Diskuse

Systém dělá vše, aby rodiny zdecimoval

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Škola v přírodě supluje čas s rodiči? A co třeba nějaká dětská socializace s vrstevníky mimo školní zařízení? To asi není důležité, děti se mají do plnoletosti držet máminy sukně a matka s nimi má být celý život pouze doma a nejlépe je sama vše naučit místo školy, že? A místo mateřské náruče dudlík a kočárek? Tak se asi vrátíme do pravěku, začneme nosit mimina v ranci na zádech nebo ještě lépe na břiše, neustále přisáté k prsu.. R^

0 0
možnosti

U článků paní Šichtařové se mi vždy líbí ta neuvěřitelná ženská logika, kdy kritiku státu, který decimuje rodiny, začne u luxusu mít děti, pokračuje druhým pilířem důchodové reformy, nezapomene na "norské děti" a skončí u kritiky toho, že při porodu je dítě matce odebráno, aby bylo změřeno. Je to něco jako poslouchat ženské v kavárně. To člověk také žasne, co jsou schopni v rámci jednoho tématu všechno semlít :-)

5 0
možnosti

To je možné ale doufám, že souhlasíte, že má pravdu když říká : stát dělá vše proto aby zdecimoval rodiny.

0 0
možnosti
Foto

Planeta má schopnost uživit jen určité množství lidí. Plodit děti za účelem toho, aby se naplnila kasa na vyplácení důchodů je nesmysl. Děti ano, za účelem zachování rodu a předání zkušeností. Nevidím nejmenší důvod proč by stát měl podporovat rodiny s více dětmi. Když si někdo chce nasekat kupu dětí, měl by se v prvé řadě zamyslet nad tím, zda je dokáže uživit a zajistit jim důstojný život. Je logické a jasné, že populace bude stárnout. Dáno tím, že se dožíváme delšího věku. S přibýváním moderních technologií, které nahrazují potřebu  velkého množství manuální práce a zákonitě přinášejí úbytek pracovních míst je nutné se také zamyslet nad počtem lidí, které je daný stát schopný uživit. Jak surovinami, tak třeba zajištěním kvalitního bydlení a smysluplné práce. Ono to možná zní tvrdě, ale jednoho dne nás tady bude skutečně víc než ekonomika utáhne a všichni budou oprávněně chtít mít stejnou úroveň.Ne někde živořit a beznadějně čekat na místo či stát frontu na podporu a večer jít spát někam do nocležny.

0 0
možnosti

A) Proč proboha ten dementní font

B) K tématu - proč by mělo být rozhodnutí o založení rodiny ekonomické? Tohle přemýšlení je tak zvrácené, že je mi z toho smutno. Ano dítě je rozhodně zásah do životního stylu rodičů, ale v tomto případě má jít EGO stranou. Buď se cítítm, že jsem na dítě připravený, nebo nejsem. Ten kdo začíná počítat jestli si dítě "může dovolit" finančně, ten připravený není.

3 0
možnosti

V12i32t 49O64t62a86h64a10l

20. 2. 2015 13:23

Takže pokud jsem "psychicky připraven" mít 10 dětí, ale vím, že je neuživím, tak se mohu svobodně rozhodnout pro jedno dítě (jako občan komunity A, která řeší, zda si děti může dovolit finančně). A nebo pro těch deset, které následně pošlu krást do supermarketů, aby nepochcípaly hladem (jako občan komunity B, která finanční stránku dle vaší vlastní ideje neřeší, zato o to více řeší sociální dávky a dyskryminaci od gadžů....). 

Takovýto vývoj je ovšem demograficky do budoucna neudržitelný a komunita, co se řídí vaším vlastním pohledem na plození dětí není zrovna ta, kterou bych já dával za vzor. 

Pragmaticky uvažující stát by měl jednoduše podporovat ekonomicky aktivní rodiny s dětmi, které jsou schopny jít svým potomkům vhodným ekonomickým příkladem - protože právě z jejich daní "organismus stát" funguje - a pochopitelně omezit výdajovou složku na ty ostatní. A ekonomicky aktivní potomci budou schopni vydělat na důchody svých rodičů. Sběrači kovů, zálohovaných lahví a nehlídaných peněženek svým rodičům důchod nezaplatí.

2 0
možnosti
Foto

K50a83r82e16l 20R13a41d19a

17. 2. 2015 18:02

Politici se starají jen o to, jak rychle na úkor státu zbohatnout. Silná a soudržná rodina je jim trnem v oku, protože s jedincem, který má oporu v rodině se špatně manipuluje. Proto prvním krokem k ovládnutí mas je rozbití a oslabení rodin. Věděli to fašisti, věděli to komunisti a přiučila se i EU. Proto vidíme na všech stranách snahy rodiny rozbít. Že je to cesta do pekla málokomu dochází.

10 2
možnosti

J78o46s29e32f 34T31r63n68k17a

17. 2. 2015 18:18

Nikdy tady nebylo tolik úlev, dotací apod. A lidi si pořád stěžují na spyknutí. MOji prarodiče si nemohli dovolit ani třetinu toho co máme my a ty děti měli ... Jestli s tím nesouvisí třeba spíš masivní rozšíření antikoncepce ... Posunutí věku kdy lidi mají děti. Rostoucí náklady na to vychovat a dát studovat potomka, vysoká gramotnost lidí  apod. Protože v tzv rozvojových státech s daleko menšími jistotami a státní podporou spíš řeší demografické přírůstky než úbytky populace ...

2 0
možnosti

Je to první článek tohoto typu tedy od ekonomického odborníka, který nám bez jakýchkoli příkras sdělil, že náš důchodový systém čeká náraz do zdi...

   Zatím jsme jen slýchali od našich politiků, že nás zachrání buď přistěhovalci (Špidla) nebo další důchodový pilíř či spoření (Kalousek).

    Ze strany zodpovědných činitelů by mělo jasně zaznít, že nejlepší způsob pro většinu populace, jak se zabezpečit na stáří, je investice do výchovy a vzdělání svých dětí. Stát by v tom rodinám neměl házet klacky pod nohy, ale měl by je v tom motivovat a podporovat ( stipendia pro dobře se studující děti atd.).

5 0
možnosti

Když pominu důchodovou reformu zmiňovanou v článku tak poslední odstavec mě vytočil. Takové bagatelizování rodiny....Matkám vyhovuje, že se nemusí starat, škola v přírodě nahrazuje čas strávený s rodinou, matky se nechtějí starat......kde žijete? To že máte hodně dětí je krásná věc a předpokládám, že rozhodnutí mít velkou rodinu bylo vaše rozhodnutí. Ale prosím vás nedsuzujte ostatní rodiny, když mají dětí míň, nebo se jim rodiče nevěnují na 200%. U mladšího syna jsem šla brzo pracovat, protože to tak muselo být. Byla s ním babička s dědečkem, ve tři už jsem byla doma já a přebrala jsem si ho do náruče.  Věnujeme se oba s manželem dětem tak, jak to nejlíp cítíme, bereme je na výlety, povídáme si s dětma a když jedou na školu v přírodě, bereme to jako výlet, dobrudružství......ne jako náhradu dovolené............Žijeme na malém městě na Moravě a neznám žádnou takovou rodinu, o jakých vy píšete, tak prosím vás neshazujte rodiny, které mají míň dětí, chodí do práce, děti do školky, do školy a vozí se v kočárku. To tolik je tam lásky a pochopení nemáte ani ponětí. A přes to, že máme dvě děti, tak vím, že když bude potřeba, tak ve stáří pomůžou......protože vidí, že my taky pomáháme rodičům.

9 0
možnosti

J82o45s79e15f 24T96r78n35k78a

17. 2. 2015 13:06

Můj děda říkal že rodiče posílají děti na tábory protože se jich chtějí zbavit :))) Ale že by se dětem bůhvíjak věnoval to taky ne ... Mě tábory bavily a rodiče mě z nich prakticky nemohli dostat domů ... Taky jsem se tam hodně naučil. Včetně toho jak  nebýt citově závislej a vyset mámě za sukní :)

4 0
možnosti

Nic ve zlým milostivá ale hned v první větě takovou hrubku? A co se týká článku ... Myslím, že každý si ty priority srovná sám. Svádět vše na systém mi přijde jako cvakat televizním ovladačem a stýskat si, že v tý bedně nic kloudnýho nedávaj ... Těch možností jak žít po svém je mnohonásobně víc než bylo kdy jindy. Jenže standardy mnoha lidí se jaksi posunuly někam jinam. Kdo děti chce, ten je prostě má a vychovává a kdo ne, tak prostě může žít po svém. Jen samo mateřství nebo otcovství z vás lepšího člověka neudělá. A neudělají to za vás ani politici ani kdokoliv jiný, natož pak něco jako je vámi zmiňovaný systém.

6 0
možnosti

J50i29r57i 44K33u83b87i97s

17. 2. 2015 7:31

Sice bych nenadával na školy v přírodě, ale jinak ta myšlenka, že naše problémy za nás vyřeší všemohoucí stát je vystižena přesně. 

Ono to rodina základ státu, by NEmělo znamenat o rodinu se stát se svými regulacemi postará, ale to, že stát udělá pro rodinu takové podmínky aby se mohla rodina co nejvíce starat sama o sebe.

3 0
možnosti

Z článku je až příliš patrné, že autorka je mnohonásobná matka, která dospěla k závěru, že tak nějak všemu rozumí, protože má přeci hodně dětí. Tak ví, o čem je, jak se dnes říká. V zásadě se neumím pobouřit nad tím, že děti musí chodit do školy a - považte - někdy jedou na školu v přírodě. A taky jsem rád, že staří lidé nejsou odkázáni výživou na děti, protože to ve skutečnosti nikdy příliš nefungovalo. A rozhodně to pro ty staré nebylo příjemné - "dědeček a babička ujídají chlebíčka" - říkalo se. A vejminkář nebylo nikdy synonymum pro spokojeného starého člověka. A konečně používat slovo "systém", jako autorka v nadpisu, je doménou spíše nácků, kteří mají pocit, že jim jakýsi "systém" systematicky ubližuje. Prostě a jednoduše, rodina je dobrá a funkční nebo není. Kdo myslí, že s tím stát může něco udělat, tak asi neví, jak fungují lidské vztahy.

12 1
možnosti