e60t64r 52V70l49c96e43k

6. 3. 2015 13:53

škoda, že takových, jako jste vy, není více......bohužel, Řecko se stává tak neuvěřitelně oblíbenou destinací, až mám z toho, jako turista, který má rád trochu klidu,  hrůzu....

0 0
možnosti

Správně, jeďte raději na Ukrajinu.

Ale určitě ne autem na plyn, plyn se tam totiž krade taky.

2 1
možnosti

P78e15t67r 16V43l43c64e83k

4. 3. 2015 20:11

Markéta Šichtařová mně je velice sympatická tím, že letos do Řecka nepojede.....co bych já dal za to, aby strhla ty davy Čechů, kteří se tam letos na dovolenou chystají a už mají dávno zarezervováno ubytování.......bojím se, že se z  Řecka stane Chorvatsko.  Kde jsou ty časy, kdy jsem si tam připadal jako ve vzdálené cizině, zato teď už to začíná podobat slovanské kolonii s výrazným podílem Čechů :-(

 A proto volám:  bravo paní Šichtařová, odrazujte Čechy od dovolených co nejvíce, držím vám palce! ;-D

0 3
možnosti

No jen zdánlivě přesné. Především je trochu jiná doba, tenkrát vy výrobních fabrikách nebylo tolik robotů jako dneska. Máme nesrovnatelně vyšší produktivitu práce.

Je ale fakt, že se klasické pojetí peněz mění, je fakt, že indexy na burzách rostou nesmyslně rychle. trochu mi to připomíná spekulace na tulipánové cibulky v Holandsku nebo i na podvodné spekulace na burze v New Yorku v roce 1929, kdy si šéf burzy pak šel sednout do vězení.

Je ale i fakt, že Řekové toho až tak moc nenapracují. Je fakt, že od dob Onassise majitelé lodí nemusí platit vůbec žádné daně, a tak dále. Takže prvně bych hledal chybu v Řecku a až potom u těch , kteří mu půjčují. To by pak byly na vině všechny naše banky za zadluženost domácností a v žádném případě ne ty rodiny, které si v bance o půjčku požádají. Myslíte si, že by se měl Scheuble Řekům omluvit za to, že jim půjčil? Měli bychom trestat naše banky za to, že půjčují rodinám?

Na druhou stranu ale paní ekonomko, máte pravdu, že s penězi se něco děje. Vy sama víte, že na udržení cenové stability se  - hrubě řečeno -musí množství peněz rovnat množství produktů a služeb vyjádřeno v cenách. Já si myslím - i když na to bohužel nemám žádná čísla - že problém j skutečně v obrovské produktivitě práce a snaze vládnoucí třídy nám, normálním lidem nedat čas na přemýšlení, tedy nás nechat žít na malých příjmech, makat jak diví i ve dvou zaměstnáních. To má pak za následek rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými a je to problém průniku ekonomie a politiky vládnutí. Není to jen o ekonomii výlučně. Ale o filozofii vládnutí za dnešních podmínek.

0 0
možnosti

EU (Německo) chtěla ovládnout levicové Řecko a vnutila mu členství. Vše ostatní už je jen logický důsledek. Řekové mají (krom odchodu z EU) minimální šanci s tím cokoli udělat.

1 2
možnosti

Desetkrát mi naběhl na nůž, pane soudce.

3 0
možnosti

Ekonomicky, pomocí cukru (nedávných úvěrů) a biče (nynějších škrtů), se Němcům konečně možná podaří to, co nedotáhli vojensky před 70 lety. Tento problém se musí řešit REALISTICKY, a ne MORÁLNĚ, tak jako se realisticky vytvořil poválečný wellfare, VÝHODNÝ HLAVNĚ PRO NĚMECKO.

0 0
možnosti
Foto

Makroekonomice moc nerozumím, alespoň to na rozdíl od mnohých nepopírám. Jedno mně není jasné. Řecké problémy se údajně dají přirovnat k tomu , kdyby se ČR mnoho let zaobírala ekonomikou města velikosti Kladna.

Proč tedy pořád ustupují . Čistý chirurgický řez je mnohdy lepší než léčit nádor obklady. Obavy z dominového efektu - jižní křídlo Evröpy - se mohou brát opět z obou stran. Dá se "vydírat" ECB dle příkladu Řecka a čelit 155. vážnému varování (hahaha) nebo se nechat KONEČNĚ vyhodit ze spolku , jehož stanovy stejně nedodržuji !!!

3 0
možnosti

Přesně: vždyť se zcela nepokrytě přiznává, že již při vstupu do EU falšovali data! Celou tu dobu si žijí nad poměry (platy, důchody). Pracovní morálka nic moc (státní úředníci jsou ve své pracovní době v druhém zaměstnání či podnikají). Úsporná opatření odmítají! Ale peníze od EU chtějí -a zřejmě s vědomím, že se nebudou splácet..

Zkrátka mi Řecko v EU připomíná jednu menšinu v ČR!

1 1
možnosti

Euro Area Falls Further Into Deflation 

Prices in the Eurozone are expected to decline 0.6 percent year-on-year in January, following a 0.2 percent drop in the previous month. It is the lowest figure since mid-2009 and below expectations due to a fall in fuel cost. Published on 2015-01-30 !!!!!!

1 0
možnosti

Deflation is a B.S. There is no deflation in reality only in statistics. And deflation has had never any impact on economy of  a country. It is only used to make people fear of something they do not understand. Like you.

1 0
možnosti

inflace eurozony je na pětiletém minimu: 0,3-04%

poslední dva údaje by mluvili spíš pro deflaci 0,2-0,6%

http://www.tradingeconomics.com/charts/euro-area-inflation-cpi.png?s=eccpemuy

 vy strašíte hyperinflací?

1 1
možnosti

inflace eurozony EU je na pětiletém minimu: 0,3-0,4% v roce 2014

poslední dva údaje by mluvili spíš pro deflaci minus 0,2 až minus 0,6%

http://goo.gl/tPoFZL

...a vy tu strašíte hyperinflací? ;-D

0 1
možnosti

mluvily.....paní je ekonomka a nezná inflaci v eurozoně? 8-o

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS