Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Není mi jasné,co dělá nízká cena ropa s ropovými magnáty a a se státy vyvážejícími ropu ....Že se o tom nikde nemohu dočíst......Že by u nás byla cenzura,nebo filtrování informací? To snad ne? To bylo přece za komunistů,nebo se mýlím?

0 0
možnosti
MH

Trochu jste se sekla, paní Šichtařová. Rusko nebylo "celkem v pohodě" v 90.letech ani na chvíli, pouze ten bankrot občas nebylo tolik ze zahraničí vidět. Důchodci a státní zaměstnanci nedostávali výplaty často dlouhé měsíce.Čímž chci říci, že nevím, zda teď Rusko zkrachuje (spíš myslím, že ne, on se už pád rublu např. zastavil) , ale ta analogie je nesmyslná v každém případě.

3 0
možnosti
JV

Já bych s takovými ukvapenými závěry ještě aspoň pár dní počkal.  V den zvýšení sazeb šel kurs rublu na cca 77 (za dolar), ve středu se vrátil někam k 68 a dneska se pohyboval v okolí 62.  Přes veškerou snahu TV Nova a jiných bulvárů prezentovat vývoj (se zpožděním) jako přímý sešup "do pekel" situace nabrala spíš opačný směr.  Ze dvou dnů se sice nedá nic vyvozovat, ale mírné posilování rozhodně není "bankrot" jak nám to tady podáváte.

Spíš by mě zajímalo proč tak chytrá dáma zatím nic netuší o blížícím se krachu dolaru a USA jako státu.  Nebo si snad myslíte, že jste jediná, kdo to ví?

2 2
možnosti
JD

ti spekulanti, co s nima udělat?

0 0
možnosti
JL

Je jenom otázka, odkud budou spekulanti stahovat své peníze. Z ČR těžko, bublina v akciích se nekoná. Ovšem jsou jiné trhy, kde jsou akcie pěkně nafouknuté. A tak mi to připomíná onoho zloděje, který tak dlouho házel kámen do výlohy, aby ji rozbil, až jej odražený kámen vzal po kebuli a rozbil mu papulu.

2 0
možnosti
MK

Krásný blog, ale o ničem. Co se stalo po  první krizi, celkem nic. Co se stane po druhé krizi, celý svět, nikoliv jen Rusko,  pokud fixován na USD půjde pod kytky. Je možná záchrana BRICS???? Co vy na to paní Pikorová a pane Šichtaři ?????   Pokud světem vládnou spekulanti, tak ekonomické poučky neplatí!!!!!!!!

3 4
možnosti

Záchrana BRICS není možná, to je dávno mrtvý projekt:-)

2 0
možnosti
Foto

A jak se na to dívají ruští oligarchové?

1 1
možnosti
FL

Připravují atentát na Putina

1 0
možnosti
IH

Jo, a Haló noviny taky.

4 0
možnosti
KD

Pikora to samé bloguje na Aktuálně a Šichtařová zde.;-D Hlavně že nezbankrotují naši pumpaři.;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články