Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, úspory nemáme, vždyť nám nedávno autorka doporučila místo úspor v bance koupit nemovitost. A kde jinde brát, než schopným, přece co byste si vzali na členech a příznivcích ČSSD, co umí jen přerozdělovat cizí peníze.

0 0
možnosti

D58a30n 24H15o80l24i80c17k68ý

28. 1. 2015 23:38

díky vládě ODS a TOpky již bohužel není co přerozdělovat;-)

1 2
možnosti

Je to jednoduché... Tato společnost je založena na KONZUMu. 

Masivní konzum je nezbytný předpoklad pro takřka plnou zaměstnanost. 

Takže se musí konzumovat. 

Stůj co stůj...! 

A pokud nechtějí konzumovat ti schopní (kteří naopak chtějí opovržlivě šetřit na horší časy, a tímto podlým přístupem dusit ekonomiku), tak holt musí konzumovat ti neschopní. No a že to nemají za co konzumovat? Že nemají peníze? Nevadí... Tak jim je holt půjčíme a budeme naivně doufat v to, že je aspoň z poloviny někdy... snad... splatí... 

Hlavně že fabriky zkrátka jedou dál...

3 0
možnosti

My jsme zabezpečeni na stáří materiálně. Své děti jsem vedl k zahradnictví a povedlo se. Pěstujeme a pěstujeme. Z vlastní práce máte vlastní výrobky, které vám nikdo nedaní. Až budu stařec nemohoucí, děti se o mě postarají. Ale jinak se uživím i sám a to i bez peněz. Důchod odevzdávám dávno vnoučatům na studie. 

Brambory,řepa,mrkev,petržel,zelí,okurky,rajčata,bylinky,fazole,jablka,dýně,někdy papriky,višně,rybízy,angrešty, slepice, vajíčka, králici. Vše jen za vlastní práci a 100%bio a bez chemie. Je to tak trochu životní styl, ale na stáří člověk potřebuje pohyb stejně jako v mládí. Hnít u ordinace a ulice a vkv v paneláku je nemorální čekání na konec.

Ale chtěl jsem říct, že zabezpečení na stáří jsou hlavně děti. Peníze mají každých par let jinou hodnotu od revoluce.

1 0
možnosti

Fyziokraté - bohatství je v půdě :-)

0 0
možnosti

to su nie celkom pravdive informacie , ta osoba je zjavne mimo co napisala tento clanok , II. pilier je najdolezitejsi a jediny sposob ako zabezpecit dochodky do buducnosti a mal by tam byt povinny vstup pre mladych , vobec nie je pravda , ze su tam ludia stratovi , to zalezi co si vyberu a na vyber maju od garantovanych cez akciove po indexove fondy. Ja mam posledne tri roky v indexovych zhodnotenie vzdy od 10 - 15% rocne , co som zvedavy ako by ta pani co tie kraviny pise v ekonomimckych novinach aj na hnonline.sk chcela zabezpecit , III. pilier - na ten by sa mala zamerat a vysvetlit preco je tam priemerny prispevok 560.- Kc rocne, to kazdy rozumny clovek ak si zrata zisti ze nestaci na dochodok po 40 rokoch ani psovi. Za dalsie vsetky tie staty co nerealizovali dochodkovu reformu a nemaju euro - preto ju aj nerealizovali lebo ich k tomu zatial nic nenuti , budu musiet devalvovat stale menu , pretoze vydaje na dochodok neustale extremne narastaju. Takze II. pilier aspon ciastocne minimalizuje tieto dopady , keby tam napr. u nas neznizili odvody z 9% na 4% a postupne zvysenie na 6% , ale nechali 9% bezo zmeny tiez by tam bolo podstatne viac prostriedkov.

0 6
možnosti

krásná pohádka, na jedné straně dobro, lid, který trpí a na straně druhé zlá centrální banka, klasický střet dobra se zlem v podání věhlasné ekonomky, která všechno dávno předvídala a ze srdce nenávidí všechny ty nekryté peníze a záporné úrokové sazby, které tak ožebračují hodný pracující lid, bohužel, opak je pravdou, lidi jsou nepoučitelní a vždycky si zvolí toho, kdo jim toho nejvíc slíbí, počínaje zrušením třicetikorun, zvýšením nemocenské, důchodů, minimální mzdy a konče snížením DPH na plínky, no pak se samozřejmě udělají dluhy, musí se šetřit, poptávka klesá, ceny taky a centrální baka už jen hasí co se dá, ale když pohádka věhlasné ekonomky o zlém Sigerovi, kterého stihne spravedlivý trest se tak krásně čte

0 0
možnosti

Na co uspory ? Hodnota penez je nejista. Lepsi je investovat do nemovitosti, drahyc kovu a hlavne do deti.

3 0
možnosti
Foto

Investovat do nemovitostí je nejbezpečnější cest k pokojnému stáří. Čím dříve se začne tím lépe. To co jsem z povinné platby na důchod v konečné fázi dostal je směšná částka. Co se týče dětí, zvláště u rodin s malým příjmem to platí stoprocentně.

1 0
možnosti

I47v24o 88H45u23b27á97l26e29k

27. 1. 2015 15:18

už jenom ten nadpis a dělení na schopné a neschopné mě vždycky nadzvihne. populární mediální myška nám předkládá moudra nad kterými zůstává rozum stat. jke to na úrovni věštby z křišťálové koule. člověk, který je poučen a finančně gramotný, člověk , který zná aspoň základy toho, jak ten finanční capital ve světě funguje, člověk, který je seznámen aspoň s dějinami XX.století , tak takový člověk zcela jistě neví jestli má plakat či se smát. Nikdo dnes nedokáže spolehlivě popsat způsob neřkuli system , jak se zabezpečit na stará kolene. stejně jako nevíme, jestli se toho dožijeme, tak nevíme, kdy se zblázní putin, zeman, řecko, arabové, nějaká hodně veliká banka, pojišťovna, či jenom šílený makléř... a schopní a neschopní - kdyby nebylo těch neschopných, nebyli by ani ti schopní, jedni žijí z druhých a naopak

0 1
možnosti

Z druhé strany, k čemu jsou dobré soukromé penzijní fondy? Jen k zajištění pohodlného života svým vlastníkům a manažérům. Těžko mohou nabídnout  zajímavé zhodnocení svým klientům, kde ? V akciových bublinách ? Ty jsou nahodilé a nestálé,. Investiční příležitosti, těch kvalitních a trvalejších je opravdu málo. A když penzijní fond něco vypotí, tak to manažéři vyvedou. A klientům v lepším případě přihodí jen to co se rovná inflaci. Ale to nedokáží dělat třeba 30 let za sebou.

Nejlepší tedy je nakonec průběžný důchodový systém.:-)

2 0
možnosti

Ve vyspělé společnosti by neměl být žádný zájem na nějakém soukromém životním připojištění. Neměl by být zájem vytvářet nějaké finanční rezervy a spoření. Od toho by měl být stát. Veškeré současné analýzy vycházejí z úvah, která již neplatily ani před 30 lety. Na spekulacích a podvodech civilizace nezbohatne. A o tom to je. Jediné řešení je tlustá čára a znova ! A tato doba již přichází.

2 6
možnosti

ja bych byl  naopak rad, kdyby se mi stat staral do zivota co nejmene. nechci spolehat na bandu gauneru, ze me bude nekdy zivit. Uplne by mi stacilo, kdyby mi nebral 70% z toho, co vydelam

2 0
možnosti

Niekoľko pripomienok k druhému pilieru v SR: Súčasná vláda znížila odvod do 2. piliera z pôvodných 9% na 4, čo výrazne znížilo príjem peňazí do neho. Niekoľkokrát bola zmená filozofia jednotlivých fondov a výpočet ich výnosov. Zákon o dôchodkovom sporení ktorý bol prijatý v roku 2004 umožnil aspoň výhodnejší prepočet konečných penzií pre nových dôchodcov. Vláda, ktorej najviac vadí, že vo fondoch sú peniaze na ktoré nemá dosah a pritom to vydáva zlý systém, je argumentačne neprípustné. Naväčším problémom v súčasnej ale aj budúcej situácii či už ekonomickej, politickej alebo bezpečnostnej je, že nikto nemá záruku či a ako sa mu zhodnotia peniaze či už ich má v ktoromkoľvek pilieri alebo doma pod matracom. Výsledok po 20-30 rokoch je v oblasti scifi bez ohľadu na to, či má koruny, eurá alebo doláre.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS